Recepty z drůbežího masa
Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka
Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.
Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...
Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun
Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...
Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna
Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...
Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby
Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....
Bohyně české kuchyně: nejslavnější řízek je vídeňský
I když je smažený řízek specialitou kuchyně našich jižních sousedů,od dob rakousko-uherského...
Monika už je v Chicagu. Trasa maratonu mi vyhovuje, teď už jen doběhnout
Chicago (Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz) Už za dva dny čeká na mladou českou studentku Moniku maraton v Chicagu. Její první dojmy z první...
Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně
Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...
Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...
Nejlepší školní svačiny
Kvalitní svačina do školy by se měla skládat z pečiva, šunky, sýra, jogurtu nebo zeleniny a ovoce....
Voňavé kuře s rozinkami
S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.
Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...
Šťavnatý špíz
Přivezli jste si z dovolené závislost na grilovaném masíčku? Dejte si špíz klidně na balkoně!
Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut
Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší...
Lívanečky s krémem nejen na nedělní ráno
Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tento požadavek splní kypré...
Grilujete? Dejte pozor, už řada lidí onemocněla
Patnáct pacientů s těžkými průjmy, bolestmi hlavy a svalů leží na infekčním oddělení ústecké...
Karbanátky: recepty podle Pohlreicha a Babici
Na karbanátek s bramborovou kaší jsme se zeptali dvou populárních kuchařů. Na Nově lahodí víc než...
Nejlepší bramboračka
Bramboračka je skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má na...
Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte
Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale...
Když vám nestačí ke svačině kousek sýra aneb rady pro hubnutí
Nedávno jsem četla u kamarádky velice vtipný článek. Uveřejnil ho lifestylový magazín a byl o tom,...
Kuře pětkrát jinak. Recepty, které vás neomrzí
Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Pokud vás už chuť obyčejné pečínky omrzela,...
Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě
Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je...
Deset rad pro Vánoce ve zdraví
Kost v krku bývá nešťastná náhoda, ale těžký žaludek z přejedení je úplně zbytečný, stejně jako...
Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse
Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná, úprava dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!
Japonské tipy na dlouhý život
Japonci se průměrně dožívají osmdesát tří let, v průměru tedy nejdelšího věku na světě. Průzkumy...
Polévka je grunt a v zimě zahřeje
Stejně jako k létu patří zeleninové saláty, zimu si lze jen stěží představit bez polévek. Už naše...
Sedm nejčastějších chyb v dětském jídelníčku
Co potřebují děti, aby dobře rostly? Jídlo plné vitaminů, minerálů, ale na rozdíl od dospělých také...
Pečená martinská husa
Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu...
Dvacet rad, jak přežít zimu v klidu
Chybí vám energie a připadáte si jako vymačkaný citron? Na podzim to není nic neobvyklého. Poradíme...
Podzimní kuchařka: naučíme vás připravovat zvěřinu
Začíná sezona divočiny, přípravy masa se ale nemusíte bát – podle našich receptů se do srnčího...
Jíme zdravěji, ale naše chutě se nemění
Hovězí polévka. Řízek s bramborem. Nakonec nezaškodí dortík. Pánové rádi doplní pivem. Tak si Češi...
Jak úspěšně hubnout? Potřebujete bílkoviny
Jídla s vysokým obsahem bílkovin jsou ideálním spojencem všech, kteří chtějí zhubnout. Dokážou...
Chcete kuře jinak? Zkuste ho s limetkou
Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari...
Dietní manuál: Které potraviny vám prospějí
Trápí vás nadváha nebo obezita a každý pokus zhubnout se ukázal jako neúspěšný? Přečtěte si, které...
Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny
Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...
Pomalu pečené kuře s pikantním kuskusem
Pokud se vám kuře při pečení často vysuší, zkuste tenhle recept. Pomalé pečení zajistí, že bude...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny