- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Článek by si zasloužil vyjádření nutrčního odborníka... skutečně lékaře, nikoli nějakého výživového blábolisty.
Sacharidy, tuky, protein... Vše řádně proměřit a zpracovat doporučení.
Aby to nedopadlo, jako když jsem si objednal namixované musli u jedné firmy. To musli mělo označení "fit" a když jsem šel do obsahu výživových látek mělo "horší" hodnoty než běžné musli téže firmy.
Nejsem odborník, ale podíval jsem se na Spaldovou Kasi s fikovou omackou, ktera tam ma recept. Je to postavene na cukrech, tech "pomalych cukru, ktere nezatezuji slinivku" tam je pomalu. Trosku tuku a temer zadna bilkovina.
Pro srovnani to nutricne vypada asi jako pul litru koly a tycinka snikers.
To nakopnuti o kterem tak basni vidim v tom, ze ty cukry jsou predevsim fruktoza, ktera zpusobuje produkci dopaminu tedy hormonu stesticka a radosti :)
Pokud se moc nehejbete a jste starsi tak tyhle kasicky z vas udelaji usmevaveho obezu jen to hvizdne.
Vždyť je mladá, tak proč jí kaši 3x denně? Se jí přejí a na stáří bude co...?... Chroupat mrkev...? Jo, ještě v té PRŮHLEDNÉ REKLAMĚ zapomněli napsat, vydavatele, cenu a termín, od kdy je báječná kniha v prodeji.... Idnes jde fakt do kytek...
"Představuje totiž v jídelníčku pomalejší cukr, a tak tolik nezatěžuje slinivku a trávicí systém."
Takovehle zblebty samozvanych odborniku me ochromuji.
Je to moc pěkná mladá maminka, ale k tomu, abych ke snídani jedl, by mě nepřesvědčila žádnými prostředky. Když se totiž po ránu najím - a to nemyslím nacpu -, tak se automaticky vracím do postele.
rychlá snídaně podle mě: ovesné / pohankové vločky namočím do mléka už večer, přidám semínka ( lněné, chia, konopné atd.), do rána pěkně nabobtnají při pokojové teplotě, ráno přidám půl lžičky cejl. skořice, namačkaný banán nebo jiné ovoce, jinak už ničím nepřislazuji, nevařím, neohřívám, snídám tak už 10 let ...
Rychlou snidani neprovozuju, takze v tydnu hrnec kafe a pak az obed. O vikendu vajicko, slanina, rajce, olivy,syr. Ze sladky kase bych se osypala....brrrrrrrr.
Jasně recepty podle prababicek. Moje prababicka bezne vzala kokosové mléko trochu datli a mandle. Od brzkeho jara jim datle a kokosy zraly na zahradce ;-)))))
Tak mandle třeba na jižní Moravě tradiční jsou...
Jojo, pracovali v reklamce a tak své podnikání prezentují právě a jedině tak, jak umějí. Kolik stojí takový PR článek? Docela by mě zajímala sacharidová zátěž, kterou do sebe konzumenti naperou. Stejně jako například konzumenti smoothie. Ti si v zájmu zdraví také namixují sacharidovou bombu z takového kvanta ovoce, které by pevné formě za den nesnědli ani omylem.
když člověk neprosedí celý den na židli, tak to rozhodně nevadí
Já za dobrou snídani považuji plátek teplé sekané a vlašský salát a celé dopoledne je pohoda. Po tech "kaších" v článku bych asi takovou pohodu neměl, brr.
Já snídám ovesnou kaši a je to rozhodně lepší a sytější než ten vlasak.
Běžná snídaně všedního dne musí splňovat jednu základní podmínku, musí být rychlá na přípravu. Tohle fakt nemá cenu číst.
já kaše snídám, a zabere vám to ráno zhruba 10-15 minut. Kaše se ideálně zavaří večer, pak je i líp odležená, ráno to jen ohřejete, já ani to ne, dělám raw kaše, takže hodím do mixeru a za 5 minut je hotovo.
Daleko víc času by mi zabralo krájet a mazat chleba.