Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web designerky a dvojnásobné maminky Věry Strnadové, která jejich umění vypilovala k naprosté dokonalosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K94a90r84o28l85í85n65a 20V65á40c55l98a77v39í32k14o92v80á 7612469249557

nojo recepty na veganský sračky halt frčí

0/−2
18.7.2017 16:21

T77e49r71e29z63a 60H24a45j57k45o70v15a 5107392464400

Ani jsem si nevsimla, ze jsou vegansky. Ale jsou urcite leps, nez t kulinarske (a silene nezdrave) dno krupice s cukrem a kakaem. Kdo si tohle dibrovolne da k jidlu?

0/0
20.7.2017 11:41

D67a53n23a 30T24e92n52z42l37e53r 5580522135693

Všichni, kdo nepotřebují být cool a in, ale trvají na tom, že jídlo musí chutnat. :-)

0/0
20.7.2017 14:43

L77u17c90i55e 29F65u63c34h70s30o61v29a 8694495986471

Jedinkrát jsem ze zvědavosti ochutnala jáhlovou kaši a bulímie byla na světě. To už neumíte dát články s pořádným jídlem? Zlatá krupička s kakaem. Ještě možná ta rýžová, ale jinak příšernost.

+2/−2
18.7.2017 9:47

T92e91r45e49z66a 40H32a31j13k45o22v27a 5697212574530

Krupicka s kakaem je snad nejhorsi jidlo na svete. Bila mouka s bilym cukrem... to je fakt idealni na vsechny nemoci.

0/0
20.7.2017 11:42

A66l50e54n25a 85V44e74s21e68l47á 3903921605748

Však to snad nikdo nejí třirát denně. Jednou za čas bezpochyby neuškodí.

0/0
20.7.2017 13:20

D93a14n49a 44T17e19n84z71l47e55r 5130552425113

Zvláštní, tahle averze k bílým věcem. Naše civilizace z toho žije už pár tisíc let, ale novodobí koniáši nad tím ohrnují nosíky. :-)

0/0
20.7.2017 14:44

V94á52c76l26a62v 21K74r53č62m63á72ř 1805338972575

Ano, tyhle kaše promění vaše ráno, protože se kvůli nim minimálně o hodinu přivstanete.

+5/0
18.7.2017 9:33

D79a57n37a 98T94e76n20z59l35e85r 5160212465983

Je otázka, proč si myslet, že paní, co "do dvaceti let nevařila" a dnes se stravuje kašičkami, je nějakou expertkou ve vaření. Špatné PR, leda by to bylo cílené na podobné ̈ ̈ ̈ ̈, co chtějí být IN a COOL a stravují sebe a nebohé děti vegetariánsky, aby si zapózovaly a něco si dokázaly.

Tvrdá slova, já vím... ale když si čtu o rozmixovaných jáhlách... :-)

+6/−1
18.7.2017 7:51

A81n83n48a 31K44i51r84š79o28v16á 9216390405673

Asi nejste nejmladší, ale tohle mladí lidé dnes chtějí..prostě přemýšlejí trochu jinak. Vidím to na svých dětech. Ono je vůbec ani nenapadne, že to je totální ptákovina. Jsou zahrnuty spoustou informací, které se velmi jednoduše šíří...takže proč by se nemohla prezentovat "expertka na obilninové kaše".

0/0
18.7.2017 7:58

Š21á18r60k21a 90M88a27t14y59á65š89o45v26á 1891195502739

myšlení bolí.....

0/0
18.7.2017 8:25

Z74u71z77a25n50a 46T81i23c77h54á 4738456970673

Co je na těchto receptech za ptákovinu?

+3/0
18.7.2017 9:41

D36a65n12a 97T24e93n27z92l42e48r 5260932135153

Jsou nesmyslné. Pomixované jáhly? :-) Rýže zapatlaná kakaem a cukrem? ;-D

0/−1
18.7.2017 10:15

Z53u41z43a15n52a 44T42i24c89h31á 4398946820653

Zrovna ta rýžová kaše opravdu nevypadá nic moc. Ale nezadá si v ničem s klasickou krupičnou, která se také zapatlává kakaem a cukrem.

+1/0
18.7.2017 10:23

D27a53n29a 46T32e10n87z46l11e95r 5910572415353

Tak zrovna ten cukr, kakao a trošku té rýže bude jako jediný z těch receptů jedlý. Jen ne proto, že by to bylo něco originálního a vegetariánského, ale prostě proto, že cukr a kakao udělá sjedobným úplně všechno včetně šlichty z papíru.

0/0
18.7.2017 11:46

Z54u83z21a45n91a 49T79i72c11h39á 4138836760153

Jinak u receptů jde snad o chutě, případně diety těch, kdo je čtou. Řešit jejich smysl nebo nesmysl mi tedy připadá jako nesmysl. Jaký má smysl třeba recept na medovník, teda kromě toho, aby si člověk přečetl složení a pak už to raději nikdy nejedl? Recept člověka zaujme nebo ne a on se jím inspiruje nebo ne. To je celé.

+3/0
18.7.2017 10:30

D36a16n25a 58T76e72n72z94l26e26r 5150652135573

To je právě omyl laika a také tajemství odborníka. Dobrý recept má smysl a je za ním dlouhá a trnitá cesta, lemovaná snahou a fantazií.

Smíchat nějakou šlichtu z "in" surovin (opakuju se) je jednoduchá a lehká cesta pro ty, pro koho je dojem důležitější než hodnota. Mluvím o nutriční hodnotě, vhodnosti chutí apod. To se okecat nedá, na to se prostě musí "umět", znát a vědět, co člověk dělá.

Takovéhle pokusy (spíš omyly) jako jsou tu často prezentovány, jsou jen smutné. A leckdo tomu skutečně ještě říká "vařit".

Příklad: zdejší "hvězda" Dita P., co tu jednou prezentovala "dort z palačinek". Půlku jich měla připálenou, ten zbytek byl spláclý šlehačkou ze spreje a navrchu jedna neodšťopkovaná jahoda. Vypadalo to dobře, co na tom, že chuť drastická a provedení nešikovné k jídlu by hosty spíš od jídla odradilo. Taky taková jedna "kuchařka"... in...

+3/−1
18.7.2017 11:53

D48a84n73a 27T88e57n12z54l39e88r 5250202635863

:-) Ano, někoho to nenapadne, že je to ptákovina, někoho ano. R^ Ale nemyslím, že by to bylo věkem. Spíš zkušenostmi a sklonem o věcech přemýšlet.

+1/−1
18.7.2017 10:16

Z49u45z68a27n72a 80T30i52c28h29á 4838456190383

Paní tady prezentují jako někoho, kdo zveřejňuje recepty na kaše tak trochu jinak. Autorku článku to zaujalo a zřejmě i Vás, když jste článek rozklikla. Jako expertku na vaření ji nikdo neprezentuje, prezentují ji skrze ty kaše. Mně recepty připadají zajímavé a lákavé. Že považujete jiné recepty než masové za pozérské, jen jen Váš problém. Mě nikdo k vegetariánství nevedl, ale maso se mi postupně příčilo v krku a puse, nemohla jsem se zbavit vědomí, že drtím svaly nějakého ubohého zvířete, a to zcela zbytečně. Vegetariánská strava lidem opravdu nijak neškodí.

+2/0
18.7.2017 9:40

D78a55n42a 43T11e93n97z83l49e54r 5800322745463

Nejspíš vás zase inspirovalo moje jméno, a tak musíte za každou cenu komentovat. Kdybyste si přečetla, co jsem ve skutečnosti napsala, tak byste zjistila, že kritizuju pozérství (i vaše, když si namlouváte, že jste lepší než ostatní tím, že jste vegetarián a že nedostatečný přísun živin ničemu nevadí).

Taktéž komentuju fakt, že se tu jako "expert" přes vaření prezentuje někdo, kdo vaří jen chvilku a navíc jen jakési blafy a kašičky.

S věkem to nemá nic společného - snad jen to, že věřím jen kuchařce, která má skutečné zkušenosti - a ty se získají opravdu jen s tím časem a tím pádem i věkem. Spatlat pár kašiček s "in" přísadami, zatím ještě z nikoho kuchařku neudělalo.

+2/−3
18.7.2017 10:13

Z90u15z93a88n33a 37T36i97c52h33á 4458596390293

Reagovala jsem proto, že s Vaším příspěvkem nesouhlasím a protože píšete, že recepty mohou zaujmout jen někoho, kdo je pozér a musí si něco dokazovat. O věku jsem nepsala nic.

Mně nepřipadá článek jako prezentace experta přes vaření, ale jako zajímavé recepty, je mi jedno jaký expert nebo neexpert je vymyslel. Blogy o vaření nepročítám, tak jsem ráda za tento článek, protože jinak bych na ty recepty nenarazila a přitom mě zaujaly a rády bych je vyzkoušela.

Nenamlouvám si, že jsem lepší, povyšujete se tady naopak Vy, když ostatní jsou podle Vás pozéři, co si musí něco dokazovat. Moje rodina je plná masožroutů, kteří se ale ke zvířatům chovají s úctou, nepodporují velkochovy a podobně, a nepřipadám si lepší než oni.

Když to tak shrnu, nechápu, co Vás popudilo na rozmixovaných jáhlách.

