- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kapustnica bez hub a klobasy? Ja chapu, ze je to asi podobne jako s bramborovym salatem, kdy kazda rodina ma to svoje (v nasi rodine treba na rozdil od vetsiny znamych nedavame do salatu hrasek a mrkev), ale je fakt, ze jsem opravdu nikdy nikde nejedla kapustnicu bez techto dvou surovin.
Tak ono teoreticky ta stedrovecerni kapustnica by mela byt kvuli pustu bez masa....
Opisovaná "červená" kapustnica sa síce varieva, ale nie práve na Štedrý večer. Vtedy sa (aspoň u nás) varí biela kapustnica, bez červenej papriky, cesnaku, zemiakov, slaniny a podobne, ide tam len kyslá kapusta, sušené huby (musia byť, najlepšie čisté dubáky - praváky), pár sušených sliviek a na dokončenie sladká smotana alebo mlieko, ak je niekomu smotana moc ťažká. Táto sa naozaj robí len raz do roka.
tak tchýně vaří kapustnicu dost jinak - ne jako moravskou zelňačku.. a základem je vývar... asi jiný kraj..
Tak na tu kapustnici jsem dostala chut. Asi ozkousim uz o vikendu.
Někdo by si tu měl trošku dát dohromady informace. Pierogi z kapustą se dělají bez brambor, ale zato se kapusta namíchá s posekanými houbami.
To jsou pochoutky, které během Vánoc, Silvestra a na Nový rok se určitě na našem stole objeví, ale tradičně bude smažený kapr s bramborovým salátem a rybí polévkou.