Diskuze

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Jak vybírat zdravé pečivo nejen při dietě

Je tu devátý den hubnutí, a tak se podíváme na jednu z nejčastějších otázek při dietě. Je opravdu pečivo vhodné? Část lidí vám bude zarytě tvrdit, že pokud chcete zhubnout, musíte se vyhnout všemu pečivu, a druhá část řekne, že nevadí. Správnou otázkou však je, jaké pečivo vybírat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesmysl s pufovanýmy chlebíčky, já jsem pečivo při hubnutí vyřadil skoro stoprocentně, šunkou a sýr jsem jedl samotné nebo s pufovanými rýžovými chlebíčky a shodil jsem 13 kg za 3 měsíce. Ano, energetická hodnota na 100 g je větší, ale nikdy toho nesníte tolik, jako v rohlících - jeden rohlík má 43g, tři chlebíčky 15g ... Vynechání pečiva a mouky vůbec má blahodárný vliv proto, že nepřijmete spoustu zbytečných kalorií - nakonec skoro všechno se dá sníst bez pečiva. A celozrnné pečivo ? Ano, asi je zdravější, ale kalorická hodnota stejná jako normální pečivo.

0 0
možnosti

A jaký nesmysl? Mají vyšší GI, to je fakt. A to je do shazovací diety minus. Samozřejmě se šunkou či sýrem se GI snižuje. Nicméně ono pufování není nic přirozeného. Ta potravina je mrtvá.

0 0
možnosti

Naprostá většina pečiva, které se zákazníkům nabízí jako "zdravé" (celozrnné) - je z té samé normální mouky, jen je obarvené kulórem aby bylo tmavší. Navíc rozdíl mezi obsahem škrobů a vlákniny je u obou druhů mouky jen v řádu procent. Podle mě zbytečný povyk pro nic.

Pozor také na tu celozrnnou mouku. Jak je starší než měsíc, tak v ní už nic zdravého není, vitamíny fuč, enzymy fuč, snad ty minerály ještě zbyly.

Kontrolní otázka: Jak dlouho skladují velkosklady mouku? :-)

2 0
možnosti

Presne. Navic specena seminka navrch. Mne opravdu vzdelana vyzivova poradkyne rekla, ze radeji poradny tukovy rohlik (ale ne 3 a s maslem :-)), vlakninu nahnat jinde.

1 0
možnosti