Pošlete recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P. Čekáme do středy

  4:47aktualizováno  16. září 15:29
Pošlete nám svůj recept na zaručenou záchranu po prohýřené noci a vyhrajte unikátní obrazovou kuchařku s příběhem, jejíž autorkou je Dita Pecháčková. Na vaše recepty čekáme do středy.

Protože Ditina sourozenecká party skončila sourozeneckým tahem po nočních podnicích, cítí se pod psa. Stejně jako sestra Ema, která v alkoholovém opojení obsadila Ditinu ložnici. Nastává ve druhém díle kuchařské show České televize Deník Dity P. čas na vyprošťováky.

Úkolem číslo jedna je při kocovině znovu hydratovat organismus. Dita si již den předem připravila kořeněnou citronádu s limetkami, protože tušila, jak večeře asi dopadne.

Dita P. s citronádou

Druhým silným kalibrem v boji proti kocovině je (samozřejmě kromě spánku) naplnit žaludek. Osvědčený český vyprošťovák připravuje Dita P. z pečeného česneku, česnečka se tak stane krémovější, a nesmí chybět ani pořádná hrst krutonů ze včerejší veky. V kocovině touží většina lidí po smaženém jídle, Dita proto připraví smaženou rybu v pivním těstíčku s hranolky v anglickém stylu.

Pošlete nám svůj vyprošťovák a vyhrajte kuchařku

Jaký je váš návod na boj proti kocovině? Jaké jídlo nebo pití vás zaručeně postaví na nohy? Pošlete nám recept na vyprošťovák a vyhrajte knihu Deník Dity P. Recept s fotkou (ta je podmínkou) NAHRAJTE ZDE do středy 18. září. Vylosovaný výherce dostane kuchařku a nejzajímavější recepty zveřejníme.

V minulém kole  jsme vylosovaly recept na Nejoblíbenější buchétku od Kateřiny Klimasové. Ale zaujaly nás i další recepty, zejména na vaše zamilované zákusky. Zkuste si podle čtenářských receptů upéct třeba hruškový koláč ovoněný mandlemi, tvarohový koláč s rybízovým přelivem nebo koláč tety Sheryl. Všechny vaše soutěžní recepty najdete zde.

Citronáda podle Dity P.

Příprava: 25 minut, louhování: 1 hodina, pro 8 osob

citronáda
  • 500 ml + 1l vody
  • 8 snítek čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nahrubo nadrceného nového koření
  • 220 g krupicového, nebo tmavého cukru
  • 125 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 125 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 2 citrony (limetky) nakrájené na kostky, nebo kolečka
  • kostky ledu

Kuchařská show

Deník Dity P. vysílá ČT v pátek v 18:25 na Jedničce.

  1. Ve středně velkém hrnci smíchám 500 ml vody s krupicovým cukrem a přidám rozmarýn a nové koření zabalené do gázy. Až se začne voda vařit a cukr se rozpustí, sundám hrnec z plotny, zakryju ho pokličkou a nechám hodinu stát. Po hodině vyndám balíček s rozmarýnem a novým kořením.
  2. Před podáváním naliju kořeněnou tekutinu do velkého džbánu nebo karafy, přidám citronovou a limetkovou šťávu a k tomu všemu přidám 1,5 litru studené vody. Zamíchám, přidám nakrájené citrony nebo limetky, kostky ledu, ozdobím rozmarýnem a je to.

Autor: pro iDNES.cz



Nejčtenější

Trhám si vlasy a ochlupení, protože mi to dělá dobře, říká nemocná žena

Sara si říká Miss Swirl a propaguje svůj příběh, aby dodala odvahu a sebevědomí...

Osmadvacetiletá Sara Meucii z Itálie trpí poruchou zvanou trichotilománie. Kvůli ní si neustále vytrhává vlasy a...

Kvůli extrémní chuti k jídlu váží roční holčička čtyřiadvacet kilo

Chahat Kumarová váží stejně jako desetileté dítě. A to jí ještě není ani rok a...

Chahat Kumarová z Indie váží v pouhých šestnácti měsících neuvěřitelných čtyřiadvacet kilogramů. Rodiče stále netuší,...



Říkali, že je na ni moc starý. Ona se s ním rozhodla mít dítě

U porodu byli Karolíně oporou sestra Kristýna a partner Petr.

Rodina byla proti, cizí lidé je pomlouvali, ale jim bylo jedno, že je mezi nimi šestnáctiletý věkový rozdíl. Seriál...

OBRAZEM: Třiašedesátiletá žena chtěla vypadat na pětadvacet. Povedlo se?

Jekaterina Tereškovič Gauguin Solntcev

Manželka ruského moderátora Gauguina Solnceva by mohla být jeho matkou. Dělí je od sebe šestadvacet let....

Po kritice ve StarDance se mi nechtělo na trénink, říká Veronika Arichteva

Veronika Arichteva a Michal Necpál

Videa vtipné trojice zná asi každý. Momentálně však život jedné z protagonistek Veroniky Arichtevy ovládly tréninky na...

Další z rubriky

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více energie. Nemusíte se však...

Švestkové hody: sladké knedlíky, vepřová roláda i domácí povidla

Švestkové knedlíky s mákem

Modrofialová úroda je nejen předzvěstí blížícího se konce prázdnin, ale také příslibem klasických českých dobrot, ve...

RETRO: Kremrole, punčák, větrník a jiné oblíbené socialistické dezerty

Nejoblíbenější socialistické dezerty

Jakým jiným tématem začít seriál RETRO než vzpomínkou na sladkou chuť socialistických dezertů. Vždyť cukrárny...



Najdete na iDNES.cz