Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo

Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po roce 2000. Teď se jí korejské kimči, islandský skyr, pije se japonská kombuča. Je to jenom další trend, nebo naše tělo probiotika opravdu ocení?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V78i44k76t75o54r 48W89o52l88f 8882318173336

Nejlepší probiotika jsou pro mě jakákoliv kvašená zelenina. Ať už zelí, kimči nebo nějaká směska, co si zkvasím doma v zavařovačce. (viz foodblog http://zkvaseno.blogspot.cz/ )

Má to absolutně blahodárný vliv na moje vylučování. Po zobnutí si mističky kvašené zeleniny nemusím, dámy prominou, použivat toaletní papír, není co čistit. Efekt trvá asi 2-3 dny.

Takže kvašená zelenina opravdu spolehlivě funguje, aspoň u mě.

+1/0
28.7.2017 9:17

B45l10a13n60k27a 49B63a62u14e73r38o87v73a 4631890769357

Neni tak dulezite aby jste zachazel do takovych detailu, ktere zde popisujete. Ja Vas ale podporim s Vasim nazorem o prospesnosti konzumace kysaneho , syroveho, zeli. Ja si to zeli i s jeho stavou namixuju a kazdy den nalacno snim 1 lzici. Nelibi se mi to kousat, tak to rozmixuju.

+1/0
28.7.2017 21:37

D74a82n90a 26T81e38n33z12l70e78r 5920662745383

R^ Ten blog je skvělý! Díky za tip. R^

0/0
30.7.2017 13:07

K79a33t75e88ř72i80n62a 93F14e45n73c70l47o87v79á 8843107748633

Byl k tomu hezký článek v časopisu Téma, cca.14 dní nazad.

IMHO i v tomto platí všeho s mírou, v rámci vyvážené stravy nějaký obyčejný, ale kvalitní, kysaný mléčný výrobek - jogurt, kefír - prospěje. Ale samospásné to taky není.

0/−1
28.7.2017 9:05

P50a56v34e42l 28S28o74u37č24e78k 7834692467975

Imho? To jako fakt? Na idnes??

+1/−2
28.7.2017 9:24
Foto

V98l17a50d87i11m14í53r 84S79o77j54k51a 4216897448318

Není zase až tak podstatné co jíme, ale kolik toho jíme. Nárazové užití probiotik a prebiotik nic neřeší, dle mého skromného názoru je zapotřebí stát se sám sobě celoživotním potravinovým zbožíznalcem. Co jiného bychom měli perfektně znát, když už ne jídlo, které jíme několikrát denně?

Živé potraviny se konzumovaly co byl svět světem, což se změnilo sešněrováním legislativy státem, spotřebitelé tomu zcela odvykli a dnes se dokonce, považte, bojí jiného kefíru, než se supermarketu. Dnešní člověk je vyděšený z potravin a vyžaduje úřadem schválené výrobky.

Domácí kvašení a příprava jídla je nejlepší zábava, jakou znám R^ http://zkvaseno.blogspot.cz

0/0
28.7.2017 8:11

E84r77i28k 13S34a81n55e89t56r69i97k 4538480250294

Slovenská bryndza ma najlepšie probiotiká :-)

0/−1
28.7.2017 6:55

J75a37n71a 48K80o39v95a98ř70í19k64o75v55á 1873763166830

Není nejlepší a nejlevnější se napít podmáslí?

0/0
28.7.2017 2:38

M91a91r92t16i50n 42K72o27ž61í59n 1415406151100

Není. Lepší je napít se nefiltrovaného piva.

+2/−1
28.7.2017 4:20

V46i64k57t77o24r 48W51o63l91f 8882788563936

V pivu jsou akorát tak pivovarská kvasinky, nic jinýho.

+1/0
28.7.2017 9:09

M68i15l98a12n 79L63i23n60h55a32r23t 8344936977306

;-DR^

0/0
28.7.2017 21:21
Foto

V29l79a64d68i64m18í28r 21S97o19j61k67a 4426387108148

Neznám nikoho, kdo by si sám stloukal (kysané) máslo a měl tak dost podmáslí na pití. V obchodě podmáslí neseženete - pokud se bavíme o čiré tekutině, která se při stloukání odděluje od mléčného tuku.

Asi spíš myslíte formátovaný výrobek z obchodu, kysaný nápoj, který zase až tak nejlevnější není, protože je to výrobek.

Jinak ano - nejlepší a nejlevnější samozřejmě je nadojit si z vlastního zvířátka a nechat to nadivoko zkysat.

0/0
28.7.2017 8:18

P37a93v48e14l 22S61o56u60č76e90k 7494892417435

Podmasli v kauflandu u kefiroveho mleka.

0/0
28.7.2017 9:25

I52v29a49n30a 44N22o33v19a90k84o50v92a 2112922279952

podmasli jako cira tekutina? nepletete si to se syrovatkou?

0/0
30.7.2017 11:40







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.