Diskuze

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala celer. Zlom nastal v pubertě, kdy své kulinární pokusy testovala na svém starším bratrovi. V současnosti píše blog, vede kurzy vaření a také vydala kuchařku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Teda ta buchta, to je vostuda. Od kuchařky (knihy) čekám, že mě něco naučí. Litou buchtu s pudinkovým krémem dělá každá druhá hospodyně, to na vydání kuchařky stačí? Taky mám recept - smíchejte nutelu s moukou a prdopečem. Po třech minutách v mikrovlnce máte buchtu. Očekávám, že mě v příštích dnech kontaktuje vydavatel

0 0
možnosti
LN

L73u22m37i84r 19N47o39v38a68k

16. 10. 2017 11:38

blogerky jsou fajn, ale kuchařina je řemeslo. je rozdíl mezi "domácím vařením", do kterého se pouští dnes a denně moc lidiček a kuchařinou jako takovou. Kuchař např. ví, že do Kulajdy nepatří houby:-P kuchař pak vyrobí žloutkový či jiný krém max. ze 3-4 ingrediencí (např. mléko, vanilka nebo skořice, cukr, žloutky - v jednoduchosti je krása). Takovéto "patlámo" vás nic moc nenaučí. Učte se vařit od základu a zaměřte se opravdu i na technologii vaření, jak uchovat vitamíny, živiny, atp. nebo např. na stolničení a jak jídlo upravit či jak jdou chody po sobě a kolik váží atd. Kuchařina je úžasná a blogeři ji dost degradují svými výmysly. ve finále vidíte, že neumějí držet příbor...

1 0
možnosti
PH

Kdo rekl, ze do kulajdy nepatri houby ?

Jinak ohledne toho "patlamo" souhlasim, ten krem na buchtu je silena michanice.

1 0
možnosti
BJ

No když jsem se podíval na recepty, nic nového, spíše občas nesmysl cpát vše dohromady. Hlavně ten hrc-prc, tak to je úžasná volovina, to může vymyslet skutečně amatér a to ostatní, k tomu také není potřeby cokoli dodávat. Nevím, jak to může být na stránkách idnes, a hlavně kdo podle toho někdy něco ukvedlá. Jen více takových nesmyslů, to národ určitě "žere".

2 4
možnosti
ŠK

Další z mnoha. 800 receptů, vaří podle nich někdy? Vaří někdy jedno jídlo i víckrát? Je to jen honění se za recepty,. každý den jiné jídlo, furt vymýšlení nových jídel a kombinací.

Klasické české recepty se už vytrácí. Na každý recept je milion variant, protože každý si to upravuje, vylepšuje, chce být originální.

Já bych raději poctivá česká jídla a recepty, ale žádný foodbloger je nedělá a žádná restaurace nenabízí.

10 3
možnosti
KV

nabízí je mnoho restaurací, stačí jen hledat. A blogování na to netřeba, každá rodina takových receptů má hafo :-)

3 0
možnosti