Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web designerky a dvojnásobné maminky Věry Strnadové, která jejich umění vypilovala k naprosté dokonalosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K25a76r73o61l81í33n15a 48V84á92c95l90a16v73í77k53o24v69á 7742639599167

nojo recepty na veganský sračky halt frčí

0/−2
18.7.2017 16:21

T44e70r79e71z85a 68H17a17j48k94o94v51a 5557232774740

Ani jsem si nevsimla, ze jsou vegansky. Ale jsou urcite leps, nez t kulinarske (a silene nezdrave) dno krupice s cukrem a kakaem. Kdo si tohle dibrovolne da k jidlu?

0/0
20.7.2017 11:41

D61a44n82a 12T94e73n86z64l93e65r 5590792245733

Všichni, kdo nepotřebují být cool a in, ale trvají na tom, že jídlo musí chutnat. :-)

0/0
20.7.2017 14:43

L37u49c94i61e 27F66u27c20h53s43o61v25a 8844875516211

Jedinkrát jsem ze zvědavosti ochutnala jáhlovou kaši a bulímie byla na světě. To už neumíte dát články s pořádným jídlem? Zlatá krupička s kakaem. Ještě možná ta rýžová, ale jinak příšernost.

+2/−2
18.7.2017 9:47

T77e35r97e11z90a 98H12a24j32k42o74v16a 5837312744510

Krupicka s kakaem je snad nejhorsi jidlo na svete. Bila mouka s bilym cukrem... to je fakt idealni na vsechny nemoci.

0/0
20.7.2017 11:42

A56l68e79n30a 24V15e27s26e56l93á 3273711575618

Však to snad nikdo nejí třirát denně. Jednou za čas bezpochyby neuškodí.

0/0
20.7.2017 13:20

D21a70n78a 15T23e48n12z87l75e36r 5580942595133

Zvláštní, tahle averze k bílým věcem. Naše civilizace z toho žije už pár tisíc let, ale novodobí koniáši nad tím ohrnují nosíky. :-)

0/0
20.7.2017 14:44

V44á83c45l47a58v 40K50r43č41m82á40ř 1565218922825

Ano, tyhle kaše promění vaše ráno, protože se kvůli nim minimálně o hodinu přivstanete.

+5/0
18.7.2017 9:33

D74a51n18a 96T59e83n23z93l22e51r 5680372185663

Je otázka, proč si myslet, že paní, co "do dvaceti let nevařila" a dnes se stravuje kašičkami, je nějakou expertkou ve vaření. Špatné PR, leda by to bylo cílené na podobné ̈ ̈ ̈ ̈, co chtějí být IN a COOL a stravují sebe a nebohé děti vegetariánsky, aby si zapózovaly a něco si dokázaly.

Tvrdá slova, já vím... ale když si čtu o rozmixovaných jáhlách... :-)

+6/−1
18.7.2017 7:51

A90n54n86a 55K32i66r53š58o42v36á 9206120805303

Asi nejste nejmladší, ale tohle mladí lidé dnes chtějí..prostě přemýšlejí trochu jinak. Vidím to na svých dětech. Ono je vůbec ani nenapadne, že to je totální ptákovina. Jsou zahrnuty spoustou informací, které se velmi jednoduše šíří...takže proč by se nemohla prezentovat "expertka na obilninové kaše".

0/0
18.7.2017 7:58

Š45á73r40k17a 54M75a81t53y83á52š51o15v84á 1101315522469

myšlení bolí.....

0/0
18.7.2017 8:25

Z87u81z15a33n26a 48T11i34c46h59á 4178966580633

Co je na těchto receptech za ptákovinu?

+3/0
18.7.2017 9:41

D32a72n20a 22T91e15n94z96l10e21r 5240722425713

Jsou nesmyslné. Pomixované jáhly? :-) Rýže zapatlaná kakaem a cukrem? ;-D

0/−1
18.7.2017 10:15

Z78u25z48a73n42a 15T67i65c91h47á 4408496240673

Zrovna ta rýžová kaše opravdu nevypadá nic moc. Ale nezadá si v ničem s klasickou krupičnou, která se také zapatlává kakaem a cukrem.

+1/0
18.7.2017 10:23

D52a51n44a 92T75e54n91z50l61e36r 5200392545823

Tak zrovna ten cukr, kakao a trošku té rýže bude jako jediný z těch receptů jedlý. Jen ne proto, že by to bylo něco originálního a vegetariánského, ale prostě proto, že cukr a kakao udělá sjedobným úplně všechno včetně šlichty z papíru.

