- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jahodové knedlíky se nejlépe dělají z jahod plně zralých (ty ale nejsou tvrdé), ale je lepší je balit zmražené.
Jahody, to je naše rodinná pochoutka, když jsme ještě měli vlastní zahrádku, tak jsme měli výborné sklizně, teď je nakupujeme na trhu, máme rádi z nich jakoukoliv přípravu a také jahodové knedlíky,
Jakýkoliv cukr ty jahody znehodnocuje. Já osobně mám rád jahodový koktail, t.j. jahody rozmixuji v mléce a v jogurtu, váhový poměr asi1:1:1. Dětem bych na ten pohár přidal šlehačku.
Zralé jahody mají glukózy dost a děti si mají zvykat na nepřislazované potraviny.
Bezna porce jahodovych knedliku je tak 6 kousku. Vim, ze z 1 tvarohu a 200g mouky (coz je vic nez tech 8 lzic v receptu) se da udelat asi 15 knedliku. Takze ty vase 4 porce nejsou ani 4 knedliky na osobu
ODKROJÍME zelenou část? Kdybych to krájel, tak z jahody nic nezbyde.
Do nápoje můžete vložit jahodové kousky už zmražené, v tom případě můžete vynechat nebo ubrat let.
Co článek, to hrůza. Je to smutné, když ani novináři neumí česky.