Diskuze

Neohrnujte nos nad králíkem. Jeho maso nadchne dietáře i sportovce

Ti, kdo vyrostli na venkově nebo trávili víkendy u babičky na vsi, možná o králičím mase nechtějí ani slyšet, protože ho měli na talíři každou chvíli. Možná je však čas zapomenout na pomyslné křivdy dětství a tuto potravinu spravedlivě rehabilitovat. Králičí maso je totiž nejzdravější ze všech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nakonec ... je to celkem dobrý nápad ty klikací články. Ušetřím čas.

0 0
možnosti

Králík na zelenině pečený v babiččině remosce je naopak jednou z mých nejmilejších vzpomínek z dětství. A rád jsem si vzal i jeho ledvinky a játra.

1 0
možnosti

Přesně tak - 2x do roka je králík super.

Ale ne víc.

1 0
možnosti

300 milionů evropských králíků chovaných na maso stále žije v klecových velkochovech. Podle statistiky Ministerstva zemědělství ČR žije u nás asi 175 000 králíků ve velkochovech, z toho 99 % v klecích. Nekupujte maso z klecových chovů. Konec doby klecové .cz p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #1d2129; -webkit-text-stroke: #1d2129; background-color: #ffffff} span.s1 {font-kerning: none}

0 0
možnosti

jj, na vesnici jsme chodili králíky pást ;-D

1 0
možnosti

A nadchne jeho maso na talíři i samotného dotčeného králíka?

1 6
možnosti

Je to jeho životní poslání, skončit na pekáči, pěkně prošpikovanej ;-D

5 0
možnosti

Už i králík je klikací?

12 0
možnosti

Pěkný nesmysl.

V každé (i armádní) příručce pro přežití se dočtete, že na králičím mase dlouhodobě nepřežijete.

Takže pokud vám to chutná (čemuž jako mnoho dalších se velice divím), pak pro zpestření jídelníčku, proč ne.

Ale ne jako náhrada ostatního masa a plnohodnotné pestré stravy.

1 2
možnosti

Pokud se někdo z nás dostane do podobné situace, tak je to určitě validní připomínka. Nicméně si myslím, že v normální stravě máme tuku dostatek, takže ty proteiny z králičího masa dokážeme snadno tukem doplnit. Proto také peču králíka s bůčkem a otrava proteiny z králičího masa mi nehrozí :-)

3 0
možnosti

Já králičí maso konfituju-peču při nízké teplotě v sádle.

To je dobrota.

3 0
možnosti

Ani Pinďa už to nežere. Ale když se kněmu dalo dostatečný množství bůčku, k tomu kedlubnový zelí a domácí knedlík, tak to bylo výborný :-)

2 0
možnosti

Králík. Zase králík...ani Punťa už to nechce žrát .;-D

4 0
možnosti

už nevíte samou rozežraností, co byste do tej huby dali!

0 0
možnosti