0/0
18.7.2017 11:46

Z85u18z33a14n34a 38T90i73c80h91á 4588846310273

Jinak u receptů jde snad o chutě, případně diety těch, kdo je čtou. Řešit jejich smysl nebo nesmysl mi tedy připadá jako nesmysl. Jaký má smysl třeba recept na medovník, teda kromě toho, aby si člověk přečetl složení a pak už to raději nikdy nejedl? Recept člověka zaujme nebo ne a on se jím inspiruje nebo ne. To je celé.

+3/0
18.7.2017 10:30

D15a54n30a 53T73e54n81z41l67e72r 5370492955333

To je právě omyl laika a také tajemství odborníka. Dobrý recept má smysl a je za ním dlouhá a trnitá cesta, lemovaná snahou a fantazií.

Smíchat nějakou šlichtu z "in" surovin (opakuju se) je jednoduchá a lehká cesta pro ty, pro koho je dojem důležitější než hodnota. Mluvím o nutriční hodnotě, vhodnosti chutí apod. To se okecat nedá, na to se prostě musí "umět", znát a vědět, co člověk dělá.

Takovéhle pokusy (spíš omyly) jako jsou tu často prezentovány, jsou jen smutné. A leckdo tomu skutečně ještě říká "vařit".

Příklad: zdejší "hvězda" Dita P., co tu jednou prezentovala "dort z palačinek". Půlku jich měla připálenou, ten zbytek byl spláclý šlehačkou ze spreje a navrchu jedna neodšťopkovaná jahoda. Vypadalo to dobře, co na tom, že chuť drastická a provedení nešikovné k jídlu by hosty spíš od jídla odradilo. Taky taková jedna "kuchařka"... in...

+3/−1
18.7.2017 11:53

D32a96n21a 15T93e37n21z19l60e32r 5260192435243

:-) Ano, někoho to nenapadne, že je to ptákovina, někoho ano. R^ Ale nemyslím, že by to bylo věkem. Spíš zkušenostmi a sklonem o věcech přemýšlet.

+1/−1
18.7.2017 10:16

Z60u69z22a82n95a 17T28i43c30h65á 4198106180413

Paní tady prezentují jako někoho, kdo zveřejňuje recepty na kaše tak trochu jinak. Autorku článku to zaujalo a zřejmě i Vás, když jste článek rozklikla. Jako expertku na vaření ji nikdo neprezentuje, prezentují ji skrze ty kaše. Mně recepty připadají zajímavé a lákavé. Že považujete jiné recepty než masové za pozérské, jen jen Váš problém. Mě nikdo k vegetariánství nevedl, ale maso se mi postupně příčilo v krku a puse, nemohla jsem se zbavit vědomí, že drtím svaly nějakého ubohého zvířete, a to zcela zbytečně. Vegetariánská strava lidem opravdu nijak neškodí.

+2/0
18.7.2017 9:40

D35a90n45a 60T10e51n77z56l68e61r 5720252335763

Nejspíš vás zase inspirovalo moje jméno, a tak musíte za každou cenu komentovat. Kdybyste si přečetla, co jsem ve skutečnosti napsala, tak byste zjistila, že kritizuju pozérství (i vaše, když si namlouváte, že jste lepší než ostatní tím, že jste vegetarián a že nedostatečný přísun živin ničemu nevadí).

Taktéž komentuju fakt, že se tu jako "expert" přes vaření prezentuje někdo, kdo vaří jen chvilku a navíc jen jakési blafy a kašičky.

S věkem to nemá nic společného - snad jen to, že věřím jen kuchařce, která má skutečné zkušenosti - a ty se získají opravdu jen s tím časem a tím pádem i věkem. Spatlat pár kašiček s "in" přísadami, zatím ještě z nikoho kuchařku neudělalo.

+2/−3
18.7.2017 10:13

Z43u20z91a51n37a 71T96i53c22h66á 4368236370253

Reagovala jsem proto, že s Vaším příspěvkem nesouhlasím a protože píšete, že recepty mohou zaujmout jen někoho, kdo je pozér a musí si něco dokazovat. O věku jsem nepsala nic.

Mně nepřipadá článek jako prezentace experta přes vaření, ale jako zajímavé recepty, je mi jedno jaký expert nebo neexpert je vymyslel. Blogy o vaření nepročítám, tak jsem ráda za tento článek, protože jinak bych na ty recepty nenarazila a přitom mě zaujaly a rády bych je vyzkoušela.

Nenamlouvám si, že jsem lepší, povyšujete se tady naopak Vy, když ostatní jsou podle Vás pozéři, co si musí něco dokazovat. Moje rodina je plná masožroutů, kteří se ale ke zvířatům chovají s úctou, nepodporují velkochovy a podobně, a nepřipadám si lepší než oni.

Když to tak shrnu, nechápu, co Vás popudilo na rozmixovaných jáhlách.

