- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zajímalo by mne, jestli by skutečně nějaká čtenářka dokázala dodržet tuhle redukční dietu, vařit a připravovat si podle návodu ty malé porce nepříliš lákavých jídel, na která není zvyklá, každý den navštívit nějakou novou tělocvičnu nebo fitness studio a zkusit nezvyklou sportovní činnost, kterou zatím neovládá, to všechno doma každý den doplnit novými posilovacími cviky a mezi tím normálně fungovat, čili docházet do zaměstnání, případně pečovat o děti a jiné členy rodiny, kteří to potřebují...
Ano, tuky jsou základní složkou potravy (společně s bilkovinami), říká se jim proto také esenciální složky - tělo si je neumí samo vyrobit. To už ale neplatí o sacharidech, pro tělo nejsou nezbytné, funguje výborně i bez nich - a neexistuje nic jako dobré sacharidy. Např. ovoce, zeleninu nebo med jíme kvůli vitamínům a minerálům, ne kvůli cukrům v nich.
Myslím, že genetický základ v naší kotlině nás předurčuje k nizkosacharidovému stravování. Navíc když to řeknu jednoduše - pokud bude jíst víc tuku a minimum sacharidů, vaše tělo se naučí lépe zpracovávat tuky, včetně těch nechtěných na vašem těle.
Pro více informací si zjistěte něco o LCHF stravování. Ale pokud jste se stvém svého zdraví spokojení, zůstaňte kde jste...
Ano, tělo neumí vyrobit tuky, správně...
Nechci zbytečně rýpat, ale 30-35 % energie z tuku? To je pro nějakého cyklistu ve fázi největšího objemového tréninku? A 3x denně mléčný výrobek? To snad ne... A řepkový olej? Inu, místo pro reklamu se vždycky najde, že?!
Vám asi procenta moc neříkají, jinak si neumím vysvětlit, proč píšete takový nesmysl. Tělo si přece umí brát energii jak ze sacharidů, tak z tuků. Takže i kdyby měli nastaveno, že budou brát 60% energie z denního příjmu kalorií z tuků, bude to ok.
Pokud uvážíte průměrnou ženu - příjem cca 1500kcal/den - z toho 30% energie je 450kcal - to odpovídá asi 90g tuku, to není nic šíleného.
Jinak s vámi souhlasím, mléčné výrobky, zejména ty zakysané, ano, ale není potřeba 3x denně. Řepkový olej už vůbec nechápu, daleko lepší ke olivový nebo sádlo.
Osobně jsem zastánce životního stylu na lchf, googlujte.
Z podobneho jidelnicku bych zesilela hlady...zadny protein az do obeda, na obed miniplatek libove kruty...klobouk dolu pred kazdym, kdo tohle vydrzi.
Osobne doporucuju na snidani protein (vejce se smakounem, se sunkou, klidne omeletu s kuretem), trosku sacharidu "pro pocit" (napr pul krajice chleba nebo trochu sacharidove prilohy) a neomezene zeleniny.
Na obed pak trochu vic tuku nez je v krute s mrkvi, napr pridat kousek avokada nebo par orechu nebo tucnejsi syr nebo klidne i trochu smetanove omacky. Vecer pak diky tomu nebudete travit zakousnute do polstare, abyste odolaly najezdu na lednicku, a kalorie nepresvihnete.
Navic pro zenu vazici 70 kg bych doporucila spis 1600 kcal za den, nez 1400, minimalne pokud bude ten den cvicit. Vaha pujde mozna dolu o trosicku pomaleji, ale je to udrzitelnejsi a nenaberete masivne nazpatek, jako kdyz budete mesic hladovet, a pak se utrhnete ze retezu...navic je dulezite svaly spis budovat, nez travit hladovkou.
Moje řeč, tohle je prostě klasická níčící dieta, ano je to nastavené na 70kg ženu, ale je to prostě málo.
Já preferuji pořádný příjem zdravých živin a pořádně sportovat, něž nějaké protaženíčko. Navíc člověk jak se naučí hýbat, tak to má napořád, kdežto tady dle této diety člověk trpí hlady, jakmile to bude dlouhodobější, tak to skončí ve výsledku špatně.
A ten minimální příjem bílkovin až straší.
Nebudu klikat. I kdyby byl článek sebelepší.
Řepkový olej do studené kuchyně a olivový na smažení?
A ne, neklikla jsem na další článek/stranu. Už tak se mi při každém načtení stránky vnucuje na obrazovku spousta odpadků a reklamy. Nebudu to ještě násobit, stejně je na dalších stránkách stejný nesmysl jako na té první.
Vaše už roky věrná čtenářka. Berte to jako zpětnou vazbu od publika.
Co máte prosím proti oliváči na smažení, i když tohle je poměrně krátká úprava? S řepkáčem souhlas - je to reklama - proč si rvát do studeného jídla rafinovaný olej (ten nerafinovaný řepkový by až tak špatný nebyl, ale neprodává se).