- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nevím co je to za natroublou módu navážet se do smažáku.
Do české kuchyně patří, ale zkuste ho udělat třeba podle Viléma Brabce a ne ve stylu čtyřky bez větráku
To je jako tvrdit, že Britům něco nahradí fish and chips..
Kromě smažáku z Eidamu mám moc rád také obalenou a smaženou Nivu a olomoucké tvarůžky..
smazak je smazak, miluji ho od detstvi a nejlepsi je z Eidamu. Vzdycky si ho dam alespon jednou v nejake ceske restauraci kdyz jsem tam na navsteve.
Delame ho ale i tady v Australii. Musime ale pripravit alespon 16 kousku pro 4 osoby - protoze starsi syn ho tak miluje, ze sam jednou sporadal 9 kousku!
Babička dělala smažák: připravila těsto z nastrouhaného tvrdého + Nivy, to pak obalila a smažila. Ono se to nějak nafouklo, bylo to takové nakypřené, při správném poměru té Nivy (asi 1/3?) to bylo skvělé.
Tak květak se sýrem smažák rozhodně nenahradí !
Nelíbí se mi, jak se Pohlreich ušklíbá nad smažákem a snaží se ho z hospod vyštvat. Může se tvářit jako velkej profesionál, ale smažák je prostě smažák. Mně zase vadí, jak nabubřele místo těstoviny říká "pasta". Myslím, že když celou dobu mluví v pořadu česky, tak by měl česky i říkat těstoviny.
Tak asi tomu říká tak, jak se tomu v kuchařském žargonu říká. Já bych taky ajťáka nenutila říkat stolní počítač, když je zvyklej na desktop.
Smažák nemůže nahradit nic. Je to specifická česká specialita. Určitě není moc zdravý. Ale no a? Každej den ho nejím.
Já dělám smažák ve škubánkovém těstě (hermelín, nivu, eidam) - neteče, nepotřebuje přílohu (mimo tatarku a třeba zeleninu) a je rozhodně šetrný na zažívání. Některé kuchařky tvrdí, že udělat škubánkové těsto je věda - já jsem ho ještě nikdy nezkazil!!!
Teda, dám si ho třeba v bufetu v ZOO nebo na koupališti, takže tak pětkrát do roka a bohatě stačí. Patlat se s tím doma, nebo to mít za nejoblíbenější jídlo, to fakt nechápu...
Jenze na koupalisti nebo v ZOO maji predsmazenej rozmrazenej polotovar z Makra. To se s domacim smazakem neda srovnat.