Ona

Diskuze

Proč mají děti jíst kvašené potraviny? Bakterie ovlivňují imunitu i náladu

Každý rodič si přeje mít zdravé a šťastné dítě. A tak jim zdravě vaří, mnozí s nimi sportují a vštěpují jim zdravou životosprávu. Dosáhnout by toho mohli i tím, že budou myslet na střevní mikroflóru a výživu „zdravých“ bakterií.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím se vším až na to, že ve většině běžně dostupných jogurtů a kysaných výrobků žádné "přátelské" bakterie nejsou. Nejlépe si udělat vlastní pickles jak píše pan Dub níže

0 0
možnosti

J35o78s73e29f 95D70u36b

6. 4. 2017 14:29

Pickles

3,5 l sklenice (tzv.okurčák)

Ingredience:

na 3kg

1250gr řepa, 1250gr zelí, 200gr mrkev, 300gr cibule, 30gr sůl (1%), drcený feniklpůl lžičky, drcený kmín půl lžičky,

Popis přípravy:

Nastrouhanou zeleninu důkladně promícháme se všema přísadama. Důkladně natlačíme do sklenice, nesmí tam zůstat vzduch. Nahoru na udusanou zeleninu pak dáme dva půlkruhy které vystříhneme z nějaké tužší umělé hmoty nebo použijeme rozpůlené víčko z plastové nádoby na potaviny o průměru sklenice. Pak to zatížíme sklenicí naplněnou vodou (která projde hrdlem okurčáku) . Nakonec přes hrdlo přetáhneme mikroténový sáček s gumičkou. Pokud do 12 hodin nepustí zelenina dostatek štávy, tak 2 - 3 cm nad povrch utlačené zeleniny tak dolijene osolenou převařenou a vychlazenou vodou. Necháme to 3-4 dny kvasit a pak přendáme do menších sklenic s šroubovacím víčkem, skladujeme v lednici do spotřebování....

http://i.imgur.com/TRN801h.jpg

1 0
možnosti

Mám tibetské kefírové houbičky!:-)

0 0
možnosti

A48n90d20r86e17a 80N96o26v91á

11. 4. 2017 17:15

taky jsem je měla, než jsem na ně omylem pustila horkou vodu;-D

0 0
možnosti