Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný hrnec, který uvaří oběd sám a za pár minut. Takový vám sice nenabídneme, ale máme jiný plán, prázdninový.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M23a65r92t72i13n 60V34a40n10ě12k 6781193272109

Trochu mimibazar

+1/−1
14.7.2017 0:15

M36a52r40i92e 48S35o58c40h93o95r34o13v76á 8817526385287

A co ta takhle buřt-guláš nebo Grenadýr - taky dobrý, ne:-);-)

+1/0
13.7.2017 9:47

R37a72d91k31o 26M10a22j18e92r44č88í15k 4734918226577

Jako jasně že se na chalupách často vaří stylem - Co dům dal. Ale udělat z toho článek a vydávat to dokonce za recepty, to koukám.

+5/0
12.7.2017 15:47

J51o92s55e34f 83V76a40l25a 9820703963483

takhle to dopada, kdyz se nekdo neuci jazyky. Casserole v Evrope je specialni keramicka nadoba (pocesteno jako kastrol), ve ktere se pripravuje cassoulet, tedy neco jako hrnec bilych fazoli se spekem, kachnou, klobasou a eventuelne i husi pastikou. Typicke pro Canal du Midi, mesto Castelnaudary. Ze Americani prevzali nazev casserole i pro v receptu uvedeny chudy "eintopf", neznamena, ze i my musime prejimat v zasade nesmyslne cizi slovo. Cesky jde nazvat jidlo fazolovy hrnec, protoze uvedeny recept ma k cassouletu tak daleko jako tatarsky biftek k klasickemu steaku....

+4/−1
12.7.2017 13:47

J98o83s51e87f 70V83a50l46a 9350773203513

jinak zhruba jidlo z receptu "casserole" vyrabely kdysi slovenske konzervarny pod nazvem "trenciansky parek s fazulou". Teda schazela tam ta rajcata a vino, coz lze ovsem dodelat. Ale neodvazil bych se to prezentovat jako neco noveho....

+1/0
12.7.2017 14:00

M28a83r55e89k 68K34l29u13f21a 3558344874956

Prostě něco jako název tandoori. ;-)

0/0
12.7.2017 16:50

M13i44r60a 42L75o47v54e 3134720188184

Co to je tandoori?

Tandoori je hliněná pec ve tvaru homole s otevřeným ohništěm v horní části. V peci tohoto typu je topeno dřevěným uhlím a pec slouží k pečení kousků marinovaného masa, které jsou napíchnuty na kovové tyče a pečeny na vnitřních stěnách . Tandoori je v gastronomii rovněž i synonymem pro pokrmy připravované právě v takové peci, takové pokrmy jsou spojovány hlavně s pakistánskou nebo indickou kuchyní.

0/0
13.7.2017 20:18

M91a11r43e89k 51K75l31u72f82a 3138164984306

Přesně tak, původně to byl jen název té pece, pak podle toho začaly být "chybně" pojmenovány i pokrmy v této peci připravované.

0/0
14.7.2017 9:44

M49i55r58a 50L92o36v53e 3584630908674

Casserole v USA i v Evrope - vsechno (maso, zelenina, brambory nebo ryze, syry, atd) se pece v jednom hrnci, v troube. Chut vsech ingredienci se uvolni a vznikne z toho velmi dobra mnamka.

0/0
13.7.2017 20:15

T48o89m14á58š 39K64u48c54h74a47ř 3967671908391

Nestačil jeden recept? Na těch fotkách to vypadá všechno stejně. ;-)

+7/0
12.7.2017 12:19

R61a45d33e60k 15K92o95p45a39r 4918301882149

chápu, že s Vaším jménem tomu prostě musíte rozumět ;-D

+5/0
12.7.2017 13:19

M19i46r64a 58L38o19v74e 3504600708714

;-D

0/0
13.7.2017 20:19







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.