Ona

Diskuze

Mýty o (ne)zdravých potravinách: palmový olej škodí víc než jiné tuky

Světem výživy se v posledních letech prohnalo mnoho módních trendů. Taky jste uvěřili, že kokosový tuk je zdravější varianta slunečnicového oleje a po zeleném ječmenu zhubnete? Odborníci tato tvrzení uvádějí na pravou míru.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další článek, který je zavádějící a tendenční, škoda. Někdo si potřebuje posílit článkem svoje EGO, nebo jen napsán na zakázku.Seriózníčlánky by skutečně měly obsahovat komplexní a vyvážené informace

Třeba sója - nedomnívám se, že by byly pouze zdravé fermentovanésójové výrobky. Fytoestrogeny a rakovina? Tak proč je doktoři doporučují?Mám přátelé z Japonska a když jim vypravuji zkazky z Evropy ohledněsóji, tak se mi vždy smějí a přitom nechápou pak proč se tedy dožívají takvysokého průměrného věku...

1 1
možnosti

Palmový olej není škodlivý ze zdravotního hlediska, na jeho škodlivost upozorňují hlavně ekologisti, kvůli zakládání palmových plantáží se vypalují deštné pralesy.

3 0
možnosti

"Hlavy pomazané" nám předkládají spoustu protichůdných informací, které opisují a upravují podle potřeby ...:-(! Zavání to náboženstvím. Kde je pravda? Možná desetitisíce vědeckých pracovníků na celém světě se touto problematikou zabývá. Kde jsou podložené a ověřené výsledky? Komu věřit ...:-)!

3 1
možnosti
Foto

Ano v článku bylo mnoho nesouhlasných tvrzení a žádné důkazy. Když vezmeme kokosový olej, před 20 lety různí šarlatáni tvrdili, že je špatný. Pak se ukázalo, že je zdravý. A dnes si nějaký moula přečetl ty 20 let staré bludy a vydává to za novinku.

https://www.google.cz/search?q=%C5%99epkov%C3%BD+olej+%C5%A1kodlivost&newwindow=1 :-)

1 0
možnosti

ad 1) problematika soji je zde vysvětlena v rámci možností nadstandardně, na druhou stranu tomu, že je soja zdravá ve všech jejich podobách snad dnes už nikdo nevěří..

ad 2 a 3) škodlivost palmového oleje je bezesporu v jeho nadprodukci a taky v tom, že v potravinářství se používá výhradně hydrogenovaný - tvrdit,že v této podobě je stejně jako další rafinované oleje zdravější než např. přepuštěné máslo, sádlo nebo nerafinovaný kokosový tuk, je čistá naivita, organický kokosový tuk si zcela určitě zaslouží pozornost jako relativně levný a dostupný likvidátor zaplísnění organismu candidou..

ad 4) vyřešit problematiku mléka ve dvou odstavcích, to chce velkou odvahu, zajímavé je sledovat dvě paralely - dobu průmyslového zpracování mléka a v jejím těsném závěsu "dobu problémů s trávením a alergiemi na mlíko"

ad 5) souhlas - rozumné stanovisko

ad 6) mladý ječmen je fajn vláknina a zdroj chlorofylu, to je ale x dalších rostlin, které si člověk může utrhnout na louce nebo na zahradě a nemusí za to vyhazovat tolik peněz..

ad 7) poslední odstavec je nelogický a nesmyslný, pro každého je superpotravina něco, když ale jí člověk pestře, tak se mu dostává v podstatě vše co potřebuje a zároveň eliminuje to, že by dlouhodobě přijímal nečeho nevhodného nadbytek..

1 2
možnosti

J66i67ř77í 65M90a88c30e75k

18. 2. 2017 8:23

Je zajímavé, jak se dá manipulovat s údaji. Kokosový a palmový tuk mají podobné složení, obsah nasycených kyselin – ale o jednom se tu píše, že „není tak špatný“, kdežto druhý „není tak dobrý“. Inu, mýty o mýtech.

0 2
možnosti

Vím jedno. Nedělá mi dobře cukr. Když si dám lžičku do kafe nebo do čaje tak OK ale jak podlehnu vlčímu hladu a začnu se cpát sušenkama a sladkostma, tak je to špatný.

2 0
možnosti

A23l11o78i35s 54S32t38a88r12ý

17. 2. 2017 22:13

Ano, v náplních do čokolád, oplatků apod. zajisté ocením báječnou tepelnou stabilitu palmového oleje a tuto vlastnost bezpochyby upřednostním před ostatními podřadnými atributy, jako je kupř. chuť. Naštěstí tuto moji touhu pochopili už i prémioví výrobci jako Lindt atd.

6 0
možnosti

No vám je to samozřejmě putna, ale těm výrobcům se to kvůli tý stabilitě líp vyrábí. A tím pádem je to levnější.

0 0
možnosti

Môj starý otec nikdy nič podobné neriešil , fajčí každý deň fajku ,najradšej má slaninu ,domácu,a tiež domácu pálenku, a v auguste bude mať 97 rokou :-)

3 1
možnosti

J31a87k40u91b 31T52u65r97e39k

17. 2. 2017 21:19

Možná právě proto, že se od mala neládoval různými náhražkami a olejem z druhého konce světa.

8 0
možnosti

A za rok bude zase všechno jinak...:-/

4 0
možnosti
Foto

" . . . hlídat si kvalitu a kupovat maso zvířat, která jedí pro ně přirozenou stravu, je s nimi slušně zacházeno a jejich maso není dále vysoce průmyslově upravováno . . . " Ehm, a dá se to vždy ověřit? :-/

5 0
možnosti

Tak ono to zatím vypadá tak, že to "uvedené" je v mase u nás prodávaném,

přesně naopak! Pak je to rada poněkud mimo. Vzhledem k tomu je třeba s masem zacházet jako z vysoce kontaminovanou potravinou a před úpravou používat různé "nakládání" do piva,jogurtu a jiných ingrediencí, aby se aspoň

trochu stalo poživatelným!

0 0
možnosti