- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mein gott dokdy se budete ohánět školními jídelnami a spasitelskými recepty? Ano, vepřové, brambor a kapustu pamatuji, ale vím, že jí chyběl jen ten pro děti nevhodný pepř a česneku bylo málo. Ale růžičková? Pche, sotva v polévce, kdo by se s ní pidlal.
Takže pro příště zkuste titulek "Dejte šanci růžičkové kapustě". Za problém příjmu zeleniny opravdu nemohou jen školní jídelny.
Ona taková i kuřecí minutka s rozpůlenými růžičkami na másle do zlatova udělaná na řezu a lehce dodělaná na zádech se špetkou soli a pepře je báječná, stjně jako třeba glazovaná baby karotka atd. atd. ale to jsou jídla co se do hromadného stravování nehodí.
Takže sláva kapustě na česneku s pepřem k masu s bramborem dobře kořeněném (ale to děti mohou nebo ne?).
stačí ovařené, osušené, proházené v sušeném česneku, obalené v trojobale a usmažené....
Vsecho usmazene je dobre, vcetne hadru na nadobi. Kumst je se tomu trojobalu vyhnout.
Hloupost.
Takhle ve školní jídelně nikdy vařit nemůžete - prostě byste to nestihli.
Vůbec si nevzpomenu, že by nám kdy za totality růžičkovou kapustu ve škole vařili. Asi jste si to v redakci vycucali z prstu....
Jo, to my měli dost často. Dušenou, našedlou hmotu, s rozvařenými bramborami a kouskem uzeného.
Ruzickovou kapustu jsme ve skolni jidelne nikdy nemeli, zato fazolky na bilo furt. Bleeee
Ja ji mam rad. Nebo takova mlikova polivka, to byla basta.
Jako milovník zeleniny jsem se k růžičkové kapustě často vracel a snažil sám sebe přesvědčit - že musí být dobrá. Bohužel, mě od ní stále odrazuje - její téměř neodstranitelná hořkost.
Nevim, proc se porad pise o traumatech ze skolnich jidelen. Na vetsine skol, kde jsem se ucila nebo pozdeji pracovala, varili dobre, nektera jidla byla skvela a i mym detem chutnalo. Rozhodne to nebylo horsi nez ve vetsine dnesnich restauraci z poradu Ano, sefe!