Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z drůbežího masa

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

26.5.2018  9:11
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly krkovice nebo klobásky, poohlédněte se po inspiraci dál od našich hranic. Na Balkáně, Blízkém... 

VIDEORECEPT: nejlepší kuře na paprice

24.2.2018  0:00
I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit. Patří mezi ně i sonáta... 

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20.1.2018  0:00
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost recepty pro zahřátí. Pohanku si v zimě vařili i naši prapředci, protože věděli, že jim pomůže vyhnat... 

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6.1.2018  0:00
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu přibrzdit. Pokud se hodláte i o víkendu zaměřit na lehčí a méně kaloricky vydatná jídla, vyzkoušejte... 

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19.12.2017  0:00
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých domácností. Co letos zkusit něco jiného? Třeba menu, jehož hlavním chodem je grilovaná norská... 

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21.11.2017  0:00
Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí imunitu. To všechno dovede jedna nenápadná ingredience. Zázvor vám bude chutnat... 

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

10.10.2017  0:00
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám nabídnou neotřelou delikátní chuť, jsou... 

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12.9.2017  0:03
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je víno skvělé zejména jako nápoj, zkuste... 

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29.8.2017  0:01
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od domova. Paprika je totiž jedním ze stavebních kamenů skvělé balkánské kuchyně, a tak neuškodí,... 

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8.7.2017  0:07
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili 16,4 milionu hektolitrů, což je o 200 tisíc hektolitrů více než v předchozím roce. Pokud se vám ho... 

Maso si s ovocem rozumí. Zkuste kachnu s fíky nebo kuře na třešních

4.7.2017  0:21
Jste nadšení z toho, jaké dobroty nabízí letní zahrada nebo farmářský trh, ale jen ovoce vám k obědu nestačí? Zkuste ho zkombinovat s masem a nebudete litovat. Obyčejné kotlety, kuřecí stehna... 

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27.6.2017  0:12
Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními zábavami. Uspořádejte pro spolužáky svého potomka dětskou party, která bude zároveň chutnou rozlučkou... 

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21.6.2017  0:02
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale občas už vám přijdou celkem nudná? Zkuste to příště trochu jinak. Za pomoci orientálního koření,... 

Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem

17.6.2017  0:17
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to všechno krásně zelená. Čerstvé bylinky využijete nejen klasicky do salátů nebo pomazánek, ale v... 

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě... 

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

12.10.2016  11:00
Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty můžete až do čtvrtka ochutnat na pražském Andělu, kde je připravují přední čeští kuchaři pro... 

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9.6.2016  0:48
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i následující rychlé omáčky podle... 

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23.4.2016  0:34
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom nepříliš kalorické recepty na krůtí plátky s kuskusem, karbanátky s grilovanou zeleninou, krůtí... 

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených... 

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24.3.2016  0:10
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto svátky představit nelze. Přinášíme vám... 

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou... 

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní... 

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23.1.2016  0:00
Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích ateroskleróza neboli kornatění tepen nejčastější příčinou úmrtí. Může za to především vysoká... 

Osm potravin, které mohou ohrozit těhotenství

19.12.2015  0:00
Tatarák s topinkou spláchnutý sklenkou vína, jako zákusek kremrole s bílkovým sněhem a sladká káva nakonec. Že se vám sbíhají sliny? Pokud jste zrovna v radostném očekávání potomka, nechte si... 

Brokolice zapečená s kuřecím masem

28.8.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Čtenářský recept: Kuřecí gulčo

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota. 

Čtenářský recept: Krůtí na bazalce a rajčatech

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  

Upečte si chutné kuře jako Francouzi: poulet parmentier a supreme

16.8.2015  0:52
Francouzi jsou vyhlášení svým bonvivánstvím a zejména důrazem na kvalitní kuchyni. Inspirujte se u nich dvěma skvělými recepty na kuřecí maso, o které se s námi podělili šéfkuchaři z Kašperských... 

Grilovaná krůtí prsa na špejli s okurkovým salátem

13.8.2015  0:00
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Na talířku: kuřecí řízečky v kukuřičných lupíncích

10.8.2015  0:07
Tyhle řízečky jsou obalované v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a pečené v troubě. Děti si je zamilují! 

Kari rizoto z uzeného kuřecího stehna

5.8.2015  0:02
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  

Čtenářský recept: Grilovaná cuketa s kuřecími prsy

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  

Čtenářský recept: Exotický špíz inspirovaný Latinskou Amerikou s rajčatovou salsou

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  

Čtenářský recept: Krůtí bochánky pečené na cuketě se žampiony

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  

Čtenářský recept: Krůtí pánvička

4.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota. 

Kuře na másle a citronovém pepři

30.7.2015  0:12
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  




mobilní verze
© 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.