Diskuze

Sladkým se nedopuju, říká slavná cukrářka Petra Stahlová

Ještě před dvěma lety řídila rodinnou nábytkářskou firmu. Pak odjela studovat pekařství a cukrářství do školy francouzského michelinského šéfkuchaře. Dnes Petra Stahlová sama učí ve své škole, zájemci čekají v pořadníku i půl roku a je považována za největší odbornici na francouzskou cukrařinu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud se to někdo naučí za 5 měsíců, tak to asi nic moc zvláštního nebude. Jsou kuchaři, ti mají michelinské hvězdy. Někdo jednu, někdo více. Ale jít si dělat kurs k někomu, kdo si dělal kurs u někoho, kdo má jednu hvězdu... je tak trochu legrační. :-)

1 0
možnosti

Tak zrovna millefeuille neni zadny kumst. A pokud vladnete francouzstinou tak staci vskutku nejaka dobra odbornejsi publikace. Pravda, sama mam kurzy od Lenôtra, ale proste to sikovny clovek zvlada pomerne s prehledem. Mne zas vadi, ze si nekdo postavi karieru na tom, ze absolvoval petimesicni kurz a dava to zahore. Navic Ducasse je sice slavny kuchar, ale jde spis o obchodni znacku. Sam uz skoro nevari. A co se cukrariny tyka, jsou zde jine reference.

4 0
možnosti

Otevřela cukrářskou škoku, která patří k největším v Česku? Je to zveličené. Pořádá jen víkendové kurzy pro 6 lidi. Na to mi stačí si koupit nějakou francouzkou kuchařku.

Sympatičtější by mi byla snaha zdokonalovat cukráře v pečeni českých laskomin, zákusků atd. Stále se tu otevírají italské, franzouzské restaurace, ale poctivé české jidlo a dezert na jídelních lístkách nevidím. Jen dokola tiramisu, zavin a palacinky. Co českého, sladkého ochutná u nás cizinec?

7 0
možnosti

pojedu k Petře již na svůj třetí kurz, rozhodně nedělá jen víkendové :-) a koupit si kuchařku, to vám tedy určitě nestačí ;-D podotýkám, že nejsem z cukrářského oboru, ale pečením relaxuji a čistím si hlavu, baví mě to... o její kurzy je obrovský zájem, jsou okamžitě vyprodané...

0 1
možnosti
Foto

No nevim, jestli je ve francouzskem cukrarstvi o co stat. Kdyz jsem do Francie prijela, byla jsem uplne ocarovana vzhledem zakusku (oproti nasim indiankum, kremrolim, puncakum apod. to bylo jako mercedes a trabant), vypadaly tak nadherne, ze clovek skoro slintal za vylohou. Ovsem toto kouzlo trva do okamziku, kdy neco z toho ochutnate. Od te doby tomu rikam nalestena bida. Vyzkousela jsem vsechno mozne v ruznych cukrarnach a vsechno bylo pokud ne vylozene hnsune, pak velmi nevyrazne a nezajimave. Kam se to hrabe na obycejne vetrniky. Jinak ale sladke pecivo maji vyborne, to ano (me nejmilovanejsi je viennoise au chocolat - toho jsem jedla kila :-).).

3 2
možnosti

Patrně máte specifickou českou chuť, jak by jistě řekly nadnárodní řetězce, dodávající do Česka náhražky.;-D

4 0
možnosti