- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Autor nezmínil třeba leukémii, při ní je únava i bledost. Pravda, úpravou potravy nezmizí.
Záleží jakého máte lékaře - pokud vám pravidelně sleduje krev, pak víte jak na tom jste.
Pokud chodíte ke spořílkovi, který aby dostával bonusy tlačí náklady na léčbu na minimunm, pak si to v lékárně doplatíte - například naprosto zbytečnou konzumací Fe, Mg, Ca,... a ještě riskujete, že včas neodhalíte například rakovinu tlustého střeva (okultní krvácení).
Koukám na to, když se dělá test na okultní krvácení, tak se má držet speciální dieta a vysadit potravinové doplňky (vynechat ovoce, zeleninu, syrové maso, vitamín C...) jinak hrozí, že něco z toho test zkreslí. Patrně je to dost laborování o optimální výsledek.
Co s tím má společného dlouhodobé nadužívání potravinových doplňků? Pokud je samozřejmě všechny vysadíte pro provedení testu.
Co jsem viděl, holky železo zobou. V každé lékárně za 100,-. Je nutné takovéto prošetřování anémie? Díky ale za připomínku. Koupím.
kuře a ryby mívají 1/4 - 1/3 obsahu železa co hovězí kýta
-
nechápu proč takto matete veřejnost
-
+ cituji wikisk...
-
Ve stravě bývá průměrně 10–50 mg železa za den, ale vstřebá se pouze 10–15 %. Ve sloučeninách hemu (maso) se absorbuje lépe, nehemové Fe v rostlinné stravě mnohem hůře.
Kromě toho rostliny obsahují oxaláty, fytáty, taniny a jiné fenolické sloučeniny, jež tvoří s Fe nerozpustné nebo chelátové komplexy, které se těžko vstřebávají
Askorbová kyselina na druhé straně absorpci železa zlepšuje ....