Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Jak vybírat zdravé pečivo nejen při dietě

Je tu devátý den hubnutí, a tak se podíváme na jednu z nejčastějších otázek při dietě. Je opravdu pečivo vhodné? Část lidí vám bude zarytě tvrdit, že pokud chcete zhubnout, musíte se vyhnout všemu pečivu, a druhá část řekne, že nevadí. Správnou otázkou však je, jaké pečivo vybírat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F96r22a29n34t45i42š44e23k 69N61o56v70á66k 1816117489947

Nesmysl s pufovanýmy chlebíčky, já jsem pečivo při hubnutí vyřadil skoro stoprocentně, šunkou a sýr jsem jedl samotné nebo s pufovanými rýžovými chlebíčky a shodil jsem 13 kg za 3 měsíce. Ano, energetická hodnota na 100 g je větší, ale nikdy toho nesníte tolik, jako v rohlících - jeden rohlík má 43g, tři chlebíčky 15g ... Vynechání pečiva a mouky vůbec má blahodárný vliv proto, že nepřijmete spoustu zbytečných kalorií - nakonec skoro všechno se dá sníst bez pečiva. A celozrnné pečivo ? Ano, asi je zdravější, ale kalorická hodnota stejná jako normální pečivo.

0/0
16.1.2018 21:08

M68a92g73d25a30l38e90n91a 91H27r68o19n11o53v41s29k78á 3360122914249

A jaký nesmysl? Mají vyšší GI, to je fakt. A to je do shazovací diety minus. Samozřejmě se šunkou či sýrem se GI snižuje. Nicméně ono pufování není nic přirozeného. Ta potravina je mrtvá.

0/0
17.1.2018 9:33

T17o54m60á63š 28N65a20v65r88á86t98i95l 9111143131497

A já jím pečivo jak divý a zhubl jsem 16kg za 2,5 měsíců. Takhle to brát nejde.

0/0
17.1.2018 15:50

D97a75n82a 38T42e53n25z75l13e68r 5180242505863

Naprostá většina pečiva, které se zákazníkům nabízí jako "zdravé" (celozrnné) - je z té samé normální mouky, jen je obarvené kulórem aby bylo tmavší. Navíc rozdíl mezi obsahem škrobů a vlákniny je u obou druhů mouky jen v řádu procent. Podle mě zbytečný povyk pro nic.

Pozor také na tu celozrnnou mouku. Jak je starší než měsíc, tak v ní už nic zdravého není, vitamíny fuč, enzymy fuč, snad ty minerály ještě zbyly.

Kontrolní otázka: Jak dlouho skladují velkosklady mouku? :-)

+2/0
16.1.2018 14:23

N54a97t55á80l60i47a 23S60y11r72ů79č35k13o39v69á 8238101482375

Presne. Navic specena seminka navrch. Mne opravdu vzdelana vyzivova poradkyne rekla, ze radeji poradny tukovy rohlik (ale ne 3 a s maslem :-)), vlakninu nahnat jinde.

+1/0
16.1.2018 16:31

M79a80g60d28a63l80e63n39a 84H59r59o57n95o24v11s42k10á 3490292534649

Není tu zmíněno kváskové pečivo. Abych si vypůjčila to klišé slovo - " poctivé" pečivo. To mě trochu překvapuje.

Jo jo, dobré pečivo v supehyperrmarketu je trochu protimluv.

0/0
17.1.2018 9:37

D36a46n73a 20T57e16n50z84l16e89r 5670682855703

Ony i ty malé pekárny už pečí z polotovarů. Ani pekař už dnes není zárukou, že opravdu sám dělá těsto. Spíš tam má lednici a v troubě už jen dopéká polotovary.

+1/0
17.1.2018 10:39

M16a92g79d91a98l96e18n38a 11H51r25o83n21o11v96s68k72á 3800942714539

Vědomě jsem nepsala o malých pekárnách, protože to vím.

Chce to holt ověřit si, jak pečou. Chápu ale, že kváskový žitný chléb se na malém městě nevyplatí péct, nikdo by by za něj nedal 3x víc než za šumavu... Když už, kupuju v Country life apod.

+1/0
17.1.2018 10:47







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.