- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
co to je proboha za rady??? Očividně sl Křížová vůbec ale VUBEC neumí připravovat správně italtské těstoviny.. jen namátkou.
a).. 5L vody ?? Se asi pomátla, ne??! víte, jak dlouho to budete ohřívat i v rychlovarné konvici, aby to bublalo?? pro 4 porce stačí skvěle jen 2L! Navíc by mě zajímalo, jak by "slabá žena" asi tak slévala 5L vody + 1 kg váhy hrnce do dřezu.. fakt..
b) Italové při vaření NIKDY do vody nepřidávají ani kapku oleje. Basta. Punto.
c) s. tzv. božskou další radou ".. nasekaný česnek" (bůhví, co tím myslí).. by se také u Italů se zlou potácela.. Italové buď používají celé stroužky česneku, příp. rozmáčknuté stroužky česneku (z nichž se do pokrmu dostane silice a po vaření tento rozmáčknutý kus vyhodí).. nebo česnek NAKRAJENY na plátky.. ale nasekaný nebo snad "prolisovaný" ?? ani náhodou..
d) spaghetti s pestem jsou for sám o sobě.. paní CHYTRA si to jaksi upravila podle sebe.. správně je nutné piniové oříšky nejprve orestovat (nejčastěji na pánvi), nejznámější je piniovo-bazalkové pesto, v němž se rozhodně nepoužívá česnek ani sýr, pesto se lisuje nejčastěji ručně v hmoždíři a se spaghetti se mixuje běžně na pánvi namísto jakési neurčité "vyšší nádobě".
zkrátka totální neznalost opravdové italské kuchyně.. hlavně, že má drzosti dost na to, toto prezentovat jako jakési rady profesionála..
Janovske pesto obsahuje sedm ingredienci a jak cesnek, tak hned dva druhy syra v nem najdete. Viz treba http://www.mangiareinliguria.it/consorziopestogenovese/pestogenovese.php