Diskuze

Pět nejlepších rodinných receptů na vánoční cukroví podle redakce

Každý z nás má Vánoce spojené s chutí toho pravého domácího cukroví, které s láskou pekla maminka nebo babička. Recept na ty nejlepší vanilkové rohlíčky nebo perníčky je tím pravým rodinným pokladem, kam se hrabou stříbrné příbory po prababičce. My se s vámi o ty naše NEJ recepty podělíme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Ty včelí uly jsou krásné, já z toho mám vždycky takový nepovedený patlaniny, třeba někdo poradí.

0 0
možnosti
JB

Podvodnice se mi do rána rozpustily. Těsto se úplně rozmočilo. A bylo přesně podle receptu. Tak nevím...

0 0
možnosti
SD

Protože stačí dvě hodiny.

0 0
možnosti
KR

První recept vypadá moc dobře...ale nějak mi tam nesedí ten žloutek v náplni,když je to nepečená roláda...

0 0
možnosti
JP

To je klasická máslová náplň, tam se žloutek dával i v době M.D.Rettigové

3 0
možnosti
DB

A to neznáte moje žloutkové. U nás se to peče už čtyři generace. Je to podobné jako rakvičky, ale zcela bez mouky. A je to fantastické. Ozdobené šlehačkou se to na jazyku rozplyne.

1 0
možnosti
JP

U podvodnic si nepamatuje postup. Podvodnice bylo těsto, kynuté pod vodou, pak se vyvalovalo, vykrájely se tvary a upeklo se to.

Tvary se protlačovaly u marmeládou slepovaných tyčinek, nebo se taky dělávaly neslepované věnečky.

Takže nejdřív vzpomínka na to, jak tlačili tvary strojkem a pak v receptu vyvaluje a vykrajuje? Měla by si v tom udělat pořádek.

5 1
možnosti