Diskuze

Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?

Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska zdraví prospěšnější složení. Lidé špaldu pěstují už tisíce let, ale před časem ji vytlačila šlechtěná pšenice, která má vyšší výnosy a je ekonomicky zajímavější. Teď se pozapomenutá obilnina vrací na naše talíře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Ač mě to velice zajímá, dál se proklikávat nebudu. A ještě párkrát takhle naletím, a začnu si dávat pozor, abych omylem neklikl na článek v rubrice Ona. Má úcta. Rv:-P

6 0
možnosti
PB

P30a64v11e16l 76B92í81n61a

16. 1. 2018 12:07

Když to klikání dáváte k blbostem v duchu 'Brávíčko 20+', např. 'Deset notoricky známých způsobů jak si uhnat hemeroidy', budiž. Proč to ale musíte cpát i do relativně zajímavého článku ???

12 0
možnosti
LN

L94u82k26a84s 42N59e68m53e21c

16. 1. 2018 10:55

A NEKLIKNU NA DALŠÍ !!! N E K L I K N U !!!

20 0
možnosti
Foto

A co je na tom tak strašnýho? To vás tak irituje to znovunačítání reklam? Nebo? Nevim, nechápu :-P

0 5
možnosti
BT

Ovšem bacha na vysoký obsah lepku. Teď je v móde bezlepková dieta.

0 0
možnosti
KV

pořád ho má míň než klasická pšenice :-)

1 0
možnosti
Foto

I39v56a58n 94M38a77r32e12k

16. 1. 2018 8:24

Takže Chia semínka a další potravinové "zázraky" už nefrčí ? 8-o Rv

6 0
možnosti
LT

Ale frčí, jen je musíte smíchat se špaldou ;-) ;-D

3 0
možnosti
PK

dalsia modna potravina.. netvrdim ze nieje zdrava, ale pride mi to momentalne zas take umele.. pritom o razi-žito sa nikde nedocitate. pritom celozrnna razna muka ma vysoke mnozstvo vlakniny a je aj lahsie stravitelna. akurat sa s nou treba naucit pracovat. doma na vianoce sa u nas pecu razne medovniky, a ani deti nerozspoznaju rozdiel. su vynikajuce

4 2
možnosti
DP

Občas kupuju žitnou mouku, špaldovou taky. To pečivo je opravdu chutnější.

6 0
možnosti
DT

No, ona ta záměna za šlechtěnou pšenici nebyla jen zdůvodů lepší zpracovatelnosti, ale také lepší chuti. Ne každý má tu přírodní nahořklou chuť rád. Člověk si na to musí zvyknout.

Kdo chce buchty, má je dělat z normální běžné mouky, protože záměnou za něco jiného to už nebudou buchty. Nahořklé a "oříškové" cosi s tmavou střídkou, ve kterém je zamotaná švestka. Já myslím, že ani housky z té mouky už nejsou dobré, natož pak sladké pečivo...

11 6
možnosti
MK

Asi něco děláte špatně, pokud pečivo ze špaldy máte nahořklé. Rv

5 5
možnosti