Recepty z drůbežího masa
Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni
Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...
Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce
Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....
Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty
Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...
Lilkové recepty: řecká musaka, grilované rolky i zahradnická polévka
Cuketu do svého letního repertoáru zakomponoval už snad každý, ovšem s lilkem se to má tak, že se...
Hambáč, nugetky, shake. Vystrojte dětem hostinu a oslavte konec školy
Jsou tady vytoužené prázdniny a ať už děti přinesly domů samé jedničky, nebo sem tam nějakou dvojku...
Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele
Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...
Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu
Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...
Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou
Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte...
Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa
Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...
Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda
Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...
Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku
V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...
Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa
Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...
Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři
Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...
Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...
VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice
Kuře na paprice je sonátou pro kuřecí stehna, mletou papriku a smetanu, kterou prostě musíte...
Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...
Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však...
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...
Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních
Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k...
Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat
Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními...
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...
Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...
Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...
Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse
Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...
Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....
Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...
Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si...
Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...
Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...
Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny