Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

Š43á92r63k21a 82K71o16l78á77č78k61o18v91á 8946343239

Otevřela cukrářskou škoku, která patří k největším v Česku? Je to zveličené. Pořádá jen víkendové kurzy pro 6 lidi. Na to mi stačí si koupit nějakou francouzkou kuchařku.

Sympatičtější by mi byla snaha zdokonalovat cukráře v pečeni českých laskomin, zákusků atd. Stále se tu otevírají italské, franzouzské restaurace, ale poctivé české jidlo a dezert na jídelních lístkách nevidím. Jen dokola tiramisu, zavin a palacinky. Co českého, sladkého ochutná u nás cizinec?

+7/0
doporučit
26.11.2017 9:14

M56a90r96i32a10n54n71a 18R73o97h38a35r88t 3304239154826

Tak zrovna millefeuille neni zadny kumst. A pokud vladnete francouzstinou tak staci vskutku nejaka dobra odbornejsi publikace. Pravda, sama mam kurzy od Lenôtra, ale proste to sikovny clovek zvlada pomerne s prehledem. Mne zas vadi, ze si nekdo postavi karieru na tom, ze absolvoval petimesicni kurz a dava to zahore. Navic Ducasse je sice slavny kuchar, ale jde spis o obchodni znacku. Sam uz skoro nevari. A co se cukrariny tyka, jsou zde jine reference.

+4/0
doporučit
26.11.2017 12:39
Foto

A56n28d22r78e85a 72Š15r11e90t36r58o66v34á 7231565300638

No nevim, jestli je ve francouzskem cukrarstvi o co stat. Kdyz jsem do Francie prijela, byla jsem uplne ocarovana vzhledem zakusku (oproti nasim indiankum, kremrolim, puncakum apod. to bylo jako mercedes a trabant), vypadaly tak nadherne, ze clovek skoro slintal za vylohou. Ovsem toto kouzlo trva do okamziku, kdy neco z toho ochutnate. Od te doby tomu rikam nalestena bida. Vyzkousela jsem vsechno mozne v ruznych cukrarnach a vsechno bylo pokud ne vylozene hnsune, pak velmi nevyrazne a nezajimave. Kam se to hrabe na obycejne vetrniky. Jinak ale sladke pecivo maji vyborne, to ano (me nejmilovanejsi je viennoise au chocolat - toho jsem jedla kila :-).).

+3/−2
doporučit
26.11.2017 8:43

D83a79n16a 44T76e70n84z89l22e54r 5460262585643

Pokud se to někdo naučí za 5 měsíců, tak to asi nic moc zvláštního nebude. Jsou kuchaři, ti mají michelinské hvězdy. Někdo jednu, někdo více. Ale jít si dělat kurs k někomu, kdo si dělal kurs u někoho, kdo má jednu hvězdu... je tak trochu legrační. :-)

+1/0
doporučit
26.11.2017 15:02







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.