Doporučujeme

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem | foto: Apetit

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

  • 4
Svěží chuť a zářivé barvy jara k vám do kuchyně vnese tenhle úžasný recept.

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 15 minut vaření

* 400 g nakrájených krůtích prsou
* 500 g těstovin, nejlépe širších nudlí fettuccine, uvařených podle návodu
* 4 vejce, rozklepnutá
* 3 lžíce olivového oleje
* 2 středně velké cibule, pokrájené
* 1 červenou papriku, na drobné kostičky
* 50 ml bílého vína
* 100 ml drůbežího vývaru
* 250 ml dvanáctiprocentní smetany
* roketu, sůl a pepř na dochucení

1. Do kastrůlku s mírně vroucí osolenou vodou s trochou octa nechte po jednom sklouznout vejce. Bílek přehrňte přes žloutek a povařte, až bílek ztuhne. Vyjměte.

2. Ve velké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte kousky masa; vyjměte je a osmažte cibuli a papriku. Zalijte vývarem, vínem i smetanou a povařte do zhoustnutí. Porce těstovin s masem a omáčkou doplňte roketou i osoleným a opepřeným vejcem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu
Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu
Krůta zapečená s bramborami
Krůta zapečená s bramborami
Krůtí kousky
Krůtí kousky


  • Vybrali jsme pro Vás