Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží v trojobalu, nýbrž pečou v troubě. Vynikne tak jejich chuť i struktura a hlavně – jsou nejen lahodné, ale také mnohem zdravější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J24a20k29u81b 88F68e25i41f95a70r 7649159296199

Nevím co je to za natroublou módu navážet se do smažáku.

Do české kuchyně patří, ale zkuste ho udělat třeba podle Viléma Brabce a ne ve stylu čtyřky bez větráku;-O

0/0
29.9.2017 8:22

K45a30r85e83l 30U42r28b46a15n 2214764661889

To je jako tvrdit, že Britům něco nahradí fish and chips..

0/0
21.9.2017 9:51

M41i65r74o74s44l73a71v 22B80e64d90n36á51ř 6277559634241

Kromě smažáku z Eidamu mám moc rád také obalenou a smaženou Nivu a olomoucké tvarůžky..:-)

0/−1
20.9.2017 14:25

M44i97c48h89a33l 69M14i96l32l98e92r 9336452609562

smazak je smazak, miluji ho od detstvi a nejlepsi je z Eidamu. Vzdycky si ho dam alespon jednou v nejake ceske restauraci kdyz jsem tam na navsteve.

Delame ho ale i tady v Australii. Musime ale pripravit alespon 16 kousku pro 4 osoby - protoze starsi syn ho tak miluje, ze sam jednou sporadal 9 kousku!

+6/0
20.9.2017 14:07

A50l77e35x83a93n96d26r 87Š53í96r 5691840213

Babička dělala smažák: připravila těsto z nastrouhaného tvrdého + Nivy, to pak obalila a smažila. Ono se to nějak nafouklo, bylo to takové nakypřené, při správném poměru té Nivy (asi 1/3?) to bylo skvělé.

0/0
20.9.2017 13:39

Š22á18r60k62a 55Č78e68c58h20o34v26á 8308756365545

Tak květak se sýrem smažák rozhodně nenahradí !Rv

+2/0
20.9.2017 8:25

V50e11r17o83n41i90k42a 27B80a93r17t73á65k71o63v94á 5353530269520

Nelíbí se mi, jak se Pohlreich ušklíbá nad smažákem a snaží se ho z hospod vyštvat. Může se tvářit jako velkej profesionál, ale smažák je prostě smažák. Mně zase vadí, jak nabubřele místo těstoviny říká "pasta". Myslím, že když celou dobu mluví v pořadu česky, tak by měl česky i říkat těstoviny.

+11/0
20.9.2017 0:33

P35e38t17r21a 33N52o94v87á32k56o24v44á 7868906704328

Tak asi tomu říká tak, jak se tomu v kuchařském žargonu říká. Já bych taky ajťáka nenutila říkat stolní počítač, když je zvyklej na desktop.

+1/−1
20.9.2017 9:26

L30i43b40o70r 20Z10a75p30l63e45t51a76l 7253263525640

Smažák nemůže nahradit nic. Je to specifická česká specialita. Určitě není moc zdravý. Ale no a? Každej den ho nejím.

+22/0
19.9.2017 16:23
Foto

B14o71h58u25m57i90l 40Č16e61r35v15í57č51e21k 5844434240481

Já dělám smažák ve škubánkovém těstě (hermelín, nivu, eidam) - neteče, nepotřebuje přílohu (mimo tatarku a třeba zeleninu) a je rozhodně šetrný na zažívání. Některé kuchařky tvrdí, že udělat škubánkové těsto je věda - já jsem ho ještě nikdy nezkazil!!!

+3/0
19.9.2017 15:13

J59a48r61o54m29i15r 94C76h50a23l51o28u67p67k21a 4729677705737

Teda, dám si ho třeba v bufetu v ZOO nebo na koupališti, takže tak pětkrát do roka a bohatě stačí. Patlat se s tím doma, nebo to mít za nejoblíbenější jídlo, to fakt nechápu...

0/−1
19.9.2017 14:43

P27a67v26l70a 80H54r62a18d44i24l12o20v45a 3297731151674

Jenze na koupalisti nebo v ZOO maji predsmazenej rozmrazenej polotovar z Makra. To se s domacim smazakem neda srovnat.

+3/−1
19.9.2017 15:45

R30o88b33e97r76t 95B45a21l10a65b57á63n 9432983912

Akorát, že to není smažák.

+2/0
19.9.2017 14:02

P27a74v13l75a 91K76v86a37p60i87l34o95v95á 7609438834537

Pěkná pitomost. Já věřím, že nastane soumrak prefabrikovaného smažáku z NOVACA apod.. Ale doma obalený kus goudy, ementálu nebo kvalitního opravdového eidamu je vynikající jídlo. S bambůrkama a domácí tatarkou! Ty jo to jsem se ale rozvášnila takhle při poledni ;-D

+20/0
19.9.2017 12:10

P65a10v37l47a 96H68r59a47d37i47l81o76v65a 3717331231454

Tak zrovna zadelavanej kvetak delavam casto, ale smazek je smazak. :-)

+2/0
19.9.2017 13:17

Š61á80r84k73a 22M49a54t84y56á16š98o18v18á 1591225402619

lepší je květákovej nákyp;-)

0/0
19.9.2017 13:34

P67a82v65l18a 73H19r12a48d54i79l27o77v23a 3607861231284

A to se dela jak ?

0/0
19.9.2017 13:42

J93i70ř59í 39J29o48z55a 3618333560191

Jezis to je zase nadpis clanku....fakt pochybuju, ze tohle jidlo nekdy zmizi z ceskeho jidelnicku... ja ho mam rad, a nahrazovat ho nehodlam

+18/0
19.9.2017 12:04

P91a51v89e75l 77G56ö63t73z10e 4143102232125

Smazak je smazak. Petsrost neni o tom, ze jedno nahradim druhym. Smazak je dobrej i jen tak samotny, bez priloh.

+28/0
19.9.2017 10:35

A17n13n75a 45K81i18r60š29o90v40á 9456600535473

Smažák je smažák V Moje nejoblíbenější jídlo V Chtěla jsem napsat to, co je v příspěvku níže...

+13/0
19.9.2017 9:01
Foto

A48n88d94r58e43a 89Š63r92e91t56r69o67v31á 7181965470508

Tak uvedene recepty budou asi dobre, ale tezko nahradi smazak. Tam je totiz syr hlavni surovina, kdezto tady jen takovy doplnek (az na ten posledni recept). Ja na smazak nedam dopustit, i kdyz je jasne, ze k tem nejzdravejsim jidlum (zvlast v kombinaci s hranolky a tatarkou) nepatri. A myslim, ze az moje dcera bude dospela, tak smazak bude stale pomerne beznou polozkou na jidelnicku.

+29/0
19.9.2017 8:30

J46i16n85d39ř25i48š41k59a 25B53u42r56g69e80r24o57v65á 3335374498605

Nedávno jste zmínili přes pana Pohlreicha, že prorokuje soumrak svíčkové. V naší restauraci naprostého "obědového" favorita!:-)))

+15/−1
19.9.2017 4:41

J61i73ř22í 22P54o42s55p27í25š68i72l 5304714247514

Svíčkové se Čech nikdy nevzdá. !

+26/−2
19.9.2017 6:21

L56i10d97k51a 87Z71e14l74i25n60k41o40v26á 2341740483254

a smažáku taky neR^;-D

+27/0
19.9.2017 10:50







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.