Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží v trojobalu, nýbrž pečou v troubě. Vynikne tak jejich chuť i struktura a hlavně – jsou nejen lahodné, ale také mnohem zdravější.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J94a28k17u53b 82F91e70i20f61a28r 7159929666129

Nevím co je to za natroublou módu navážet se do smažáku.

Do české kuchyně patří, ale zkuste ho udělat třeba podle Viléma Brabce a ne ve stylu čtyřky bez větráku;-O

0/0
29.9.2017 8:22

K14a91r64e85l 57U66r88b85a30n 2634964501979

To je jako tvrdit, že Britům něco nahradí fish and chips..

0/0
21.9.2017 9:51

M32i69r94o11s76l61a71v 86B85e35d18n82á78ř 6117249504941

Kromě smažáku z Eidamu mám moc rád také obalenou a smaženou Nivu a olomoucké tvarůžky..:-)

0/−1
20.9.2017 14:25

M49i59c65h36a89l 64M62i87l54l40e51r 9186962529562

smazak je smazak, miluji ho od detstvi a nejlepsi je z Eidamu. Vzdycky si ho dam alespon jednou v nejake ceske restauraci kdyz jsem tam na navsteve.

Delame ho ale i tady v Australii. Musime ale pripravit alespon 16 kousku pro 4 osoby - protoze starsi syn ho tak miluje, ze sam jednou sporadal 9 kousku!

+6/0
20.9.2017 14:07

A42l93e48x50a66n26d37r 41Š93í25r 5271650563

Babička dělala smažák: připravila těsto z nastrouhaného tvrdého + Nivy, to pak obalila a smažila. Ono se to nějak nafouklo, bylo to takové nakypřené, při správném poměru té Nivy (asi 1/3?) to bylo skvělé.

0/0
20.9.2017 13:39

Š12á78r64k73a 44Č35e24c47h84o71v41á 8148426235325

Tak květak se sýrem smažák rozhodně nenahradí !Rv

+2/0
20.9.2017 8:25

V30e30r77o87n81i61k50a 84B62a73r83t77á21k27o70v21á 5713980159850

Nelíbí se mi, jak se Pohlreich ušklíbá nad smažákem a snaží se ho z hospod vyštvat. Může se tvářit jako velkej profesionál, ale smažák je prostě smažák. Mně zase vadí, jak nabubřele místo těstoviny říká "pasta". Myslím, že když celou dobu mluví v pořadu česky, tak by měl česky i říkat těstoviny.

+11/0
20.9.2017 0:33

P75e75t76r72a 71N38o19v57á31k16o45v33á 7128156214728

Tak asi tomu říká tak, jak se tomu v kuchařském žargonu říká. Já bych taky ajťáka nenutila říkat stolní počítač, když je zvyklej na desktop.

+1/−1
20.9.2017 9:26

L46i38b82o93r 60Z92a11p10l60e56t12a29l 7233593695140

Smažák nemůže nahradit nic. Je to specifická česká specialita. Určitě není moc zdravý. Ale no a? Každej den ho nejím.

+22/0
19.9.2017 16:23
Foto

B36o37h56u54m53i15l 26Č53e51r91v62í55č38e59k 5754164150961

Já dělám smažák ve škubánkovém těstě (hermelín, nivu, eidam) - neteče, nepotřebuje přílohu (mimo tatarku a třeba zeleninu) a je rozhodně šetrný na zažívání. Některé kuchařky tvrdí, že udělat škubánkové těsto je věda - já jsem ho ještě nikdy nezkazil!!!

+3/0
19.9.2017 15:13

J73a42r25o21m34i81r 73C76h22a24l35o88u43p71k46a 4409967745577

Teda, dám si ho třeba v bufetu v ZOO nebo na koupališti, takže tak pětkrát do roka a bohatě stačí. Patlat se s tím doma, nebo to mít za nejoblíbenější jídlo, to fakt nechápu...

0/−1
19.9.2017 14:43

P66a29v41l21a 39H51r68a40d55i70l10o80v95a 3247251851364

Jenze na koupalisti nebo v ZOO maji predsmazenej rozmrazenej polotovar z Makra. To se s domacim smazakem neda srovnat.

+3/−1
19.9.2017 15:45

R88o25b13e73r79t 75B91a12l27a62b57á90n 9182963622

Akorát, že to není smažák.

+2/0
19.9.2017 14:02

P10a57v48l77a 42K31v85a68p64i51l28o15v21á 7429398744287

Pěkná pitomost. Já věřím, že nastane soumrak prefabrikovaného smažáku z NOVACA apod.. Ale doma obalený kus goudy, ementálu nebo kvalitního opravdového eidamu je vynikající jídlo. S bambůrkama a domácí tatarkou! Ty jo to jsem se ale rozvášnila takhle při poledni ;-D

+20/0
19.9.2017 12:10

P85a20v51l81a 70H82r85a52d48i19l22o88v20a 3487461731474

Tak zrovna zadelavanej kvetak delavam casto, ale smazek je smazak. :-)

+2/0
19.9.2017 13:17

Š79á47r75k47a 52M14a13t55y47á32š61o70v79á 1681865872399

lepší je květákovej nákyp;-)

0/0
19.9.2017 13:34

P15a97v54l79a 38H73r61a34d92i21l72o79v54a 3127801401734

A to se dela jak ?

0/0
19.9.2017 13:42

J61i90ř98í 79J42o15z48a 3358333600341

Jezis to je zase nadpis clanku....fakt pochybuju, ze tohle jidlo nekdy zmizi z ceskeho jidelnicku... ja ho mam rad, a nahrazovat ho nehodlam

+18/0
19.9.2017 12:04

P81a67v50e34l 11G79ö43t48z28e 4663502732235

Smazak je smazak. Petsrost neni o tom, ze jedno nahradim druhym. Smazak je dobrej i jen tak samotny, bez priloh.

+28/0
19.9.2017 10:35

A23n59n92a 39K75i91r29š79o39v16á 9166940875593

Smažák je smažák V Moje nejoblíbenější jídlo V Chtěla jsem napsat to, co je v příspěvku níže...

+13/0
19.9.2017 9:01
Foto

A71n91d16r53e15a 22Š36r51e34t70r47o78v74á 7681425210168

Tak uvedene recepty budou asi dobre, ale tezko nahradi smazak. Tam je totiz syr hlavni surovina, kdezto tady jen takovy doplnek (az na ten posledni recept). Ja na smazak nedam dopustit, i kdyz je jasne, ze k tem nejzdravejsim jidlum (zvlast v kombinaci s hranolky a tatarkou) nepatri. A myslim, ze az moje dcera bude dospela, tak smazak bude stale pomerne beznou polozkou na jidelnicku.

+29/0
19.9.2017 8:30

J21i27n84d66ř81i22š18k59a 40B40u53r51g61e43r38o22v30á 3705564228235

Nedávno jste zmínili přes pana Pohlreicha, že prorokuje soumrak svíčkové. V naší restauraci naprostého "obědového" favorita!:-)))

+15/−1
19.9.2017 4:41

J45i60ř85í 70P34o31s90p95í27š60i47l 5274104947774

Svíčkové se Čech nikdy nevzdá. !

+26/−2
19.9.2017 6:21

L13i92d89k78a 96Z93e74l81i82n10k72o37v19á 2661540963844

a smažáku taky neR^;-D

+27/0
19.9.2017 10:50