Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Jak vybírat zdravé pečivo nejen při dietě

Je tu devátý den hubnutí, a tak se podíváme na jednu z nejčastějších otázek při dietě. Je opravdu pečivo vhodné? Část lidí vám bude zarytě tvrdit, že pokud chcete zhubnout, musíte se vyhnout všemu pečivu, a druhá část řekne, že nevadí. Správnou otázkou však je, jaké pečivo vybírat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F84r34a10n17t49i28š67e71k 55N52o54v49á96k 1756477899567

Nesmysl s pufovanýmy chlebíčky, já jsem pečivo při hubnutí vyřadil skoro stoprocentně, šunkou a sýr jsem jedl samotné nebo s pufovanými rýžovými chlebíčky a shodil jsem 13 kg za 3 měsíce. Ano, energetická hodnota na 100 g je větší, ale nikdy toho nesníte tolik, jako v rohlících - jeden rohlík má 43g, tři chlebíčky 15g ... Vynechání pečiva a mouky vůbec má blahodárný vliv proto, že nepřijmete spoustu zbytečných kalorií - nakonec skoro všechno se dá sníst bez pečiva. A celozrnné pečivo ? Ano, asi je zdravější, ale kalorická hodnota stejná jako normální pečivo.

0/0
16.1.2018 21:08

M46a66g22d35a47l77e10n54a 62H19r50o32n97o17v57s43k11á 3440672124189

A jaký nesmysl? Mají vyšší GI, to je fakt. A to je do shazovací diety minus. Samozřejmě se šunkou či sýrem se GI snižuje. Nicméně ono pufování není nic přirozeného. Ta potravina je mrtvá.

0/0
17.1.2018 9:33

T30o87m20á78š 68N76a42v68r26á11t31i62l 9651193851887

A já jím pečivo jak divý a zhubl jsem 16kg za 2,5 měsíců. Takhle to brát nejde.

0/0
17.1.2018 15:50

D10a17n33a 55T54e39n77z45l72e47r 5940202485613

Naprostá většina pečiva, které se zákazníkům nabízí jako "zdravé" (celozrnné) - je z té samé normální mouky, jen je obarvené kulórem aby bylo tmavší. Navíc rozdíl mezi obsahem škrobů a vlákniny je u obou druhů mouky jen v řádu procent. Podle mě zbytečný povyk pro nic.

Pozor také na tu celozrnnou mouku. Jak je starší než měsíc, tak v ní už nic zdravého není, vitamíny fuč, enzymy fuč, snad ty minerály ještě zbyly.

Kontrolní otázka: Jak dlouho skladují velkosklady mouku? :-)

+2/0
16.1.2018 14:23

N17a44t80á36l57i55a 43S65y70r45ů40č38k60o87v86á 8658871312675

Presne. Navic specena seminka navrch. Mne opravdu vzdelana vyzivova poradkyne rekla, ze radeji poradny tukovy rohlik (ale ne 3 a s maslem :-)), vlakninu nahnat jinde.

+1/0
16.1.2018 16:31

M42a92g20d22a57l77e52n52a 47H40r73o65n93o17v18s66k49á 3360182634519

Není tu zmíněno kváskové pečivo. Abych si vypůjčila to klišé slovo - " poctivé" pečivo. To mě trochu překvapuje.

Jo jo, dobré pečivo v supehyperrmarketu je trochu protimluv.

0/0
17.1.2018 9:37

D33a39n71a 91T26e92n51z89l79e83r 5260372775543

Ony i ty malé pekárny už pečí z polotovarů. Ani pekař už dnes není zárukou, že opravdu sám dělá těsto. Spíš tam má lednici a v troubě už jen dopéká polotovary.

+1/0
17.1.2018 10:39

M50a94g85d12a82l14e18n13a 91H15r50o33n29o92v47s60k56á 3340782434139

Vědomě jsem nepsala o malých pekárnách, protože to vím.

Chce to holt ověřit si, jak pečou. Chápu ale, že kváskový žitný chléb se na malém městě nevyplatí péct, nikdo by by za něj nedal 3x víc než za šumavu... Když už, kupuju v Country life apod.

+1/0
17.1.2018 10:47