Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný hrnec, který uvaří oběd sám a za pár minut. Takový vám sice nenabídneme, ale máme jiný plán, prázdninový.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M10a92r38t15i31n 66V68a39n39ě33k 6461953382539

Trochu mimibazar

+1/−1
14.7.2017 0:15

M37a88r32i11e 53S30o50c58h56o78r32o21v78á 8757776795197

A co ta takhle buřt-guláš nebo Grenadýr - taky dobrý, ne:-);-)

+1/0
13.7.2017 9:47

R41a16d86k64o 14M67a78j55e81r78č11í58k 4754388496637

Jako jasně že se na chalupách často vaří stylem - Co dům dal. Ale udělat z toho článek a vydávat to dokonce za recepty, to koukám.

+5/0
12.7.2017 15:47

J96o30s63e55f 48V81a87l66a 9770803583393

takhle to dopada, kdyz se nekdo neuci jazyky. Casserole v Evrope je specialni keramicka nadoba (pocesteno jako kastrol), ve ktere se pripravuje cassoulet, tedy neco jako hrnec bilych fazoli se spekem, kachnou, klobasou a eventuelne i husi pastikou. Typicke pro Canal du Midi, mesto Castelnaudary. Ze Americani prevzali nazev casserole i pro v receptu uvedeny chudy "eintopf", neznamena, ze i my musime prejimat v zasade nesmyslne cizi slovo. Cesky jde nazvat jidlo fazolovy hrnec, protoze uvedeny recept ma k cassouletu tak daleko jako tatarsky biftek k klasickemu steaku....

+4/−1
12.7.2017 13:47

J53o85s58e96f 32V45a81l90a 9690743813163

jinak zhruba jidlo z receptu "casserole" vyrabely kdysi slovenske konzervarny pod nazvem "trenciansky parek s fazulou". Teda schazela tam ta rajcata a vino, coz lze ovsem dodelat. Ale neodvazil bych se to prezentovat jako neco noveho....

+1/0
12.7.2017 14:00

M52a98r94e53k 21K19l92u80f12a 3578324364946

Prostě něco jako název tandoori. ;-)

0/0
12.7.2017 16:50

M90i52r63a 35L38o34v60e 3804300588584

Co to je tandoori?

Tandoori je hliněná pec ve tvaru homole s otevřeným ohništěm v horní části. V peci tohoto typu je topeno dřevěným uhlím a pec slouží k pečení kousků marinovaného masa, které jsou napíchnuty na kovové tyče a pečeny na vnitřních stěnách . Tandoori je v gastronomii rovněž i synonymem pro pokrmy připravované právě v takové peci, takové pokrmy jsou spojovány hlavně s pakistánskou nebo indickou kuchyní.

0/0
13.7.2017 20:18

M43a29r67e15k 63K67l57u53f30a 3678114364716

Přesně tak, původně to byl jen název té pece, pak podle toho začaly být "chybně" pojmenovány i pokrmy v této peci připravované.

0/0
14.7.2017 9:44

M94i84r74a 33L35o12v57e 3934150428964

Casserole v USA i v Evrope - vsechno (maso, zelenina, brambory nebo ryze, syry, atd) se pece v jednom hrnci, v troube. Chut vsech ingredienci se uvolni a vznikne z toho velmi dobra mnamka.

0/0
13.7.2017 20:15

T17o56m39á88š 54K32u56c19h78a37ř 3487571508441

Nestačil jeden recept? Na těch fotkách to vypadá všechno stejně. ;-)

+7/0
12.7.2017 12:19

R36a80d88e31k 10K33o95p67a87r 4128121312139

chápu, že s Vaším jménem tomu prostě musíte rozumět ;-D

+5/0
12.7.2017 13:19

M85i24r25a 61L35o71v37e 3264190448104

;-D

0/0
13.7.2017 20:19







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.