Diskuze

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli pěstitelské vášni, možná je té úrody na vás najednou trochu moc. Přečtěte si, jak co nejlépe rajčata skladovat a jak si na nich parádně pochutnat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Osobně si připadám jako exot, protože znám pouze jednoho dalšího člověka s podobným problémem, ale já rajče prostě nepozřu. A to jsem jedl všelijaké hnusy. Co vám na tom tak chutná?

0 0
možnosti

Konečně spřízněná duše. Jím rajskou, rajčata rozpečená na pizze, rozvařená v leču, ale syrová je prostě nepozřu.

0 0
možnosti

Ví autor/ka článku o tom, že rajčata můžou být i žlutá? ;-)

0 0
možnosti

Asi ne, přitom třeba modrá rajčata dnes rostou takřka všude...:-P

0 0
možnosti

Taky se nám letos urodilo nadmíru rajčat. Takže skoro každý den si dáváme k /nějaké/ večeři salát z rajčat, červené cibule, okurků a paprik se zálivkou jako na rajčatový salát. Posolit, trochu cukru, trochu octa a trochu vody...

Dělávali to tak naši doma kdysi, já ve své rodině běžně pořád a ted po letech u nás mama i segry objevily Ameriku a už si ten salát oblíbili všichni v rodině....

0 0
možnosti

" "Kvalitní rajče vypadá na první pohled svěže a má krásnou červenou barvu. Nemělo by být zvadlé, nahnilé či jinak poškozené,“ dodává." ....no to jsou klidne ty plastaky. Nejdulezitejsi je totiz, jestli VONI. "Plastova" rajcata nevoni.

3 1
možnosti
Foto

Voni (i kdyz ne jak ta domaci), nesmi ale projit lednickou.

0 0
možnosti

Já se letos v horkých letních dnech vrátila ke konzumaci salátu ve stylu starého českému způsobu, ale bez přidání vody. Nastrouhám okurek na tenké plátky, posolím, nechám krátce odležet, pak přidám na kousky rajčata a trochu zelené cibulky, opepřím a okyselím citronem, octem nebo balzamikem. Doma vypěstovaný okurek i rajče tak neztratí svou lahodnou chuť.

Džem z rajčat je dobrý, také jsme ho dělali. Podle mě chutná jako šípková marmeláda. Na zimu mám zavařené lečo, do kterého přidávám navíc cuketu, zavařila jsem i směs pečené zeleniny - je dobrá pod maso.

2 0
možnosti

Pan odborník radí, že bychom se měli zajímat o původ rajčat. A k čemu nám to bude, když obchodníci jiná nemaji? A podle něho jsou tedy vhodná ta ze Španělska, Itálie? Ta v kamionech nedozravaji? A proč nevidím v prodeji rajčata Made in Czech?

1 0
možnosti

V sezoně je mají v Lidlu.

0 0
možnosti

Z rajčat toho jde dělat hodně, kečupy, čatní, džemy mnoha chutí, kandovaná rajčata...taky jich pěstuju hodně .

1 0
možnosti

co s tím? já to zkoušel jíst. a jde to.

1 0
možnosti

Jde. Kolik kilo zvládneš denně?

2 0
možnosti