Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

O Vánocích pálí žáha nejčastěji. Pomůžou banány a polštář pod hlavou

Smažený kapr, perníčky, chipsy, bramborový salát s majonézou, všechno to zapít trochou svařáku nebo grogu. A znova. Trochu si o svátcích dopřát je fajn, jen se to může rychle zvrhnout. Třeba v pálení žáhy, které nám jednou za čas sice neuškodí, ale dokáže být pořádně nepříjemné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M29i64r89o79s21l30a68v 44S55t44e62i53n75e23r 4830352620576

Tak zase já si dám přírodně kvašené okurky, ty znojemské nic nepomohou, zejména musí být bez cukru. Jiná možnost je syrové kvašené zelí, ovšem koupené v pytlíku má konzervační přísady, ty také celou hodnotu zkazí. Do syrového kysaného zelí nastrouhám trochu čerstvé mrkve a přidám na jednu porci jednu polévkovou lžíci kvalitního (řeckého) olivového oleje. Vše promíchám a nechám nejméně hodinu stát, než se servíruje.

Pokud holdujete bílému, zpravidla pančovanému vínu, musíte zakusovat tvrdým sýrem- ementál nebo gouda, raději už odleželým- středně starým. Že je odleželý se pozná podle jemných krystalků, které skřípou mezi zuby.

Zásad je- překyselený žaludek uklidníte hlavně kyselými potravinami- tedy zde zmíněné okurky, kvašené zelí, nebo marinovanými sledi. Lehce osolený tvaroh s několika lžícemi jogurtu, našlehaný s troškou plnotučného mléka, také uklidní váš žaludek.

0/0
20.12.2017 13:50

K11a11t11e57ř29i80n87a 75V67r13á52n59o83v21á 6804517611243

Mě teda nejrychleji pomůže lžička hořčice. Opravdu funguje rychle.

+1/0
20.12.2017 13:50
Foto

M34i50r65o44s52l43a40v 72S82t68e21i87n91e84r 4150192470426

Zejména dressing z trochu hořčice a kvalitního olivového oleje vám pomůže, třeba na čerstvě nakrouhané, horkou vodou spařené zelí.

0/−2
20.12.2017 13:56

E84v71a 45C19h90y45ť62o64v90á 5958595518710

No dát si banán na kačenu nebo řízek může jen prase. Ovoce se jí jen na prázdný žaludek, to je všeobecně známo, protože se tráví nejrychleji a maso nejdéle. Takže to kvašení a zahnívání ve střevech je pak móóc cítit, když se upouští ventil ;-);-D

0/−3
20.12.2017 13:08

L60u69c10i21e 91K66a57ň66o26v56á 9966298636

Nedávno šéfik přitáhl na svačinu škvarky, které si ještě ohřál v mikrovlnce.... no vůně báječná... hned jsem to při první příležitosti zkusila doma taky... po třech škvarcích, jsem u nemohla.. a za pár hodin jsem už divoce cucala rennie a kapala algifen. A reakce šéfa? smích.... "No to chce pořádný trénink" a vytáhl snad půl kila rybího salátu.... Tomu člověku je 65let a za deset let co ho znám mu nikdy nebylo z těch jeho svačinek špatně. Buď má tak odolný pekáč od přírody, nebo je opravdu v tom tréninku... ;-D A pokud vím, tak banán sní, jen když se cestou k pečenému masu přehmátne... ;-)

0/0
20.12.2017 9:44

V78í21ť66a 53V74a73n47ž66u89r78a 7258595298

Možná stačí vědět to, ze za pálením záhy je nedostatečně kyselý žaludek, ne příliš kyselý žaludek. A tím se tomu přizpůsobit. Léta jsem konzumovat omeprazol, teď po jídle pravidelně přidám něco kyselého a problém vyřešen. Typicky ocet.

Tím ze to utlumite to děláte jen horší. Najdete si na webu “reflux low acidity” a už vám to bude sypat výsledky.

+1/0
20.12.2017 8:03
Foto

P81e87t51r 44J22a40n96á86s36e32k 7842937262797

To zase blábol P.T. redaktorky na entou, jen aby splácala dohromady pár slov a vydalo to na nějaký článek!

0/0
20.12.2017 7:46
Foto

V83l27a54d87i21m71í81r 82Š52ť34a51s84t77n33ý 1661696895833

Banány tedy určitě nepomohou.

+4/0
20.12.2017 6:14

K71r83y68š25t80o44f 65L32a75n51í88k 1819590585925

okamzita pomoc je Bilinska kyselka.

+1/0
20.12.2017 5:43

P63a48v44e89l 13J86e47ř97á45b27e92k 7371622724307

"Vlažná voda, chřest i banány" -

a nebo se nepřejídat a neplácat jedno přes druhé.

Ale to nejde o Vánocích a v jiných 365 dnech v roce

+1/0
20.12.2017 0:49







mobilní verze
© 1999–2018 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.