- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci, snižuje krevní tlak a zlepšuje duševní kondici lidí ve vyšším věku."
To se ví dlouhé roky, z tohohle pohledu je čokoláda zdravá odjakživa. Výživoví poradci a doktoři od ní odrazují hlavně kvůli tuku a cukru, který jsem se samotnou čokoládou/kakaem zvyklí konzumovat a v případě běžných čokolád je obsah "čokolády" v produktu minimální.
Je to úplně stejná blbost jak byla móda doporučovat dětem gumové medvídky, protože jsou dobré na klouby...akorát zapoměli "odborníci" dodat, že než se konzumace želatiny z těchto dobrot projeví nějak na stavu kloubů tak několikrát umřete na cukrovku. totéž platí o čokoládě...recepty z článku vypadají dobře ale rozhodně nejsou zdravé, ta troška čokolády a kakaa nevyváží to obrovské množství tuku a cukru, který do sebe tím dezertem dostaneme.
Souffle, které je zde prezentované není podle postupu nic jiného, než čokoládový fondant.