- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Celou dobu byl ve východním Německu, kdo tedy chtěl...
Vše je to o poměru ceny a výkonu.
Pokud je ale cena zeleniny srovnatelná s cenou kvalitního masa, je to trošku mimo.
Ano, je dost drahý, ale tady jde o zpestření jídelníčku a o první pořádnou jarní zeleninu.
A tady je receptík na polívku, na kterou sice potřebujete celý svazek chřestu, ale většina vám pak zůstane a dá se použít jako příloha, nebo zapíct. Tento postup pak cenu chřestu na jídlo dost sníží.
Hlavně si ho vypěstujte sami. Je to jedna z mála zeleninových trvalek, ale na první puky si musíte asi 4 roky počkat. Pak ale jen sklízíte. Je to jedna z prvních jarních zelenin. Nikdy jsme ho nedonesli do kuchyně, po ulomení puků jsme jej snědli syrový dříve. V červnu po sklizni jej nechám odkrytý a v únoru ostříhám výhony a přikryji velkými květináči. V dubnu jen sklízím a jím. Chutná jako mladý hrášek. Nikdy jsme jej nekupovali.
Jenže ne každý má zahrádku. Na plácku u prolézaček si to před panelákem nevypěstuju.