- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Osobně si připadám jako exot, protože znám pouze jednoho dalšího člověka s podobným problémem, ale já rajče prostě nepozřu. A to jsem jedl všelijaké hnusy. Co vám na tom tak chutná?
Konečně spřízněná duše. Jím rajskou, rajčata rozpečená na pizze, rozvařená v leču, ale syrová je prostě nepozřu.
Ví autor/ka článku o tom, že rajčata můžou být i žlutá?
Asi ne, přitom třeba modrá rajčata dnes rostou takřka všude...
Taky se nám letos urodilo nadmíru rajčat. Takže skoro každý den si dáváme k /nějaké/ večeři salát z rajčat, červené cibule, okurků a paprik se zálivkou jako na rajčatový salát. Posolit, trochu cukru, trochu octa a trochu vody...
Dělávali to tak naši doma kdysi, já ve své rodině běžně pořád a ted po letech u nás mama i segry objevily Ameriku a už si ten salát oblíbili všichni v rodině....
" "Kvalitní rajče vypadá na první pohled svěže a má krásnou červenou barvu. Nemělo by být zvadlé, nahnilé či jinak poškozené,“ dodává." ....no to jsou klidne ty plastaky. Nejdulezitejsi je totiz, jestli VONI. "Plastova" rajcata nevoni.
Voni (i kdyz ne jak ta domaci), nesmi ale projit lednickou.
Já se letos v horkých letních dnech vrátila ke konzumaci salátu ve stylu starého českému způsobu, ale bez přidání vody. Nastrouhám okurek na tenké plátky, posolím, nechám krátce odležet, pak přidám na kousky rajčata a trochu zelené cibulky, opepřím a okyselím citronem, octem nebo balzamikem. Doma vypěstovaný okurek i rajče tak neztratí svou lahodnou chuť.
Džem z rajčat je dobrý, také jsme ho dělali. Podle mě chutná jako šípková marmeláda. Na zimu mám zavařené lečo, do kterého přidávám navíc cuketu, zavařila jsem i směs pečené zeleniny - je dobrá pod maso.
Pan odborník radí, že bychom se měli zajímat o původ rajčat. A k čemu nám to bude, když obchodníci jiná nemaji? A podle něho jsou tedy vhodná ta ze Španělska, Itálie? Ta v kamionech nedozravaji? A proč nevidím v prodeji rajčata Made in Czech?
Z rajčat toho jde dělat hodně, kečupy, čatní, džemy mnoha chutí, kandovaná rajčata...taky jich pěstuju hodně .
co s tím? já to zkoušel jíst. a jde to.