- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A co ta takhle buřt-guláš nebo Grenadýr - taky dobrý, ne
Jako jasně že se na chalupách často vaří stylem - Co dům dal. Ale udělat z toho článek a vydávat to dokonce za recepty, to koukám.
takhle to dopada, kdyz se nekdo neuci jazyky. Casserole v Evrope je specialni keramicka nadoba (pocesteno jako kastrol), ve ktere se pripravuje cassoulet, tedy neco jako hrnec bilych fazoli se spekem, kachnou, klobasou a eventuelne i husi pastikou. Typicke pro Canal du Midi, mesto Castelnaudary. Ze Americani prevzali nazev casserole i pro v receptu uvedeny chudy "eintopf", neznamena, ze i my musime prejimat v zasade nesmyslne cizi slovo. Cesky jde nazvat jidlo fazolovy hrnec, protoze uvedeny recept ma k cassouletu tak daleko jako tatarsky biftek k klasickemu steaku....
jinak zhruba jidlo z receptu "casserole" vyrabely kdysi slovenske konzervarny pod nazvem "trenciansky parek s fazulou". Teda schazela tam ta rajcata a vino, coz lze ovsem dodelat. Ale neodvazil bych se to prezentovat jako neco noveho....
Nestačil jeden recept? Na těch fotkách to vypadá všechno stejně.
chápu, že s Vaším jménem tomu prostě musíte rozumět