+2/0
18.7.2017 10:21

D11a38n17a 59T78e56n21z95l87e31r 5210782465933

Zkuste si ty jáhly a pochopíte. :-)

Kritizuju hlavně proto, že mám naději, že si to tu dámy v redakci čtou a trošku se chytnou za nos. Příště sem možná plácnou něco s větším rozmyslem. Je mi jasné, že autorská práva skutečných kuchařů také něco stojí, ale ta přidaná hodnota by téhle rubrice udělala dobře.

Sorry ale... to s tím vegetariánstvím a ohrnutým nosíkem nad masožravci jsem už četla (i od vás) tak často... no comment.

0/−2
18.7.2017 11:57

A45l51e36n89a 24V57e38s94e56l18á 3213851545198

V čem je problém s jáhlami? Já jsem pravověrný masožravec, ale jáhly mám ráda v jakékoli podobě.

+3/0
18.7.2017 11:59

Z81u14z80a91n69a 76T89i75c34h21á 4788586690933

Jáhly mám ráda:-) A nalákala mě právě ta kombinace jáhel a dýně.

Ještě k tomu vyvážení chutí, jak píšete výše - to je zřejmě subjektivní záležitost. Můj manžel maso jí, ale např. nesnese ke kachně zelí, které se k ní dává právě kvůli vyvážení chutí... tohle je velmi individuální.

Manžel býval klasický masožravec, co nejvíc ze všeho miluje krvavé steaky. Mně do vaření masa naštěstí nikdy nenutil, s tím že v případě potřeby si na něj někam zajde... nakonec ani nechodí. Když jdeme do restaurace, sám hned míří do veganské, protože mu ta jídla zachutnala a říká, že se po nich cítí lépe. Tak jednou za čtvrt roku si někde maso dá, zpravidla někde na návštěvě, a prý mu to tak stačí. Výsledky mého vaření, kterými jsou zpravidla různé zeleninovozeleninové směsi má rád, stejně jako nekonečné řady různých salátů, a po steaku se mu nestýská. Není nutné za vším hledat snahu o něco in a cool, někdo je takhle spokojen. A skutečně se na této stravě cítí lépe a k vepřo-knedlo nemá důvod se vracet.

0/0
18.7.2017 12:12

E24v51a 38J72e89n55í26č43k30o11v10á 2331530291959

Dano, co vás tak uráží na jáhlové kaši? Vždyť to je věc, která se v tomhle regionu jí stovky let. Samozřejmě ne zrovna v této konkrétní úpravě, ale obecně prosné a jahelné kaše nasladko i naslano se tady jedly už ve středověku úplně běžně.

+3/0
18.7.2017 20:55

M73i33l46e38n90a 16K38l51o12u56č28k38o34v72á 2766290306422

No, já nevím, jestli matka vypravujici denně děti skoly a školky, stihne vařit kaše a pak letí do práce.

+7/0
18.7.2017 7:51

A86n66n82a 27K64i69r20š87o79v14á 9576470495793

Hmm Krupicová kaše s kakaem je stejně nejlepší V ....a také se skořicí V

+6/0
18.7.2017 7:45

T26e51r87e81z86a 52H41a52j22k94o19v43a 5657822484240

Me se z toho fakt dela spatne...

0/0
20.7.2017 11:43

V10l68a22d65i70m11i40r 13M23e58i57t86n58e89r 8115323409

FUJ !!!!!!

+2/−3
18.7.2017 7:43

Š50á52r84k34a 87M77a30t91y57á49š61o81v30á 1951865212909

proč to i ozdobené vypadá jako šlichta ?

+4/−7
18.7.2017 6:20

R90a76d48o48m22í38r 38V33a10v93r50e51č89k64a 7421919235963

Vypadá to luxusně.

+2/−1
18.7.2017 7:49

D24a35n32a 47T30e18n30z48l58e81r 5260702465943

Teď ještě jak to chutná. :-)

0/0
18.7.2017 7:52

Š66á23r61k82a 27M47a21t28y83á39š47o35v40á 1371245562489

nějak nemám chuť, ten vzhled mne odrazuje....

+2/0
18.7.2017 8:25

D83a16n69a 64T72e70n82z55l98e89r 5400212675853

Ta chuť je možná ještě horší. :-) Ale zase vegetariánům nejde o chuť, ale o svou pózu... takže jim to jistě nevadí.

+2/−1
18.7.2017 10:18

Š15á36r36k88a 16M46a93t79y93á23š83o87v95á 1171925922739

vy asi nevaříte,co?

0/0
18.7.2017 8:23

A98l74e75n56a 15V72e34s82e66l62á 3913861365538

Tak kaši moc jinak naservírovat nejde. Steak se zeleninovou oblohou i nazdobený dort jsou holt fotogeničtější.

Ale jinak - proč ne?

+2/0
18.7.2017 11:47







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.