Diskuze

Bleskové retro moučníky z jablek, které servírovaly naše babičky

Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta babička všechno stíhala? Snadno. Měla v rukávu mega rychlé recepty, které zabraly sotva pár desítek minut, ale výsledek byl nezapomenutelný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tak to já si pamatuju na samé pracné, i když výborné moučníky

4 0
možnosti

nemohl by mi to někdo upéct a přinést? :D

2 0
možnosti

No, moučníky bezva...jen nevím, jestli mega rychlé. Loupat a strouhat jablka je vopruz :-/ Každopádně to dělám, protože třeba štrůdl je bezkonkurenční záležitost. ;-)

4 0
možnosti

S mechanickým loupačem a elektrickým struhadlem je to za pár minut.

0 1
možnosti

Bezva připomenutí. Teď mám dopečený makovec, už jen proříznout a namáznout a možná navrch polevu.

Ale nějakou klasiku jako jablka v županu tu už jsem nedělal ani nepamatuji.

PS: Češtinu neřeším, nostalgické připomenutí bylo užitečnější než přednáška poradny ústavu pro jazyk český.

PPS: a když je to vlastně zdarma tak snesu i tzv. balistickou češtinu - střelím a možná se trefím, hlavně že neztrácí text na srozumitelnosti (princip rychlého čtení také řeší spíše obsah a nehledá a nezkoumá detaily) ;-)

2 3
možnosti

Makovec tě ctí, ale býti hnidopichem ne. Než jsem opětovné čtení krátce před posledním slovem hodil přes rameno, našel jsem jednu čárku navíc (po ale) a jedno nevhodně použité slovo (natřít místo potřít). Ke konci byly dva překlepy.

To je na Babišoviny a zejména s ohledem na seriál "Recepty" velmi dobrá úroveň; kdybych měl známkovat, 2-. No problem.

1 0
možnosti

Autorčina čeština mě chce zabít.

8 0
možnosti