Diskuse k článku

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný hrnec, který uvaří oběd sám a za pár minut. Takový vám sice nenabídneme, ale máme jiný plán, prázdninový.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M11a22r81t18i27n 69V72a69n94ě95k 6391713312909

Trochu mimibazar

+1/−1
14.7.2017 0:15

M84a62r36i12e 13S89o27c33h64o58r55o96v59á 8487926255147

A co ta takhle buřt-guláš nebo Grenadýr - taky dobrý, ne:-);-)

+1/0
13.7.2017 9:47

R90a20d29k62o 22M42a32j57e93r98č48í26k 4264648376737

Jako jasně že se na chalupách často vaří stylem - Co dům dal. Ale udělat z toho článek a vydávat to dokonce za recepty, to koukám.

+5/0
12.7.2017 15:47

J42o44s34e62f 10V60a56l19a 9770563333613

takhle to dopada, kdyz se nekdo neuci jazyky. Casserole v Evrope je specialni keramicka nadoba (pocesteno jako kastrol), ve ktere se pripravuje cassoulet, tedy neco jako hrnec bilych fazoli se spekem, kachnou, klobasou a eventuelne i husi pastikou. Typicke pro Canal du Midi, mesto Castelnaudary. Ze Americani prevzali nazev casserole i pro v receptu uvedeny chudy "eintopf", neznamena, ze i my musime prejimat v zasade nesmyslne cizi slovo. Cesky jde nazvat jidlo fazolovy hrnec, protoze uvedeny recept ma k cassouletu tak daleko jako tatarsky biftek k klasickemu steaku....

+4/−1
12.7.2017 13:47

J30o19s34e75f 78V90a48l60a 9110383723303

jinak zhruba jidlo z receptu "casserole" vyrabely kdysi slovenske konzervarny pod nazvem "trenciansky parek s fazulou". Teda schazela tam ta rajcata a vino, coz lze ovsem dodelat. Ale neodvazil bych se to prezentovat jako neco noveho....

+1/0
12.7.2017 14:00

M14a53r18e90k 77K16l48u92f28a 3338274144676

Prostě něco jako název tandoori. ;-)

0/0
12.7.2017 16:50

M62i14r39a 63L20o84v64e 3184700378844

Co to je tandoori?

Tandoori je hliněná pec ve tvaru homole s otevřeným ohništěm v horní části. V peci tohoto typu je topeno dřevěným uhlím a pec slouží k pečení kousků marinovaného masa, které jsou napíchnuty na kovové tyče a pečeny na vnitřních stěnách . Tandoori je v gastronomii rovněž i synonymem pro pokrmy připravované právě v takové peci, takové pokrmy jsou spojovány hlavně s pakistánskou nebo indickou kuchyní.

0/0
13.7.2017 20:18

M73a72r47e34k 26K75l72u13f71a 3148584554516

Přesně tak, původně to byl jen název té pece, pak podle toho začaly být "chybně" pojmenovány i pokrmy v této peci připravované.

0/0
14.7.2017 9:44

M64i40r71a 18L40o42v96e 3914300178264

Casserole v USA i v Evrope - vsechno (maso, zelenina, brambory nebo ryze, syry, atd) se pece v jednom hrnci, v troube. Chut vsech ingredienci se uvolni a vznikne z toho velmi dobra mnamka.

0/0
13.7.2017 20:15

T86o18m95á89š 53K17u21c42h25a33ř 3267151678241

Nestačil jeden recept? Na těch fotkách to vypadá všechno stejně. ;-)

+7/0
12.7.2017 12:19

R75a51d60e23k 42K63o13p57a87r 4988791222569

chápu, že s Vaším jménem tomu prostě musíte rozumět ;-D

+5/0
12.7.2017 13:19

M77i37r40a 91L53o64v31e 3464170798814

;-D

0/0
13.7.2017 20:19