Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo

Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po roce 2000. Teď se jí korejské kimči, islandský skyr, pije se japonská kombuča. Je to jenom další trend, nebo naše tělo probiotika opravdu ocení?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V31i88k28t57o24r 68W90o23l21f 8272708643256

Nejlepší probiotika jsou pro mě jakákoliv kvašená zelenina. Ať už zelí, kimči nebo nějaká směska, co si zkvasím doma v zavařovačce. (viz foodblog http://zkvaseno.blogspot.cz/ )

Má to absolutně blahodárný vliv na moje vylučování. Po zobnutí si mističky kvašené zeleniny nemusím, dámy prominou, použivat toaletní papír, není co čistit. Efekt trvá asi 2-3 dny.

Takže kvašená zelenina opravdu spolehlivě funguje, aspoň u mě.

+1/0
28.7.2017 9:17

B90l51a45n39k38a 35B36a72u70e96r50o28v57a 4651110709407

Neni tak dulezite aby jste zachazel do takovych detailu, ktere zde popisujete. Ja Vas ale podporim s Vasim nazorem o prospesnosti konzumace kysaneho , syroveho, zeli. Ja si to zeli i s jeho stavou namixuju a kazdy den nalacno snim 1 lzici. Nelibi se mi to kousat, tak to rozmixuju.

+1/0
28.7.2017 21:37

D64a96n57a 51T39e90n48z36l58e90r 5200832275613

R^ Ten blog je skvělý! Díky za tip. R^

0/0
30.7.2017 13:07

K85a14t80e13ř91i43n36a 89F21e15n86c59l91o77v38á 8663137888513

Byl k tomu hezký článek v časopisu Téma, cca.14 dní nazad.

IMHO i v tomto platí všeho s mírou, v rámci vyvážené stravy nějaký obyčejný, ale kvalitní, kysaný mléčný výrobek - jogurt, kefír - prospěje. Ale samospásné to taky není.

0/−1
28.7.2017 9:05

P79a62v72e16l 73S61o60u96č13e79k 7434252887525

Imho? To jako fakt? Na idnes??

+1/−2
28.7.2017 9:24
Foto

V45l63a23d75i61m18í36r 13S73o85j52k64a 4796977698968

Není zase až tak podstatné co jíme, ale kolik toho jíme. Nárazové užití probiotik a prebiotik nic neřeší, dle mého skromného názoru je zapotřebí stát se sám sobě celoživotním potravinovým zbožíznalcem. Co jiného bychom měli perfektně znát, když už ne jídlo, které jíme několikrát denně?

Živé potraviny se konzumovaly co byl svět světem, což se změnilo sešněrováním legislativy státem, spotřebitelé tomu zcela odvykli a dnes se dokonce, považte, bojí jiného kefíru, než se supermarketu. Dnešní člověk je vyděšený z potravin a vyžaduje úřadem schválené výrobky.

Domácí kvašení a příprava jídla je nejlepší zábava, jakou znám R^ http://zkvaseno.blogspot.cz

0/0
28.7.2017 8:11

E91r86i31k 41S47a97n22e97t17r51i41k 4468330200764

Slovenská bryndza ma najlepšie probiotiká :-)

0/−1
28.7.2017 6:55

J88a97n16a 55K23o24v89a51ř80í25k75o88v86á 1623193816620

Není nejlepší a nejlevnější se napít podmáslí?

0/0
28.7.2017 2:38

M37a15r86t56i93n 56K15o47ž51í25n 1675206761890

Není. Lepší je napít se nefiltrovaného piva.

+2/−1
28.7.2017 4:20

V78i63k18t63o65r 72W51o55l81f 8122458493266

V pivu jsou akorát tak pivovarská kvasinky, nic jinýho.

+1/0
28.7.2017 9:09

M70i19l35a44n 97L69i78n19h27a32r30t 8934506107186

;-DR^

0/0
28.7.2017 21:21
Foto

V71l98a31d41i13m34í95r 34S77o98j52k18a 4206807338848

Neznám nikoho, kdo by si sám stloukal (kysané) máslo a měl tak dost podmáslí na pití. V obchodě podmáslí neseženete - pokud se bavíme o čiré tekutině, která se při stloukání odděluje od mléčného tuku.

Asi spíš myslíte formátovaný výrobek z obchodu, kysaný nápoj, který zase až tak nejlevnější není, protože je to výrobek.

Jinak ano - nejlepší a nejlevnější samozřejmě je nadojit si z vlastního zvířátka a nechat to nadivoko zkysat.

0/0
28.7.2017 8:18

P21a53v40e44l 38S25o80u69č49e97k 7804612407875

Podmasli v kauflandu u kefiroveho mleka.

0/0
28.7.2017 9:25

I69v25a71n43a 83N82o79v13a46k90o73v83a 2562452549602

podmasli jako cira tekutina? nepletete si to se syrovatkou?

0/0
30.7.2017 11:40







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.