- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Správně - a tady je celá řada receptů: http://www.simira.cz/s-revue/mazer/203-kujme-pikle-ale-ne-pripravme-si-pickle
Souhlasím se vším až na to, že ve většině běžně dostupných jogurtů a kysaných výrobků žádné "přátelské" bakterie nejsou. Nejlépe si udělat vlastní pickles jak píše pan Dub níže
Pickles
3,5 l sklenice (tzv.okurčák)
Ingredience:
na 3kg
1250gr řepa, 1250gr zelí, 200gr mrkev, 300gr cibule, 30gr sůl (1%), drcený feniklpůl lžičky, drcený kmín půl lžičky,
Popis přípravy:
Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama. Důkladně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Nakonec přes hrdlo přetáhneme mikroténový sáček s gumičkou. Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 3-4 dny kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování....
Mám tibetské kefírové houbičky!
taky jsem je měla, než jsem na ně omylem pustila horkou vodu