Diskuze

Při smažení vdechujeme škodlivý olej. Nejhorší je wok, tvrdí vědci

Je jedno, co smažíte. Pokud při tom stojíte u pánve, nezdravé to bude vždycky. To proto, že při smažení inhalujete částečky oleje, které ve větším množství můžou škodit zdraví. Tvrdí to aspoň skupina vědců z texaské univerzity.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Nikoho nenapadlo, že si při smažení stačí nasadit plynovou masku, respirátor a nebo koupit robota na míchání v pánvi.

Další řešení je využít nehodnou tchýni: "maminko - vy umíte tak krásně usmažit řízečky a ta zelenina od vás na pánvi - to je super".

A ještě před smažením doporučují, aby napsala závěť, kde vás určí výhradním dědicem.

0 0
možnosti
MS

Jen tak mimochodem, nezjistili ti "vědci" náhodou, že Číňané zeleninu "smaží" na vodě a bez oleje? Ne? Tak to by se měli do té čínské kuchyně někdy podívat.

1 2
možnosti
KJ

Studie na houby, ale hlavně to sem NEDÁVEJTE! Takový pitomosti zveřejňovat...

0 2
možnosti
EK

Jo, a díky tomu asi žijí orientálci tak dlouho....:-P

1 3
možnosti

Nezdravé prostředí prý ale při smažení vzniká i doma. Řešení? Co nejvíce větrat. Nebo si několik let počkat na výsledky výzkumu, které prý možná odstartují úplně nový trend v navrhování ventilačních systémů.

Nebo třetí možnost - hodit bobek na podobné pseudovýzkumy:-P

6 2
možnosti
JS

Do tohoto výzkumu bych prachy nedal.

1 2
možnosti
LB

...no, dnes snad každá moderní kuchyně má nad sporákem digestoř, néé ?

5 0
možnosti
PK

Jo dneska sou vynálezy. Voheň a eště v pávni vohřívanej, to musí bejt ňákej šmak.

0 3
možnosti
AS

A57l89o29i25s 15S32t93a79r48ý

2. 12. 2017 19:36

"Ojel vodu v pánvi obalí jakýmsi filmem, ale v horku se voda začne odpařovat. Film pak praská a kapičky oleje se rozletí do vzduchu,“

Aneb jak vědecky popsat, že to prská. ;-D

14 1
možnosti
JF

J80a76n 77F91a45n24t51a

2. 12. 2017 20:37

Chvili mi trvalo, nez jsem to prvni slovo pochopil :)))

10 0
možnosti