Doporučujeme

Domácí burgery

Domácí burgery | foto: Lucie Blahovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Domácí burgery

  • 1
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
40

Množství
4

700 g mletého kuřecího nebo hovězího masa (klidně můžete použít i vepřové maso, je to na vás:)
4 celozrnné housky
lžíce kečupu
bazalka,sůl,pepř
1 vejce
2 lžíce worchestrové omáčky
2 hrsti petrželky
rajče
červená cibule
4 listy ledového salátu
kečup a smetana k podávání
 případně rozdrcené cornflaky- pokud zvolíte kuřecí maso

Maso dáme do hlubší mísy a rukama ho promícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a bazalkou, vajíčkem , lžící kečupu a worchestrovou omáčkou. Pokud použijeme kuřecí maso, směs podle potřeby zahustíme cornflaky ( u hovězího a vepřového masa to není nutné).

Masovou směs necháme 15 min odstát a poté vytvarujeme 4 burgery, které následně hodíme opéct na gril (pokud nemáte gril k dispozici, opečte je na steakové pánvi potřené olejem z obou stran).

Housky rozpůlíme (střídku trochu utlačte prsty), spodní díl poklademe listy salátu, na něj dáme ugrilovaný burger. Na maso dáme na kolečka nakrájená rajčata a na půlměsíčky nakrájenou cibulku.

Na závěr burger pokapeme kečupem a smetanou a přiklopíme ho vrškem housky.


  • Vybrali jsme pro Vás