- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tak to já si pamatuju na samé pracné, i když výborné moučníky
nemohl by mi to někdo upéct a přinést? :D
No, moučníky bezva...jen nevím, jestli mega rychlé. Loupat a strouhat jablka je vopruz Každopádně to dělám, protože třeba štrůdl je bezkonkurenční záležitost.
S mechanickým loupačem a elektrickým struhadlem je to za pár minut.
Bezva připomenutí. Teď mám dopečený makovec, už jen proříznout a namáznout a možná navrch polevu.
Ale nějakou klasiku jako jablka v županu tu už jsem nedělal ani nepamatuji.
PS: Češtinu neřeším, nostalgické připomenutí bylo užitečnější než přednáška poradny ústavu pro jazyk český.
PPS: a když je to vlastně zdarma tak snesu i tzv. balistickou češtinu - střelím a možná se trefím, hlavně že neztrácí text na srozumitelnosti (princip rychlého čtení také řeší spíše obsah a nehledá a nezkoumá detaily)
Makovec tě ctí, ale býti hnidopichem ne. Než jsem opětovné čtení krátce před posledním slovem hodil přes rameno, našel jsem jednu čárku navíc (po ale) a jedno nevhodně použité slovo (natřít místo potřít). Ke konci byly dva překlepy.
To je na Babišoviny a zejména s ohledem na seriál "Recepty" velmi dobrá úroveň; kdybych měl známkovat, 2-. No problem.
Autorčina čeština mě chce zabít.