- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já když slyším o polévce z dýně tak se jen usmívám ! Řekl bych že polévka je to nejhorší co lze z dýně udělat (záleží také na typu) nejraději mám bílé Baby Boo nebo zelené Iron Cup kvůli délce skladování a chuti !
Dělám z dýně salát (jako bramborový) k řízkům i na vánoce k rybě , restované jako hranolky , zapékané (jako francouzké brambory) , guláš (jako bramborový ) , placky (jako bramborák ) ! Zkrátka jde použít na všechno místo brambor ale pozor není to žádná náhražka !
Už jenom cena je dvou až trojnásobná příprava trochu pečlivější, ale zato je plná živin a vitamínů ! Kupuji je u pěstitele na uskladnění (dozrálé) koncem října cca 70kg / rok . Moje odrůdy jím ještě v květnu a v létě pár Hokaido červené koupím i v krámu !!
V prvním receptu "Chlebíčku z dýně" není ani trošku mouky (kromě vysypání formy?) ?? Máte někdo s tímto receptem zkušenost ??