- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
obycejny toastovy chleb je ten nejmene chutny chleba. Bez chuti a zapachu, asi jako kus papundeklu.
U nas doma ho pouzivame jenom na videnske houskove knedliky (podobne karlovarakum). Na toastovani pouzivame mnohem chutnejsi kvaskovy psenicny nebo celozrnny.
A to mluvim o anglosaske zemi, kde toastovani a toastovy chleba ma mnohaletou historii.
Ja v poslední době jsem si oblíbila topinky z toustoveho chleba nasucho v topinkovaci a pak na ne davam různé věci.
1) tunakova pomazánka - tuňák z konzervy rozmackanejch pokud je v něm olej sliju ho pridám trochu citrónové šťávy, pepre, na drobno nakrájené kys okurky staci jedná) vařené vajíčko a spojí se to lžíci pomazankoveho másla. Sůl podle me ani nemi potřeba.
2) potru máslem a na to krůtí šunka a platek sýra ci dva aposypu na drobno rapikatym celerem
3) trošičku másla a na to povidla když potřebuju nutné doplnit cukr.
Já nechci žádnej toust, a on taky nechce toust. Pamatuj si, že tady nikdo nechce žádnej toust. Ani teď, ani nikdy, žádnej toust.
Pravy croque monsieur je s besalelem a zapeceny hezky v troube. Zadna placka z toustovace.
Pokud by u nás někdo položil na sendvičovač chléb namočený v čemkoliv a nedal pod to pečicí papír, tak bych ho vzala paličkou.
S pečicím papírem to funguje? Neshoří? Sendvičovač jsme mívali, ale tu jak se na něm občas napekl vytečený sýr, tak i při opatrném mytí z něj rychle odešla povrchová vrstva. O tom, co to dalo práce, nemluvě...
Teď už máme jen klasický toastovač - opékač topinek nasucho, Ale kdyby to fungovalo s tím papírem, ještě bych to přehodnotila.
a takový dotěrný dotaz: kde autorka koupila v běžném obchodě / řetězci CELOZRNNY TOAST? - já to tedy ještě nikdy neviděl.. . viděl jsem světlé. tmavé.. VICEZRNNE.. ale celozrnné? NE.