Diskuse k článku

O Vánocích pálí žáha nejčastěji. Pomůžou banány a polštář pod hlavou

Smažený kapr, perníčky, chipsy, bramborový salát s majonézou, všechno to zapít trochou svařáku nebo grogu. A znova. Trochu si o svátcích dopřát je fajn, jen se to může rychle zvrhnout. Třeba v pálení žáhy, které nám jednou za čas sice neuškodí, ale dokáže být pořádně nepříjemné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M32i12r64o93s90l50a16v 83S63t82e65i87n29e85r 4310192900836

Tak zase já si dám přírodně kvašené okurky, ty znojemské nic nepomohou, zejména musí být bez cukru. Jiná možnost je syrové kvašené zelí, ovšem koupené v pytlíku má konzervační přísady, ty také celou hodnotu zkazí. Do syrového kysaného zelí nastrouhám trochu čerstvé mrkve a přidám na jednu porci jednu polévkovou lžíci kvalitního (řeckého) olivového oleje. Vše promíchám a nechám nejméně hodinu stát, než se servíruje.

Pokud holdujete bílému, zpravidla pančovanému vínu, musíte zakusovat tvrdým sýrem- ementál nebo gouda, raději už odleželým- středně starým. Že je odleželý se pozná podle jemných krystalků, které skřípou mezi zuby.

Zásad je- překyselený žaludek uklidníte hlavně kyselými potravinami- tedy zde zmíněné okurky, kvašené zelí, nebo marinovanými sledi. Lehce osolený tvaroh s několika lžícemi jogurtu, našlehaný s troškou plnotučného mléka, také uklidní váš žaludek.

0/0
20.12.2017 13:50

K26a56t46e49ř35i52n15a 48V95r66á98n41o27v55á 6524177821963

Mě teda nejrychleji pomůže lžička hořčice. Opravdu funguje rychle.

+1/0
20.12.2017 13:50
Foto

M20i45r64o46s33l58a18v 10S10t44e70i22n69e89r 4820192430806

Zejména dressing z trochu hořčice a kvalitního olivového oleje vám pomůže, třeba na čerstvě nakrouhané, horkou vodou spařené zelí.

0/−2
20.12.2017 13:56

E52v81a 76C21h87y51ť54o48v84á 5318645208450

No dát si banán na kačenu nebo řízek může jen prase. Ovoce se jí jen na prázdný žaludek, to je všeobecně známo, protože se tráví nejrychleji a maso nejdéle. Takže to kvašení a zahnívání ve střevech je pak móóc cítit, když se upouští ventil ;-);-D

0/−3
20.12.2017 13:08

L22u12c33i97e 54K28a78ň33o86v41á 9346528706

Nedávno šéfik přitáhl na svačinu škvarky, které si ještě ohřál v mikrovlnce.... no vůně báječná... hned jsem to při první příležitosti zkusila doma taky... po třech škvarcích, jsem u nemohla.. a za pár hodin jsem už divoce cucala rennie a kapala algifen. A reakce šéfa? smích.... "No to chce pořádný trénink" a vytáhl snad půl kila rybího salátu.... Tomu člověku je 65let a za deset let co ho znám mu nikdy nebylo z těch jeho svačinek špatně. Buď má tak odolný pekáč od přírody, nebo je opravdu v tom tréninku... ;-D A pokud vím, tak banán sní, jen když se cestou k pečenému masu přehmátne... ;-)

0/0
20.12.2017 9:44

V77í83ť95a 18V58a18n21ž70u63r11a 7308975578

Možná stačí vědět to, ze za pálením záhy je nedostatečně kyselý žaludek, ne příliš kyselý žaludek. A tím se tomu přizpůsobit. Léta jsem konzumovat omeprazol, teď po jídle pravidelně přidám něco kyselého a problém vyřešen. Typicky ocet.

Tím ze to utlumite to děláte jen horší. Najdete si na webu “reflux low acidity” a už vám to bude sypat výsledky.

+1/0
20.12.2017 8:03
Foto

P23e91t83r 73J86a44n88á97s57e19k 7452917382907

To zase blábol P.T. redaktorky na entou, jen aby splácala dohromady pár slov a vydalo to na nějaký článek!

0/0
20.12.2017 7:46
Foto

V63l57a64d49i52m68í27r 73Š69ť52a75s71t56n97ý 1741576115133

Banány tedy určitě nepomohou.

+4/0
20.12.2017 6:14

K98r96y15š85t48o23f 54L88a62n71í29k 1739600265305

okamzita pomoc je Bilinska kyselka.

+1/0
20.12.2017 5:43

P26a56v23e97l 60J77e39ř39á48b32e41k 7961242874897

"Vlažná voda, chřest i banány" -

a nebo se nepřejídat a neplácat jedno přes druhé.

Ale to nejde o Vánocích a v jiných 365 dnech v roce

+1/0
20.12.2017 0:49