Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pět nejlepších rodinných receptů na vánoční cukroví podle redakce

Každý z nás má Vánoce spojené s chutí toho pravého domácího cukroví, které s láskou pekla maminka nebo babička. Recept na ty nejlepší vanilkové rohlíčky nebo perníčky je tím pravým rodinným pokladem, kam se hrabou stříbrné příbory po prababičce. My se s vámi o ty naše NEJ recepty podělíme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M98i52l45e68n40a 67K61l48o58u83č78k44o60v18á 2576640726122

Ty včelí uly jsou krásné, já z toho mám vždycky takový nepovedený patlaniny, třeba někdo poradí.

0/0
10.12.2017 9:02

J54i15n84d22ř22i15š80k76a 96B71u54r81g85e28r59o88v60á 3945444288845

Podvodnice se mi do rána rozpustily. Těsto se úplně rozmočilo. A bylo přesně podle receptu. Tak nevím...

0/0
10.12.2017 7:48

S48a86b50r87i90n10a 41D83v91o24ř98á13k47o13v78á 3406862

Protože stačí dvě hodiny.

0/0
10.12.2017 8:16

P39e39t87r 62J70u89r92č76e96k 4609834710

Máma je taky dělala a pamatuji si, že těsto se nechalo kynout tak dlouho, dokud nevyplavalo.

0/0
10.12.2017 18:13

K57a62t30e54ř27i16n28a 43R34a31t15h48o92u15s56k54á 5780489245794

První recept vypadá moc dobře...ale nějak mi tam nesedí ten žloutek v náplni,když je to nepečená roláda...

0/0
9.12.2017 17:09

J57a73r64m14i39l31a 76P95í57c21h93o49v56á 5212447614783

To je klasická máslová náplň, tam se žloutek dával i v době M.D.Rettigové

+3/0
9.12.2017 17:15

D58r29a95h60o96m62í18r 34B48o68k65r 2425476966578

A to neznáte moje žloutkové. U nás se to peče už čtyři generace. Je to podobné jako rakvičky, ale zcela bez mouky. A je to fantastické. Ozdobené šlehačkou se to na jazyku rozplyne.

+1/0
9.12.2017 13:14

J45i14ř23í 82Š96v25a24g94r 3388310855226

Dáte recept?

0/0
9.12.2017 16:14

D37r64a91h80o70m94í75r 29B28o27k29r 2605206556798

Jedna dávka: 3 žloutky, 1 celé vejce, 250g prášk. cukru, 1/2 vanilkového cukru

Ušlehat na jemnou konzistenci, formičky plnit max do 1/2 objemu, péct při cca 110st.C 40-45 minut

Používám silikonové formy, protože s klasickými je hrozná práce s akorátním vymazáním. Z forem se to vyklepává po zchladnutí. Standardně dělám najednou čtyři dávky.

+2/0
9.12.2017 17:33

J90i61ř21í 62Š19v23a45g13r 3528970605636

Díky, ale na mne moc cukru.

0/−1
10.12.2017 14:51

J63a44r34m67i38l20a 49P80í69c56h87o94v47á 5712777384273

U podvodnic si nepamatuje postup. Podvodnice bylo těsto, kynuté pod vodou, pak se vyvalovalo, vykrájely se tvary a upeklo se to.

Tvary se protlačovaly u marmeládou slepovaných tyčinek, nebo se taky dělávaly neslepované věnečky.

Takže nejdřív vzpomínka na to, jak tlačili tvary strojkem a pak v receptu vyvaluje a vykrajuje? Měla by si v tom udělat pořádek.

+5/−1
9.12.2017 13:07