Recepty z drůbežího masa

Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka

19. prosince 2009

Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7. listopadu 2009

Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

24. října 2009

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Bohyně české kuchyně: nejslavnější řízek je vídeňský

16. října 2009

I když je smažený řízek specialitou kuchyně našich jižních sousedů,od dob rakousko-uherského...

Monika už je v Chicagu. Trasa maratonu mi vyhovuje, teď už jen doběhnout

9. října 2009

Chicago (Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz) Už za dva dny čeká na mladou českou studentku Moniku maraton v Chicagu. Její první dojmy z první...

Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně

26. září 2009

Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25. září 2009

Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...

Nejlepší školní svačiny

10. září 2009  9:30

Kvalitní svačina do školy by se měla skládat z pečiva, šunky, sýra, jogurtu nebo zeleniny a ovoce....

Voňavé kuře s rozinkami

13. srpna 2009  10:53

S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Šťavnatý špíz

6. srpna 2009

Přivezli jste si z dovolené závislost na grilovaném masíčku? Dejte si špíz klidně na balkoně!

Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut

11. července 2009

Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší...

Lívanečky s krémem nejen na nedělní ráno

29. června 2009

Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tento požadavek splní kypré...

Grilujete? Dejte pozor, už řada lidí onemocněla

14. května 2009  10:26

Patnáct pacientů s těžkými průjmy, bolestmi hlavy a svalů leží na infekčním oddělení ústecké...

Karbanátky: recepty podle Pohlreicha a Babici

8. dubna 2009  16:02

Na karbanátek s bramborovou kaší jsme se zeptali dvou populárních kuchařů. Na Nově lahodí víc než...

Nejlepší bramboračka

2. dubna 2009  9:19

Bramboračka je skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má na...

Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte

10. března 2009

Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale...

Když vám nestačí ke svačině kousek sýra aneb rady pro hubnutí

19. února 2009  18:54

Nedávno jsem četla u kamarádky velice vtipný článek. Uveřejnil ho lifestylový magazín a byl o tom,...

Kuře pětkrát jinak. Recepty, které vás neomrzí

9. ledna 2009  9:11

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Pokud vás už chuť obyčejné pečínky omrzela,...

Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě

8. ledna 2009

Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je...

Deset rad pro Vánoce ve zdraví

24. prosince 2008

Kost v krku bývá nešťastná náhoda, ale těžký žaludek z přejedení je úplně zbytečný, stejně jako...

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

16. prosince 2008  7:54,  aktualizováno  7:57

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Japonské tipy na dlouhý život

16. prosince 2008

Japonci se průměrně dožívají osmdesát tří let, v průměru tedy nejdelšího věku na světě. Průzkumy...

Polévka je grunt a v zimě zahřeje

13. prosince 2008

Stejně jako k létu patří zeleninové saláty, zimu si lze jen stěží představit bez polévek. Už naše...

Sedm nejčastějších chyb v dětském jídelníčku

29. listopadu 2008

Co potřebují děti, aby dobře rostly? Jídlo plné vitaminů, minerálů, ale na rozdíl od dospělých také...

Pečená martinská husa

14. listopadu 2008  10:16

Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu...

Dvacet rad, jak přežít zimu v klidu

11. listopadu 2008

Chybí vám energie a připadáte si jako vymačkaný citron? Na podzim to není nic neobvyklého. Poradíme...

Podzimní kuchařka: naučíme vás připravovat zvěřinu

25. října 2008

Začíná sezona divočiny, přípravy masa se ale nemusíte bát – podle našich receptů se do srnčího...

Jíme zdravěji, ale naše chutě se nemění

22. října 2008  7:35

Hovězí polévka. Řízek s bramborem. Nakonec nezaškodí dortík. Pánové rádi doplní pivem. Tak si Češi...

Jak úspěšně hubnout? Potřebujete bílkoviny

7. října 2008

Jídla s vysokým obsahem bílkovin jsou ideálním spojencem všech, kteří chtějí zhubnout. Dokážou...

Chcete kuře jinak? Zkuste ho s limetkou

3. října 2008  7:28

Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari...

Dietní manuál: Které potraviny vám prospějí

3. října 2008

Trápí vás nadváha nebo obezita a každý pokus zhubnout se ukázal jako neúspěšný? Přečtěte si, které...

Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny

29. září 2008

Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...

Pomalu pečené kuře s pikantním kuskusem

17. září 2008

Pokud se vám kuře při pečení často vysuší, zkuste tenhle recept. Pomalé pečení zajistí, že bude...

Poradny