Doporučujeme

Filé na pomerančích

  • 1
Opláchnuté filé nakrájíme na malé plátky. Pokapeme citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Fenykl a pórek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vše osmahneme na oleji. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Směs osolíme a opepříme.

Filé osušíme a opečeme. Pomeranč omyjeme a kůru nastrouháme. Ze zbylých pomerančů vymačkáme šťávu.

Na pánvi rozpustíme cukr. Přidáme pomerančovou šťávu, kůru a smetanu a pozvolna uvedeme do varu. Přidáme sůl a pepř. V omáčce prohřejeme rybu a několik dílků pomeranče. Podáváme s rýží.

500 g rybího filé (např. z tresky)* trocha citronové šťávy* sůl* bílý pepř*
500 g fenyklu* 2 tenké pórky* 4 lžíce oleje* 150 ml zeleninového vývaru (z kostky)*
3 pomeranče* 1 lžíce cukru* 150 ml smetany


  • Vybrali jsme pro Vás