Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované
Čekáme na více doporučených příspěvků
Všechny podle vláken Všechny podle času

M91i57l81e22n63a 79K56l66o55u46č44k35o33v75á 2556840886592

Ty včelí uly jsou krásné, já z toho mám vždycky takový nepovedený patlaniny, třeba někdo poradí.

0/0
doporučit
10.12.2017 9:02

J65i57n62d75ř57i17š89k89a 26B61u91r30g71e38r82o65v13á 3155854898415

Podvodnice se mi do rána rozpustily. Těsto se úplně rozmočilo. A bylo přesně podle receptu. Tak nevím...

0/0
doporučit
10.12.2017 7:48

S14a50b28r82i82n26a 18D12v40o74ř89á16k64o38v32á 3206252

Protože stačí dvě hodiny.

0/0
doporučit
10.12.2017 8:16

P10e73t31r 72J62u94r73č35e74k 4159524670

Máma je taky dělala a pamatuji si, že těsto se nechalo kynout tak dlouho, dokud nevyplavalo.

0/0
doporučit
10.12.2017 18:13

K71a50t97e97ř27i61n16a 44R92a73t90h81o87u85s85k12á 5240179105604

První recept vypadá moc dobře...ale nějak mi tam nesedí ten žloutek v náplni,když je to nepečená roláda...

0/0
doporučit
9.12.2017 17:09

J54a87r14m22i67l67a 50P55í54c57h17o20v64á 5432677344903

To je klasická máslová náplň, tam se žloutek dával i v době M.D.Rettigové

+3/0
doporučit
9.12.2017 17:15

D17r46a76h25o75m31í35r 81B49o83k76r 2185706206678

A to neznáte moje žloutkové. U nás se to peče už čtyři generace. Je to podobné jako rakvičky, ale zcela bez mouky. A je to fantastické. Ozdobené šlehačkou se to na jazyku rozplyne.

+1/0
doporučit
9.12.2017 13:14

J15i90ř22í 83Š45v85a39g59r 3208600885446

Dáte recept?

0/0
doporučit
9.12.2017 16:14

D66r80a26h54o27m61í20r 16B69o32k44r 2785656786398

Jedna dávka: 3 žloutky, 1 celé vejce, 250g prášk. cukru, 1/2 vanilkového cukru

Ušlehat na jemnou konzistenci, formičky plnit max do 1/2 objemu, péct při cca 110st.C 40-45 minut

Používám silikonové formy, protože s klasickými je hrozná práce s akorátním vymazáním. Z forem se to vyklepává po zchladnutí. Standardně dělám najednou čtyři dávky.

+2/0
doporučit
9.12.2017 17:33

J28i82ř72í 46Š82v46a49g15r 3738310825886

Díky, ale na mne moc cukru.

0/−1
doporučit
10.12.2017 14:51

J14a77r85m66i64l85a 86P68í11c32h39o58v56á 5592147964823

U podvodnic si nepamatuje postup. Podvodnice bylo těsto, kynuté pod vodou, pak se vyvalovalo, vykrájely se tvary a upeklo se to.

Tvary se protlačovaly u marmeládou slepovaných tyčinek, nebo se taky dělávaly neslepované věnečky.

Takže nejdřív vzpomínka na to, jak tlačili tvary strojkem a pak v receptu vyvaluje a vykrajuje? Měla by si v tom udělat pořádek.

+5/−1
doporučit
9.12.2017 13:07







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.