+2/0
18.7.2017 10:21

D77a76n84a 37T28e20n11z29l95e34r 5730812235183

Zkuste si ty jáhly a pochopíte. :-)

Kritizuju hlavně proto, že mám naději, že si to tu dámy v redakci čtou a trošku se chytnou za nos. Příště sem možná plácnou něco s větším rozmyslem. Je mi jasné, že autorská práva skutečných kuchařů také něco stojí, ale ta přidaná hodnota by téhle rubrice udělala dobře.

Sorry ale... to s tím vegetariánstvím a ohrnutým nosíkem nad masožravci jsem už četla (i od vás) tak často... no comment.

0/−2
18.7.2017 11:57

A91l65e23n43a 44V13e20s53e32l97á 3173651135628

V čem je problém s jáhlami? Já jsem pravověrný masožravec, ale jáhly mám ráda v jakékoli podobě.

+3/0
18.7.2017 11:59

Z93u90z48a43n24a 63T28i53c82h94á 4408946580323

Jáhly mám ráda:-) A nalákala mě právě ta kombinace jáhel a dýně.

Ještě k tomu vyvážení chutí, jak píšete výše - to je zřejmě subjektivní záležitost. Můj manžel maso jí, ale např. nesnese ke kachně zelí, které se k ní dává právě kvůli vyvážení chutí... tohle je velmi individuální.

Manžel býval klasický masožravec, co nejvíc ze všeho miluje krvavé steaky. Mně do vaření masa naštěstí nikdy nenutil, s tím že v případě potřeby si na něj někam zajde... nakonec ani nechodí. Když jdeme do restaurace, sám hned míří do veganské, protože mu ta jídla zachutnala a říká, že se po nich cítí lépe. Tak jednou za čtvrt roku si někde maso dá, zpravidla někde na návštěvě, a prý mu to tak stačí. Výsledky mého vaření, kterými jsou zpravidla různé zeleninovozeleninové směsi má rád, stejně jako nekonečné řady různých salátů, a po steaku se mu nestýská. Není nutné za vším hledat snahu o něco in a cool, někdo je takhle spokojen. A skutečně se na této stravě cítí lépe a k vepřo-knedlo nemá důvod se vracet.

0/0
18.7.2017 12:12

E19v71a 55J12e97n24í40č13k74o70v98á 2931800741669

Dano, co vás tak uráží na jáhlové kaši? Vždyť to je věc, která se v tomhle regionu jí stovky let. Samozřejmě ne zrovna v této konkrétní úpravě, ale obecně prosné a jahelné kaše nasladko i naslano se tady jedly už ve středověku úplně běžně.

+3/0
18.7.2017 20:55

M41i15l29e12n44a 25K43l40o81u43č78k93o37v46á 2686600486712

No, já nevím, jestli matka vypravujici denně děti skoly a školky, stihne vařit kaše a pak letí do práce.

+7/0
18.7.2017 7:51

A25n94n10a 88K44i20r10š64o79v59á 9456670525633

Hmm Krupicová kaše s kakaem je stejně nejlepší V ....a také se skořicí V

+6/0
18.7.2017 7:45

T34e72r18e37z98a 88H38a29j73k55o21v71a 5257792604180

Me se z toho fakt dela spatne...

0/0
20.7.2017 11:43

V46l34a40d42i41m12i51r 46M15e40i67t33n24e77r 8595313979

FUJ !!!!!!

+2/−3
18.7.2017 7:43

Š21á51r72k22a 95M51a20t72y35á65š79o24v87á 1971385482989

proč to i ozdobené vypadá jako šlichta ?

+4/−7
18.7.2017 6:20

R98a36d31o28m33í90r 40V15a85v62r83e96č61k50a 7401439215933

Vypadá to luxusně.

+2/−1
18.7.2017 7:49

D81a49n66a 72T21e43n90z30l39e26r 5790342265783

Teď ještě jak to chutná. :-)

0/0
18.7.2017 7:52

Š35á85r39k60a 32M70a88t33y49á30š64o46v34á 1191505672289

nějak nemám chuť, ten vzhled mne odrazuje....

+2/0
18.7.2017 8:25

D73a56n64a 26T54e26n58z69l57e16r 5880102205743

Ta chuť je možná ještě horší. :-) Ale zase vegetariánům nejde o chuť, ale o svou pózu... takže jim to jistě nevadí.

+2/−1
18.7.2017 10:18

Š69á82r58k80a 82M24a54t13y59á70š21o60v43á 1331895782539

vy asi nevaříte,co?

0/0
18.7.2017 8:23

A95l30e74n21a 16V52e31s69e68l84á 3433731105418

Tak kaši moc jinak naservírovat nejde. Steak se zeleninovou oblohou i nazdobený dort jsou holt fotogeničtější.

Ale jinak - proč ne?

+2/0
18.7.2017 11:47







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.