Diskuze

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a připravte rodině k obědu nebo k večeři báječnou chřestovou specialitu. Není to žádná věda a chřest je navíc nejen lahodný, ale také prospívá našemu zdraví. A využijete ho i při jarní grilovačce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celou dobu byl ve východním Německu, kdo tedy chtěl...

0 0
možnosti

Vše je to o poměru ceny a výkonu.

Pokud je ale cena zeleniny srovnatelná s cenou kvalitního masa, je to trošku mimo.

1 0
možnosti

Ano, je dost drahý, ale tady jde o zpestření jídelníčku a o první pořádnou jarní zeleninu.

A tady je receptík na polívku, na kterou sice potřebujete celý svazek chřestu, ale většina vám pak zůstane a dá se použít jako příloha, nebo zapíct. Tento postup pak cenu chřestu na jídlo dost sníží.

https://www.kucharkaprodceru.cz/chrest-recepty/

0 0
možnosti

Hlavně si ho vypěstujte sami. Je to jedna z mála zeleninových trvalek, ale na první puky si musíte asi 4 roky počkat. Pak ale jen sklízíte. Je to jedna z prvních jarních zelenin. Nikdy jsme ho nedonesli do kuchyně, po ulomení puků jsme jej snědli syrový dříve. V červnu po sklizni jej nechám odkrytý a v únoru ostříhám výhony a přikryji velkými květináči. V dubnu jen sklízím a jím. Chutná jako mladý hrášek. Nikdy jsme jej nekupovali.

4 0
možnosti

Jenže ne každý má zahrádku. Na plácku u prolézaček si to před panelákem nevypěstuju.

4 0
možnosti