- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pokud se to někdo naučí za 5 měsíců, tak to asi nic moc zvláštního nebude. Jsou kuchaři, ti mají michelinské hvězdy. Někdo jednu, někdo více. Ale jít si dělat kurs k někomu, kdo si dělal kurs u někoho, kdo má jednu hvězdu... je tak trochu legrační.
Tak zrovna millefeuille neni zadny kumst. A pokud vladnete francouzstinou tak staci vskutku nejaka dobra odbornejsi publikace. Pravda, sama mam kurzy od Lenôtra, ale proste to sikovny clovek zvlada pomerne s prehledem. Mne zas vadi, ze si nekdo postavi karieru na tom, ze absolvoval petimesicni kurz a dava to zahore. Navic Ducasse je sice slavny kuchar, ale jde spis o obchodni znacku. Sam uz skoro nevari. A co se cukrariny tyka, jsou zde jine reference.
Otevřela cukrářskou škoku, která patří k největším v Česku? Je to zveličené. Pořádá jen víkendové kurzy pro 6 lidi. Na to mi stačí si koupit nějakou francouzkou kuchařku.
Sympatičtější by mi byla snaha zdokonalovat cukráře v pečeni českých laskomin, zákusků atd. Stále se tu otevírají italské, franzouzské restaurace, ale poctivé české jidlo a dezert na jídelních lístkách nevidím. Jen dokola tiramisu, zavin a palacinky. Co českého, sladkého ochutná u nás cizinec?
pojedu k Petře již na svůj třetí kurz, rozhodně nedělá jen víkendové a koupit si kuchařku, to vám tedy určitě nestačí podotýkám, že nejsem z cukrářského oboru, ale pečením relaxuji a čistím si hlavu, baví mě to... o její kurzy je obrovský zájem, jsou okamžitě vyprodané...
No nevim, jestli je ve francouzskem cukrarstvi o co stat. Kdyz jsem do Francie prijela, byla jsem uplne ocarovana vzhledem zakusku (oproti nasim indiankum, kremrolim, puncakum apod. to bylo jako mercedes a trabant), vypadaly tak nadherne, ze clovek skoro slintal za vylohou. Ovsem toto kouzlo trva do okamziku, kdy neco z toho ochutnate. Od te doby tomu rikam nalestena bida. Vyzkousela jsem vsechno mozne v ruznych cukrarnach a vsechno bylo pokud ne vylozene hnsune, pak velmi nevyrazne a nezajimave. Kam se to hrabe na obycejne vetrniky. Jinak ale sladke pecivo maji vyborne, to ano (me nejmilovanejsi je viennoise au chocolat - toho jsem jedla kila :-).).
Patrně máte specifickou českou chuť, jak by jistě řekly nadnárodní řetězce, dodávající do Česka náhražky.