- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nesmysl s pufovanýmy chlebíčky, já jsem pečivo při hubnutí vyřadil skoro stoprocentně, šunkou a sýr jsem jedl samotné nebo s pufovanými rýžovými chlebíčky a shodil jsem 13 kg za 3 měsíce. Ano, energetická hodnota na 100 g je větší, ale nikdy toho nesníte tolik, jako v rohlících - jeden rohlík má 43g, tři chlebíčky 15g ... Vynechání pečiva a mouky vůbec má blahodárný vliv proto, že nepřijmete spoustu zbytečných kalorií - nakonec skoro všechno se dá sníst bez pečiva. A celozrnné pečivo ? Ano, asi je zdravější, ale kalorická hodnota stejná jako normální pečivo.
A jaký nesmysl? Mají vyšší GI, to je fakt. A to je do shazovací diety minus. Samozřejmě se šunkou či sýrem se GI snižuje. Nicméně ono pufování není nic přirozeného. Ta potravina je mrtvá.
Naprostá většina pečiva, které se zákazníkům nabízí jako "zdravé" (celozrnné) - je z té samé normální mouky, jen je obarvené kulórem aby bylo tmavší. Navíc rozdíl mezi obsahem škrobů a vlákniny je u obou druhů mouky jen v řádu procent. Podle mě zbytečný povyk pro nic.
Pozor také na tu celozrnnou mouku. Jak je starší než měsíc, tak v ní už nic zdravého není, vitamíny fuč, enzymy fuč, snad ty minerály ještě zbyly.
Kontrolní otázka: Jak dlouho skladují velkosklady mouku?
Presne. Navic specena seminka navrch. Mne opravdu vzdelana vyzivova poradkyne rekla, ze radeji poradny tukovy rohlik (ale ne 3 a s maslem :-)), vlakninu nahnat jinde.