- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jak mohli naši předci přežít bez těchto potřebných potravin?
Vždyť se také věku, kdy mají lidé zásadní problémy s osteoporózou a častými zlomeninami, většinou nedožili.
"v jediné polévkové lžíci ho je celých 41 gramů"(vápníku) A jak by se tam vešel?
Doporučuji i maso s chrupavkami, šlachami, to je srovnatelné se žraločími ploutvemi, které si dovolí jenom mohovitý člověk. Sperribs, hovězí kosti se zbytky kloubů, chrupavky, měkké kosti, to je stavební materiál kloubů. I když se ve stáří klouby jenom minimálně samy obnovují, mají-li vysokou koncentraci "stavebního materiálu" lze předpokládat, že vydrží déle.
Tuňák a další mořské ryby jako zdroj zdraví? Bejvávalo, před tím, než lidstvo zaprasilo moře a oceány vším možným, zejména plasty. Dnes si s mořskou rybou dáváte i mikroplasty, takže bod 1 bych omezil pouze na sladkovodní ryby a ještě bych si dal pozor na region.
Jinak vitamín D je nejlepší získávat pobytem na přímém slunečním světle, bez opalovacích krémů a s minimem oblečení. Jakákoliv suplementace je vždycky lepší než nic, ale vždycky horší, než opalování.
nevím, ale myslím že už i tady je slunění bez opalovacího krému nebezpečné...
A ten vůbec nejlepší zdroj vápníku - mák - tu není. Mák je celkově neskutečně zdravá potravina.
Obsahuje však opiáty, ve větším množství škodí.