- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na celém světě není chleba základem stravy.
To víte, pro autorku článku Johanu Křížovou zřejmě "celá svět" končí v Chorvatsku.
V sámošce když se neprodal chleba, tak se na tvrdý druhý den ráno hodila utěrka a pošlapal se doměkka.:-))) Opravdu! Taky jste koupili chleba, co se vám drobil při krájení? Tak to je ono!
Odcházím se věnovat tomu, co mi doma ztvrdlo.
Na vojně jsem asistoval na vytváření skvělých karbanátků s chlebem. Začínalo se rozmočením několika bochníků chleba. Chlebová hmota se pak umazala masem, cibulí, vajíčkem, pepřem, solí... Po usmažení se kladla na krajíc chleba s hořčicí a cibulí. Jídlo mělo asi tak 90% obsah chleba. Další skvělý recept na téma jak si večer u alkoholu uspořádat v kuchyni vepřové hody z masa zcizeného ostatním bažantům.
Také skvělý recept pro otce rodu. Za pár kaček takto nakrmíte rotu harantů.
V receptech chybí chlebová pochoutka Ringo Čecha. Aneb kulinářské recepty vyspělého socialismu. Plátek tenkého chleba připlácnutý mezi dva tlusté chleby.
Vzpomínám na ruskou babičku v TV, co radila jak se v Rusku přežívalo za války. Nasušil se chleba a pak se následné měsíce chroustal jako suchary. Taky recept.
Ta babka byla v TV u příležitosti nějaké té posametové krize v Rusku a prohlašovala, že jde opět sušit chleba, že přežije i krizi.
Suším chleba pro slepice. Vždy mě pobaví jak současná Šumava sušením ztratí 50% svého objemu. To dřív dělalo jen maso z Polska. Dnes to umí i chleba.
Ten pocit kdyz omylem snite modrou pilulku a na idnes hledate rychlou pomoc k nezaplacení. Nadpis článku je skvost.
Pubertální úšklebek nad titulkem vylouzen, gratulace titulkáři.
Upečte si svůj kváskový chléb a nebude řešit trvanlivost. Vydrží klidně týden, ale nám se to ještě nestalo, vždy ho sníme za tři dny. Receptů, jak na to je na internetu spousty. Třeba Cuketkova Šumava bez hnětení je vynikající.