NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut + 15 minut vaření
* 400 g nakrájených krůtích prsou
* 500 g těstovin, nejlépe širších nudlí fettuccine, uvařených podle návodu
* 4 vejce, rozklepnutá
* 3 lžíce olivového oleje
* 2 středně velké cibule, pokrájené
* 1 červenou papriku, na drobné kostičky
* 50 ml bílého vína
* 100 ml drůbežího vývaru
* 250 ml dvanáctiprocentní smetany
* roketu, sůl a pepř na dochucení
1. Do kastrůlku s mírně vroucí osolenou vodou s trochou octa nechte po jednom sklouznout vejce. Bílek přehrňte přes žloutek a povařte, až bílek ztuhne. Vyjměte.
2. Ve velké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte kousky masa; vyjměte je a osmažte cibuli a papriku. Zalijte vývarem, vínem i smetanou a povařte do zhoustnutí. Porce těstovin s masem a omáčkou doplňte roketou i osoleným a opepřeným vejcem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu |
Krůta zapečená s bramborami |
Krůtí kousky |