- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak zase já si dám přírodně kvašené okurky, ty znojemské nic nepomohou, zejména musí být bez cukru. Jiná možnost je syrové kvašené zelí, ovšem koupené v pytlíku má konzervační přísady, ty také celou hodnotu zkazí. Do syrového kysaného zelí nastrouhám trochu čerstvé mrkve a přidám na jednu porci jednu polévkovou lžíci kvalitního (řeckého) olivového oleje. Vše promíchám a nechám nejméně hodinu stát, než se servíruje.
Pokud holdujete bílému, zpravidla pančovanému vínu, musíte zakusovat tvrdým sýrem- ementál nebo gouda, raději už odleželým- středně starým. Že je odleželý se pozná podle jemných krystalků, které skřípou mezi zuby.
Zásad je- překyselený žaludek uklidníte hlavně kyselými potravinami- tedy zde zmíněné okurky, kvašené zelí, nebo marinovanými sledi. Lehce osolený tvaroh s několika lžícemi jogurtu, našlehaný s troškou plnotučného mléka, také uklidní váš žaludek.
Mě teda nejrychleji pomůže lžička hořčice. Opravdu funguje rychle.
Zejména dressing z trochu hořčice a kvalitního olivového oleje vám pomůže, třeba na čerstvě nakrouhané, horkou vodou spařené zelí.
No dát si banán na kačenu nebo řízek může jen prase. Ovoce se jí jen na prázdný žaludek, to je všeobecně známo, protože se tráví nejrychleji a maso nejdéle. Takže to kvašení a zahnívání ve střevech je pak móóc cítit, když se upouští ventil
Nedávno šéfik přitáhl na svačinu škvarky, které si ještě ohřál v mikrovlnce.... no vůně báječná... hned jsem to při první příležitosti zkusila doma taky... po třech škvarcích, jsem u nemohla.. a za pár hodin jsem už divoce cucala rennie a kapala algifen. A reakce šéfa? smích.... "No to chce pořádný trénink" a vytáhl snad půl kila rybího salátu.... Tomu člověku je 65let a za deset let co ho znám mu nikdy nebylo z těch jeho svačinek špatně. Buď má tak odolný pekáč od přírody, nebo je opravdu v tom tréninku... A pokud vím, tak banán sní, jen když se cestou k pečenému masu přehmátne...
Možná stačí vědět to, ze za pálením záhy je nedostatečně kyselý žaludek, ne příliš kyselý žaludek. A tím se tomu přizpůsobit. Léta jsem konzumovat omeprazol, teď po jídle pravidelně přidám něco kyselého a problém vyřešen. Typicky ocet.
Tím ze to utlumite to děláte jen horší. Najdete si na webu “reflux low acidity” a už vám to bude sypat výsledky.
To zase blábol P.T. redaktorky na entou, jen aby splácala dohromady pár slov a vydalo to na nějaký článek!
Banány tedy určitě nepomohou.
okamzita pomoc je Bilinska kyselka.
"Vlažná voda, chřest i banány" -
a nebo se nepřejídat a neplácat jedno přes druhé.
Ale to nejde o Vánocích a v jiných 365 dnech v roce