- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ty včelí uly jsou krásné, já z toho mám vždycky takový nepovedený patlaniny, třeba někdo poradí.
Podvodnice se mi do rána rozpustily. Těsto se úplně rozmočilo. A bylo přesně podle receptu. Tak nevím...
Protože stačí dvě hodiny.
První recept vypadá moc dobře...ale nějak mi tam nesedí ten žloutek v náplni,když je to nepečená roláda...
To je klasická máslová náplň, tam se žloutek dával i v době M.D.Rettigové
A to neznáte moje žloutkové. U nás se to peče už čtyři generace. Je to podobné jako rakvičky, ale zcela bez mouky. A je to fantastické. Ozdobené šlehačkou se to na jazyku rozplyne.
U podvodnic si nepamatuje postup. Podvodnice bylo těsto, kynuté pod vodou, pak se vyvalovalo, vykrájely se tvary a upeklo se to.
Tvary se protlačovaly u marmeládou slepovaných tyčinek, nebo se taky dělávaly neslepované věnečky.
Takže nejdřív vzpomínka na to, jak tlačili tvary strojkem a pak v receptu vyvaluje a vykrajuje? Měla by si v tom udělat pořádek.