Diskuze

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto zajímavou zeleninu můžete využít i při přípravě dalších dobrot. Hodí se totiž jak do moučníků, tak jako úžasný základ orientálních specialit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já když slyším o polévce z dýně tak se jen usmívám ! Řekl bych že polévka je to nejhorší co lze z dýně udělat (záleží také na typu) nejraději mám bílé Baby Boo nebo zelené Iron Cup kvůli délce skladování a chuti !

Dělám z dýně salát (jako bramborový) k řízkům i na vánoce k rybě , restované jako hranolky , zapékané (jako francouzké brambory) , guláš (jako bramborový ) , placky (jako bramborák ) ! Zkrátka jde použít na všechno místo brambor ale pozor není to žádná náhražka !

Už jenom cena je dvou až trojnásobná příprava trochu pečlivější, ale zato je plná živin a vitamínů ! Kupuji je u pěstitele na uskladnění (dozrálé) koncem října cca 70kg / rok . Moje odrůdy jím ještě v květnu a v létě pár Hokaido červené koupím i v krámu !!

0 0
možnosti
PO

V prvním receptu "Chlebíčku z dýně" není ani trošku mouky (kromě vysypání formy?) ?? Máte někdo s tímto receptem zkušenost ??

0 0
možnosti