Diskuze

O Vánocích pálí žáha nejčastěji. Pomůžou banány a polštář pod hlavou

Smažený kapr, perníčky, chipsy, bramborový salát s majonézou, všechno to zapít trochou svařáku nebo grogu. A znova. Trochu si o svátcích dopřát je fajn, jen se to může rychle zvrhnout. Třeba v pálení žáhy, které nám jednou za čas sice neuškodí, ale dokáže být pořádně nepříjemné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak zase já si dám přírodně kvašené okurky, ty znojemské nic nepomohou, zejména musí být bez cukru. Jiná možnost je syrové kvašené zelí, ovšem koupené v pytlíku má konzervační přísady, ty také celou hodnotu zkazí. Do syrového kysaného zelí nastrouhám trochu čerstvé mrkve a přidám na jednu porci jednu polévkovou lžíci kvalitního (řeckého) olivového oleje. Vše promíchám a nechám nejméně hodinu stát, než se servíruje.

Pokud holdujete bílému, zpravidla pančovanému vínu, musíte zakusovat tvrdým sýrem- ementál nebo gouda, raději už odleželým- středně starým. Že je odleželý se pozná podle jemných krystalků, které skřípou mezi zuby.

Zásad je- překyselený žaludek uklidníte hlavně kyselými potravinami- tedy zde zmíněné okurky, kvašené zelí, nebo marinovanými sledi. Lehce osolený tvaroh s několika lžícemi jogurtu, našlehaný s troškou plnotučného mléka, také uklidní váš žaludek.

0 0
možnosti
KV

Mě teda nejrychleji pomůže lžička hořčice. Opravdu funguje rychle.

1 0
možnosti
Foto

Zejména dressing z trochu hořčice a kvalitního olivového oleje vám pomůže, třeba na čerstvě nakrouhané, horkou vodou spařené zelí.

0 2
možnosti
EC

E76v86a 47C23h39y28ť93o23v20á

20. 12. 2017 13:08

No dát si banán na kačenu nebo řízek může jen prase. Ovoce se jí jen na prázdný žaludek, to je všeobecně známo, protože se tráví nejrychleji a maso nejdéle. Takže to kvašení a zahnívání ve střevech je pak móóc cítit, když se upouští ventil ;-);-D

0 3
možnosti
LK

Nedávno šéfik přitáhl na svačinu škvarky, které si ještě ohřál v mikrovlnce.... no vůně báječná... hned jsem to při první příležitosti zkusila doma taky... po třech škvarcích, jsem u nemohla.. a za pár hodin jsem už divoce cucala rennie a kapala algifen. A reakce šéfa? smích.... "No to chce pořádný trénink" a vytáhl snad půl kila rybího salátu.... Tomu člověku je 65let a za deset let co ho znám mu nikdy nebylo z těch jeho svačinek špatně. Buď má tak odolný pekáč od přírody, nebo je opravdu v tom tréninku... ;-D A pokud vím, tak banán sní, jen když se cestou k pečenému masu přehmátne... ;-)

0 0
možnosti
VV

Možná stačí vědět to, ze za pálením záhy je nedostatečně kyselý žaludek, ne příliš kyselý žaludek. A tím se tomu přizpůsobit. Léta jsem konzumovat omeprazol, teď po jídle pravidelně přidám něco kyselého a problém vyřešen. Typicky ocet.

Tím ze to utlumite to děláte jen horší. Najdete si na webu “reflux low acidity” a už vám to bude sypat výsledky.

1 0
možnosti
Foto

To zase blábol P.T. redaktorky na entou, jen aby splácala dohromady pár slov a vydalo to na nějaký článek!

0 0
možnosti
Foto

Banány tedy určitě nepomohou.

4 0
možnosti
KL

okamzita pomoc je Bilinska kyselka.

1 0
možnosti
PJ

"Vlažná voda, chřest i banány" -

a nebo se nepřejídat a neplácat jedno přes druhé.

Ale to nejde o Vánocích a v jiných 365 dnech v roce

1 0
možnosti