Diskuze

Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží v trojobalu, nýbrž pečou v troubě. Vynikne tak jejich chuť i struktura a hlavně – jsou nejen lahodné, ale také mnohem zdravější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Nevím co je to za natroublou módu navážet se do smažáku.

Do české kuchyně patří, ale zkuste ho udělat třeba podle Viléma Brabce a ne ve stylu čtyřky bez větráku;-O

0 0
možnosti
KU

To je jako tvrdit, že Britům něco nahradí fish and chips..

0 0
možnosti
MB

Kromě smažáku z Eidamu mám moc rád také obalenou a smaženou Nivu a olomoucké tvarůžky..:-)

0 1
možnosti
MM

smazak je smazak, miluji ho od detstvi a nejlepsi je z Eidamu. Vzdycky si ho dam alespon jednou v nejake ceske restauraci kdyz jsem tam na navsteve.

Delame ho ale i tady v Australii. Musime ale pripravit alespon 16 kousku pro 4 osoby - protoze starsi syn ho tak miluje, ze sam jednou sporadal 9 kousku!

6 0
možnosti

Babička dělala smažák: připravila těsto z nastrouhaného tvrdého + Nivy, to pak obalila a smažila. Ono se to nějak nafouklo, bylo to takové nakypřené, při správném poměru té Nivy (asi 1/3?) to bylo skvělé.

0 0
možnosti
ŠČ

Tak květak se sýrem smažák rozhodně nenahradí !Rv

2 0
možnosti
VB

Nelíbí se mi, jak se Pohlreich ušklíbá nad smažákem a snaží se ho z hospod vyštvat. Může se tvářit jako velkej profesionál, ale smažák je prostě smažák. Mně zase vadí, jak nabubřele místo těstoviny říká "pasta". Myslím, že když celou dobu mluví v pořadu česky, tak by měl česky i říkat těstoviny.

11 0
možnosti
PN

Tak asi tomu říká tak, jak se tomu v kuchařském žargonu říká. Já bych taky ajťáka nenutila říkat stolní počítač, když je zvyklej na desktop.

1 1
možnosti
LZ

Smažák nemůže nahradit nic. Je to specifická česká specialita. Určitě není moc zdravý. Ale no a? Každej den ho nejím.

22 0
možnosti
Foto

Já dělám smažák ve škubánkovém těstě (hermelín, nivu, eidam) - neteče, nepotřebuje přílohu (mimo tatarku a třeba zeleninu) a je rozhodně šetrný na zažívání. Některé kuchařky tvrdí, že udělat škubánkové těsto je věda - já jsem ho ještě nikdy nezkazil!!!

3 0
možnosti
JC

Teda, dám si ho třeba v bufetu v ZOO nebo na koupališti, takže tak pětkrát do roka a bohatě stačí. Patlat se s tím doma, nebo to mít za nejoblíbenější jídlo, to fakt nechápu...

0 1
možnosti
PH

Jenze na koupalisti nebo v ZOO maji predsmazenej rozmrazenej polotovar z Makra. To se s domacim smazakem neda srovnat.

3 1
možnosti