Diskuze

Recepty na cukroví podle odborníků na zdravou výživu

Svátky nemusí vždy končit pálením žáhy a zděšeným pohledem na váhu. Výživoví specialisté v pátečním magazínu Rodina DNES poradí, jak na to. Zkuste jejich tipy na vánoční cukroví a pečte v menším množství.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji pěkně. Raději si upéct svoje oblíbené a nejíst toho prostě kila.

3 0
možnosti

Už jenom z toho nadpisu a označení jednotlivých receptů se mi udělalo nevolno.

2 0
možnosti

E29v16a 46C74h31y74ť85o47v27á

14. 12. 2017 13:47

kakaové máslo, domácí med pár lžiček vody a ochutit oříšky nebo pikantně cayenským pepřem, a je to luxusní čokoláda bez přidaného rafinovaného cukru nebo 100% tuku. a je to za půl hoďky hotové

0 0
možnosti

Fascinuje mne, jak někdo v receptu použije místo cukru javorový (agávový, rýžový etc.) sirup a následně prohlásí výrobek zdravým. Sirupy obsahují jednoduché cukry, které jsou z hlediska zdraví nebo hubnutí stejně na prd jako sacharóza z řepného či třtinového cukru. Takže takového cukroví je také potřeba jen zobnout stejně jako toho klasického. Jenže takový normální cukr se do těsta nepoužívá jen kvůli chuti, ale také konzistenci těsta a z tohoto důvodu je lepší nenahrazovat. Na milost beru ty datlové kuličky, to neberu jako náhražku, spousta starých receptů obsahuje tyhle míchaniny sušeného ovoce a ořechů. Ale pořád je to mix tučného a sladkého, takže člověk se musí krotit. A mimochodem nutriční hodnoty mouky a ovesných vloček jsou také srovnatelné, takže nahrazovat jedno druhým z důvodu jiného než chuťové preference, je také nesmysl.

11 0
možnosti

R^ Naprosto přesné.

Nenahrazovat. Zrovna jsem kdesi četla recept, kde paní "vylepšila" spojovací krém pudinkem, v ostatních receptech vůbec spojovala linecké pudinkem. Dušovala se, že to už staletí peče celé rodině a všichni to vyžadují. Tůdle... :-) Za týden by to shnilo...

4 0
možnosti

u nas v rodine zasadne uznavame filozofii, ze Vanoce jsou jednou v roce a slavit je "zdravymi" nahrazkami a pri zachovani nejake zdrave zivotospravy je kontraproduktivni. Na to mame cas po cely rok.

Maslo, majoneza, morske plody.... cokolada, cukr, vino, sampanske a likery...hura!!V

7 1
možnosti

Odbornici na zdravou vyzivu evidentne vubec nemaji predstavu co je zdrava vyziva a lide co pisi do diskuze, dle jejich prispevku, vubec ne. :-)

0 0
možnosti

Fuj. To bych tedy rodině nemohla udělat, takový prasarny. Není nad pravé linecke, rohlíčky, ořechy, vosi uly.....

9 1
možnosti

2 cm másla je jaká míra? jak velká čokoláda? Jak velké avokádo? Půl hrnku kakaa? Co to sakra je?

Zdravé cukroví - snězte jen pár kousků, ne celou mísu a nemusíte péct ovesnou kaši nebo plácat podivné avokádové cosi

12 1
možnosti

Milé oněnky z redakce. Kakové máslo (v čokoládě) JE rostlinný tuk. Ještě jsem neměla čokoládu ze sádla, ale mohl by to být dobrý zážitek. ;-D

12 0
možnosti

A to ja cokoladu ze sadla mela ! Sousedi za sociku na vanoce delali domaci cokoladu do formicek, normalne se sadlem. Bylo to tedy dost hnusny.

0 0
možnosti