Diskuse k článku
Pět nejlepších rodinných receptů na vánoční cukroví podle redakce
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
M98i52l45e68n40a 67K61l48o58u83č78k44o60v18á 2576640726122Ty včelí uly jsou krásné, já z toho mám vždycky takový nepovedený patlaniny, třeba někdo poradí. |
![]() |
J54i15n84d22ř22i15š80k76a 96B71u54r81g85e28r59o88v60á 3945444288845Podvodnice se mi do rána rozpustily. Těsto se úplně rozmočilo. A bylo přesně podle receptu. Tak nevím... |
![]() |
S48a86b50r87i90n10a 41D83v91o24ř98á13k47o13v78á 3406862Protože stačí dvě hodiny. |
![]() |
P39e39t87r 62J70u89r92č76e96k 4609834710Máma je taky dělala a pamatuji si, že těsto se nechalo kynout tak dlouho, dokud nevyplavalo. |
![]() |
K57a62t30e54ř27i16n28a 43R34a31t15h48o92u15s56k54á 5780489245794První recept vypadá moc dobře...ale nějak mi tam nesedí ten žloutek v náplni,když je to nepečená roláda... |
![]() |
J57a73r64m14i39l31a 76P95í57c21h93o49v56á 5212447614783To je klasická máslová náplň, tam se žloutek dával i v době M.D.Rettigové |
![]() |
D58r29a95h60o96m62í18r 34B48o68k65r 2425476966578A to neznáte moje žloutkové. U nás se to peče už čtyři generace. Je to podobné jako rakvičky, ale zcela bez mouky. A je to fantastické. Ozdobené šlehačkou se to na jazyku rozplyne. |
![]() |
J45i14ř23í 82Š96v25a24g94r 3388310855226Dáte recept? |
![]() |
D37r64a91h80o70m94í75r 29B28o27k29r 2605206556798Jedna dávka: 3 žloutky, 1 celé vejce, 250g prášk. cukru, 1/2 vanilkového cukru Ušlehat na jemnou konzistenci, formičky plnit max do 1/2 objemu, péct při cca 110st.C 40-45 minut Používám silikonové formy, protože s klasickými je hrozná práce s akorátním vymazáním. Z forem se to vyklepává po zchladnutí. Standardně dělám najednou čtyři dávky. |
![]() |
J90i61ř21í 62Š19v23a45g13r 3528970605636Díky, ale na mne moc cukru. |
![]() |
J63a44r34m67i38l20a 49P80í69c56h87o94v47á 5712777384273U podvodnic si nepamatuje postup. Podvodnice bylo těsto, kynuté pod vodou, pak se vyvalovalo, vykrájely se tvary a upeklo se to. Tvary se protlačovaly u marmeládou slepovaných tyčinek, nebo se taky dělávaly neslepované věnečky. Takže nejdřív vzpomínka na to, jak tlačili tvary strojkem a pak v receptu vyvaluje a vykrajuje? Měla by si v tom udělat pořádek. |