- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Další článek, který je zavádějící a tendenční, škoda. Někdo si potřebuje posílit článkem svoje EGO, nebo jen napsán na zakázku.Seriózníčlánky by skutečně měly obsahovat komplexní a vyvážené informace
Třeba sója - nedomnívám se, že by byly pouze zdravé fermentovanésójové výrobky. Fytoestrogeny a rakovina? Tak proč je doktoři doporučují?Mám přátelé z Japonska a když jim vypravuji zkazky z Evropy ohledněsóji, tak se mi vždy smějí a přitom nechápou pak proč se tedy dožívají takvysokého průměrného věku...
Palmový olej není škodlivý ze zdravotního hlediska, na jeho škodlivost upozorňují hlavně ekologisti, kvůli zakládání palmových plantáží se vypalují deštné pralesy.
"Hlavy pomazané" nám předkládají spoustu protichůdných informací, které opisují a upravují podle potřeby ...! Zavání to náboženstvím. Kde je pravda? Možná desetitisíce vědeckých pracovníků na celém světě se touto problematikou zabývá. Kde jsou podložené a ověřené výsledky? Komu věřit ...!
Ano v článku bylo mnoho nesouhlasných tvrzení a žádné důkazy. Když vezmeme kokosový olej, před 20 lety různí šarlatáni tvrdili, že je špatný. Pak se ukázalo, že je zdravý. A dnes si nějaký moula přečetl ty 20 let staré bludy a vydává to za novinku.
https://www.google.cz/search?q=%C5%99epkov%C3%BD+olej+%C5%A1kodlivost&newwindow=1
ad 1) problematika soji je zde vysvětlena v rámci možností nadstandardně, na druhou stranu tomu, že je soja zdravá ve všech jejich podobách snad dnes už nikdo nevěří..
ad 2 a 3) škodlivost palmového oleje je bezesporu v jeho nadprodukci a taky v tom, že v potravinářství se používá výhradně hydrogenovaný - tvrdit,že v této podobě je stejně jako další rafinované oleje zdravější než např. přepuštěné máslo, sádlo nebo nerafinovaný kokosový tuk, je čistá naivita, organický kokosový tuk si zcela určitě zaslouží pozornost jako relativně levný a dostupný likvidátor zaplísnění organismu candidou..
ad 4) vyřešit problematiku mléka ve dvou odstavcích, to chce velkou odvahu, zajímavé je sledovat dvě paralely - dobu průmyslového zpracování mléka a v jejím těsném závěsu "dobu problémů s trávením a alergiemi na mlíko"
ad 5) souhlas - rozumné stanovisko
ad 6) mladý ječmen je fajn vláknina a zdroj chlorofylu, to je ale x dalších rostlin, které si člověk může utrhnout na louce nebo na zahradě a nemusí za to vyhazovat tolik peněz..
ad 7) poslední odstavec je nelogický a nesmyslný, pro každého je superpotravina něco, když ale jí člověk pestře, tak se mu dostává v podstatě vše co potřebuje a zároveň eliminuje to, že by dlouhodobě přijímal nečeho nevhodného nadbytek..
Je zajímavé, jak se dá manipulovat s údaji. Kokosový a palmový tuk mají podobné složení, obsah nasycených kyselin – ale o jednom se tu píše, že „není tak špatný“, kdežto druhý „není tak dobrý“. Inu, mýty o mýtech.
Vím jedno. Nedělá mi dobře cukr. Když si dám lžičku do kafe nebo do čaje tak OK ale jak podlehnu vlčímu hladu a začnu se cpát sušenkama a sladkostma, tak je to špatný.
Ano, v náplních do čokolád, oplatků apod. zajisté ocením báječnou tepelnou stabilitu palmového oleje a tuto vlastnost bezpochyby upřednostním před ostatními podřadnými atributy, jako je kupř. chuť. Naštěstí tuto moji touhu pochopili už i prémioví výrobci jako Lindt atd.
No vám je to samozřejmě putna, ale těm výrobcům se to kvůli tý stabilitě líp vyrábí. A tím pádem je to levnější.
Môj starý otec nikdy nič podobné neriešil , fajčí každý deň fajku ,najradšej má slaninu ,domácu,a tiež domácu pálenku, a v auguste bude mať 97 rokou
Možná právě proto, že se od mala neládoval různými náhražkami a olejem z druhého konce světa.
A za rok bude zase všechno jinak...
" . . . hlídat si kvalitu a kupovat maso zvířat, která jedí pro ně přirozenou stravu, je s nimi slušně zacházeno a jejich maso není dále vysoce průmyslově upravováno . . . " Ehm, a dá se to vždy ověřit?
Tak ono to zatím vypadá tak, že to "uvedené" je v mase u nás prodávaném,
přesně naopak! Pak je to rada poněkud mimo. Vzhledem k tomu je třeba s masem zacházet jako z vysoce kontaminovanou potravinou a před úpravou používat různé "nakládání" do piva,jogurtu a jiných ingrediencí, aby se aspoň
trochu stalo poživatelným!