- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nakonec ... je to celkem dobrý nápad ty klikací články. Ušetřím čas.
Králík na zelenině pečený v babiččině remosce je naopak jednou z mých nejmilejších vzpomínek z dětství. A rád jsem si vzal i jeho ledvinky a játra.
Přesně tak - 2x do roka je králík super.
Ale ne víc.
300 milionů evropských králíků chovaných na maso stále žije v klecových velkochovech. Podle statistiky Ministerstva zemědělství ČR žije u nás asi 175 000 králíků ve velkochovech, z toho 99 % v klecích. Nekupujte maso z klecových chovů. Konec doby klecové .cz p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #1d2129; -webkit-text-stroke: #1d2129; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}
jj, na vesnici jsme chodili králíky pást
A nadchne jeho maso na talíři i samotného dotčeného králíka?
Je to jeho životní poslání, skončit na pekáči, pěkně prošpikovanej
Pěkný nesmysl.
V každé (i armádní) příručce pro přežití se dočtete, že na králičím mase dlouhodobě nepřežijete.
Takže pokud vám to chutná (čemuž jako mnoho dalších se velice divím), pak pro zpestření jídelníčku, proč ne.
Ale ne jako náhrada ostatního masa a plnohodnotné pestré stravy.
Pokud se někdo z nás dostane do podobné situace, tak je to určitě validní připomínka. Nicméně si myslím, že v normální stravě máme tuku dostatek, takže ty proteiny z králičího masa dokážeme snadno tukem doplnit. Proto také peču králíka s bůčkem a otrava proteiny z králičího masa mi nehrozí :-)
Já králičí maso konfituju-peču při nízké teplotě v sádle.
To je dobrota.
Ani Pinďa už to nežere. Ale když se kněmu dalo dostatečný množství bůčku, k tomu kedlubnový zelí a domácí knedlík, tak to bylo výborný :-)
Králík. Zase králík...ani Punťa už to nechce žrát .
už nevíte samou rozežraností, co byste do tej huby dali!