Ona

Diskuze

Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo

Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po roce 2000. Teď se jí korejské kimči, islandský skyr, pije se japonská kombuča. Je to jenom další trend, nebo naše tělo probiotika opravdu ocení?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejlepší probiotika jsou pro mě jakákoliv kvašená zelenina. Ať už zelí, kimči nebo nějaká směska, co si zkvasím doma v zavařovačce. (viz foodblog http://zkvaseno.blogspot.cz/ )

Má to absolutně blahodárný vliv na moje vylučování. Po zobnutí si mističky kvašené zeleniny nemusím, dámy prominou, použivat toaletní papír, není co čistit. Efekt trvá asi 2-3 dny.

Takže kvašená zelenina opravdu spolehlivě funguje, aspoň u mě.

1 0
možnosti

Neni tak dulezite aby jste zachazel do takovych detailu, ktere zde popisujete. Ja Vas ale podporim s Vasim nazorem o prospesnosti konzumace kysaneho , syroveho, zeli. Ja si to zeli i s jeho stavou namixuju a kazdy den nalacno snim 1 lzici. Nelibi se mi to kousat, tak to rozmixuju.

1 0
možnosti

Byl k tomu hezký článek v časopisu Téma, cca.14 dní nazad.

IMHO i v tomto platí všeho s mírou, v rámci vyvážené stravy nějaký obyčejný, ale kvalitní, kysaný mléčný výrobek - jogurt, kefír - prospěje. Ale samospásné to taky není.

0 1
možnosti

Imho? To jako fakt? Na idnes??

1 2
možnosti
Foto

Není zase až tak podstatné co jíme, ale kolik toho jíme. Nárazové užití probiotik a prebiotik nic neřeší, dle mého skromného názoru je zapotřebí stát se sám sobě celoživotním potravinovým zbožíznalcem. Co jiného bychom měli perfektně znát, když už ne jídlo, které jíme několikrát denně?

Živé potraviny se konzumovaly co byl svět světem, což se změnilo sešněrováním legislativy státem, spotřebitelé tomu zcela odvykli a dnes se dokonce, považte, bojí jiného kefíru, než se supermarketu. Dnešní člověk je vyděšený z potravin a vyžaduje úřadem schválené výrobky.

Domácí kvašení a příprava jídla je nejlepší zábava, jakou znám R^ http://zkvaseno.blogspot.cz

0 0
možnosti

Slovenská bryndza ma najlepšie probiotiká :-)

0 1
možnosti

Není nejlepší a nejlevnější se napít podmáslí?

0 0
možnosti

Není. Lepší je napít se nefiltrovaného piva.

2 1
možnosti