- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Člověk musí trochu zavřít oči nad tím, co následovalo před tím, než se maso objevilo v řeznictví a prostě ho vzít, připravit a sníst, je to pochoutka a tomu zvířeti stejně nepomůžu, když jeho kýtu nechám v řeznictví jen tak ležet. Btw jehně při porážce trpí úplně stejně jako kuře celý svůj ''život'' v černý kleci na 50cm2 ale to jehně má alespoň na pastvě hezký život.
Já bych se ho nebál,ale je strašně drahé.Ono i hovězí zadní má přemrštěné ceny.
Jehněčí kýta z mladého jehněte stojí 5 liber kilo /150 korun/, přitom lidská práce je tady třikrát dražší. Moc se teda nedivím, že to lidi u nás moc nekupují.
5 liber? Kde? U nás nejmíň 10-12 liber. Za 5 liber ani nejlevnější hovězí.
Jahňacie a kozľacie je skvelé.Kým som choval ovce a kozy tak nebol problém.No kupovať to v obchode nemienim.Je to tam veľmi predražené.
Chápu, že se nejeden rozpláče nad tím, že se zabíjejí mláďátka . . . ale nesmíme zapomínat na to, že nebýt člověka (a jeho "potřeb"), asi by se žádné kůzlátko či jehňátko nenarodilo
Tento "argument" jsem nikdy nějak nepochopil. Pokud bych si měl vybrat zda se nenarodit, nebo se narodit jen kvůli tomu, abych byl sněden a vůbec si neužil života, tak bych samozřejmě s díky odmítl a zůstal bych navždy "na houbách." Věřím, že by tak postupoval prakticky každý.
Proč bych se toho měla bát? To maso jak z kůzlete, tak z jehněte je luxus. Pochopitelně je nutné důkladné očištění a správná úprava. Ale jedla jsem jehně i v Chorvatsku, kde je grilovali celé. Taky dobrota.
Kdysi jsem kůzlečí měla, rodiče bývalého kůzlata mívali, ale nenadchlo mě (tenkrát jsem ještě maso jedla). Jehněčí či skopové jsem ochutnala v Arménii (šašlik), a to bylo výborné. Teď už nejím maso téměř žádné, takže bez dilemat.
Já se nebojím, ale je to dráhy jak blázen. Jinak , o telecim či rožnění selete, nikdo nepolemizuje a z chutí si je zbasti. O kuratech ani nemluvím. ..
Dobrý je to kupovat rovnou u farmářů. Na Vysočině je jich dost.
To by byl kanibalismus. V tomto případě tedy mláďata. Kdo se přes to přenese, bývá zpravidla odměněn vynikající chutí.
Jist mladata mi prijde fakt ujety...sotva se to narodi a jeste to saje..brrr. Jsem rad, ze je tu dost podobnych nazoru a lidi maji aspon soucit s mladaty
Fakt nerozumim tomu, proc ma pisle vas dospela ovce mensi strach z porazky, nez jehne? A sele jste taky nikdy nejedl?