Diskuze

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš běžné, mnoho kuchařek a kuchařů se jej trochu obává. Kůzlečí a jehněčí maso je tak neprávem opomíjená delikatesa. A to je škoda. Je totiž výživné, zdravé a hlavně velmi chutné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R60a84d73e22k 93K37l87o25s

16. 4. 2018 11:25

Člověk musí trochu zavřít oči nad tím, co následovalo před tím, než se maso objevilo v řeznictví a prostě ho vzít, připravit a sníst, je to pochoutka a tomu zvířeti stejně nepomůžu, když jeho kýtu nechám v řeznictví jen tak ležet. Btw jehně při porážce trpí úplně stejně jako kuře celý svůj ''život'' v černý kleci na 50cm2 ale to jehně má alespoň na pastvě hezký život.

0 0
možnosti
PL

Já bych se ho nebál,ale je strašně drahé.Ono i hovězí zadní má přemrštěné ceny.

1 0
možnosti
HD

Jehněčí kýta z mladého jehněte stojí 5 liber kilo /150 korun/, přitom lidská práce je tady třikrát dražší. Moc se teda nedivím, že to lidi u nás moc nekupují.

0 0
možnosti
DH

D58e60n43i28s 21H17u19m49l

14. 4. 2018 22:53

5 liber? 8-o Kde? U nás nejmíň 10-12 liber. Za 5 liber ani nejlevnější hovězí.

0 0
možnosti
IP

I24v66a46n 31P35e28t24r59í50k

14. 4. 2018 20:23

Jahňacie a kozľacie je skvelé.Kým som choval ovce a kozy tak nebol problém.No kupovať to v obchode nemienim.Je to tam veľmi predražené.

0 0
možnosti
Foto

Chápu, že se nejeden rozpláče nad tím, že se zabíjejí mláďátka . . . ale nesmíme zapomínat na to, že nebýt člověka (a jeho "potřeb"), asi by se žádné kůzlátko či jehňátko nenarodilo :-/

0 0
možnosti
JS

J49a50n 24S79v17o59b46o32d22a

14. 4. 2018 23:18

Tento "argument" jsem nikdy nějak nepochopil. Pokud bych si měl vybrat zda se nenarodit, nebo se narodit jen kvůli tomu, abych byl sněden a vůbec si neužil života, tak bych samozřejmě s díky odmítl a zůstal bych navždy "na houbách." Věřím, že by tak postupoval prakticky každý.

3 0
možnosti
PK

Proč bych se toho měla bát? To maso jak z kůzlete, tak z jehněte je luxus. Pochopitelně je nutné důkladné očištění a správná úprava. Ale jedla jsem jehně i v Chorvatsku, kde je grilovali celé. Taky dobrota.

2 0
možnosti
KV

Kdysi jsem kůzlečí měla, rodiče bývalého kůzlata mívali, ale nenadchlo mě (tenkrát jsem ještě maso jedla). Jehněčí či skopové jsem ochutnala v Arménii (šašlik), a to bylo výborné. Teď už nejím maso téměř žádné, takže bez dilemat.

2 0
možnosti
JG

J85i38r70i 88G95a11z48d29a

14. 4. 2018 19:00

Já se nebojím, ale je to dráhy jak blázen. Jinak , o telecim či rožnění selete, nikdo nepolemizuje a z chutí si je zbasti. O kuratech ani nemluvím. ..

4 0
možnosti
PK

Dobrý je to kupovat rovnou u farmářů. Na Vysočině je jich dost.

0 0
možnosti
DH
RC

To by byl kanibalismus. V tomto případě tedy mláďata. Kdo se přes to přenese, bývá zpravidla odměněn vynikající chutí.

1 0
možnosti
PS

Jist mladata mi prijde fakt ujety...sotva se to narodi a jeste to saje..brrr. Jsem rad, ze je tu dost podobnych nazoru a lidi maji aspon soucit s mladaty

8 3
možnosti
BJ

Fakt nerozumim tomu, proc ma pisle vas dospela ovce mensi strach z porazky, nez jehne? A sele jste taky nikdy nejedl?

0 1
možnosti