Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo jedna je nepřehnat to s množstvím ingrediencí, protože čím jednodušší je výsledek, tím víc si pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M56a10r83t34i55n 96N38o78v84á38k 6153527879851

co to je proboha za rady??? Očividně sl Křížová vůbec ale VUBEC neumí připravovat správně italtské těstoviny.. jen namátkou.

a).. 5L vody ?? Se asi pomátla, ne??! víte, jak dlouho to budete ohřívat i v rychlovarné konvici, aby to bublalo?? pro 4 porce stačí skvěle jen 2L! Navíc by mě zajímalo, jak by "slabá žena" asi tak slévala 5L vody + 1 kg váhy hrnce do dřezu.. fakt..

b) Italové při vaření NIKDY do vody nepřidávají ani kapku oleje. Basta. Punto.

c) s. tzv. božskou další radou ".. nasekaný česnek" (bůhví, co tím myslí).. by se také u Italů se zlou potácela.. Italové buď používají celé stroužky česneku, příp. rozmáčknuté stroužky česneku (z nichž se do pokrmu dostane silice a po vaření tento rozmáčknutý kus vyhodí).. nebo česnek NAKRAJENY na plátky.. ale nasekaný nebo snad "prolisovaný" ?? ani náhodou..

d) spaghetti s pestem jsou for sám o sobě.. paní CHYTRA si to jaksi upravila podle sebe.. správně je nutné piniové oříšky nejprve orestovat (nejčastěji na pánvi), nejznámější je piniovo-bazalkové pesto, v němž se rozhodně nepoužívá česnek ani sýr, pesto se lisuje nejčastěji ručně v hmoždíři a se spaghetti se mixuje běžně na pánvi namísto jakési neurčité "vyšší nádobě".

zkrátka totální neznalost opravdové italské kuchyně.. hlavně, že má drzosti dost na to, toto prezentovat jako jakési rady profesionála.. RvRv

+2/−7
7.3.2017 0:43

N56i44n82a 49P23o52k17o28r12n50á 1982605931539

Janovske pesto obsahuje sedm ingredienci a jak cesnek, tak hned dva druhy syra v nem najdete. Viz treba http://www.mangiareinliguria.it/consorziopestogenovese/pestogenovese.php

+2/0
7.3.2017 10:39

P76e18t23e60r 55M89a13r31e58k 2195121295779

Proč tolik arogance? Souhlasím, že olej do vody na těstoviny nepatří a že pesto je lepší dělat v hmoždíři, ale proč by do něj nepatřil sýr a česnek? Bežně se tam dává parmiggiano a pecorino a malý stroužek česneku taky, stačí se podívat na nepřeberné množství receptů nejrůznějších italských kuchařů. Koneckonců je to i na italské wiki: https://it.wikipedia.org/wiki/Pesto#Ingredienti

Jinak 2 litry vody na 4 porce těstovin jsou tedy dost málo... A mimochodem, nasekaný česnek jsem Itala už taky viděl použít...

+8/0
7.3.2017 10:49

M47a33r55t13i18n 21N88o76v72á90k 6463427979831

tak záleží na tom, jaký typ těstovin vaříte a jak velké jsou ty porce - pokud to nemají být extra obří, tak litr vody na dvě porce špaghet krásně stačí

0/−1
7.3.2017 21:08

P26a15v70l36a 47H27r13a52d79i74l55o10v89a 3397111261644

Vy ohrivate vodu na spagety v rychlovarne konvici ? Tak to by me nenapadlo.

A 5 litru sleju uplne v klidu, nedelejte z zenskych chudinky.

+6/0
7.3.2017 12:37

M72a70r12t63i97n 25N94o41v22á66k 6773347349811

vím o to, že spousta lidí to dělá z rychlosti - předvaří vodu v konvici a pak ji nechá probublat na plotně. To, že vy nemáte problém vzít 6 kg hrnec plný horké vody do ruky, neznamená, že to tak mají všechny

+1/0
7.3.2017 21:09

P24a77v36l94a 66H40r24a11d62i34l14o62v16a 3307131311344

No neda mi to... 6 kilo vazi 3-4 mesicni dite, rocni, ktere casto jeste nechodi i pres deset kilo. Pokud nekomu dela problem unest nekolik litru vody.... A ohledne varne konvice : ta ma prikon jako k.ava, to sice usetri trochu casu, ale elektrika 8-o

+2/0
8.3.2017 14:26







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.