Diskuze

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo se dokonce zamilovat. Zkuste ji zapečenou, s masem nebo jako hlavní ingredienci teplého salátu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mein gott dokdy se budete ohánět školními jídelnami a spasitelskými recepty? Ano, vepřové, brambor a kapustu pamatuji, ale vím, že jí chyběl jen ten pro děti nevhodný pepř a česneku bylo málo. Ale růžičková? Pche, sotva v polévce, kdo by se s ní pidlal.

Takže pro příště zkuste titulek "Dejte šanci růžičkové kapustě". Za problém příjmu zeleniny opravdu nemohou jen školní jídelny.

Ona taková i kuřecí minutka s rozpůlenými růžičkami na másle do zlatova udělaná na řezu a lehce dodělaná na zádech se špetkou soli a pepře je báječná, stjně jako třeba glazovaná baby karotka atd. atd. ale to jsou jídla co se do hromadného stravování nehodí.

Takže sláva kapustě na česneku s pepřem k masu s bramborem dobře kořeněném (ale to děti mohou nebo ne?).

0 0
možnosti

stačí ovařené, osušené, proházené v sušeném česneku, obalené v trojobale a usmažené....

0 0
možnosti

Vsecho usmazene je dobre, vcetne hadru na nadobi. Kumst je se tomu trojobalu vyhnout.

0 0
možnosti

Hloupost.

Takhle ve školní jídelně nikdy vařit nemůžete - prostě byste to nestihli.

0 0
možnosti

J19o24s84e19f 51U68l38m28a89n

11. 2. 2017 20:02

Po co ci kapusta?

0 0
možnosti
Foto

P50e60t35r 68Š46r15a72i54e79r

11. 2. 2017 19:58

Vůbec si nevzpomenu, že by nám kdy za totality růžičkovou kapustu ve škole vařili. Asi jste si to v redakci vycucali z prstu....

3 3
možnosti

Jo, to my měli dost často. Dušenou, našedlou hmotu, s rozvařenými bramborami a kouskem uzeného.

2 0
možnosti

Ruzickovou kapustu jsme ve skolni jidelne nikdy nemeli, zato fazolky na bilo furt. Bleeee

4 1
možnosti

Ja ji mam rad. Nebo takova mlikova polivka, to byla basta.

1 3
možnosti

I40v37a82n 45M10i83n65á44ř

11. 2. 2017 13:52

Jako milovník zeleniny jsem se k růžičkové kapustě často vracel a snažil sám sebe přesvědčit - že musí být dobrá. Bohužel, mě od ní stále odrazuje - její téměř neodstranitelná hořkost.

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 6
možnosti

Nevim, proc se porad pise o traumatech ze skolnich jidelen. Na vetsine skol, kde jsem se ucila nebo pozdeji pracovala, varili dobre, nektera jidla byla skvela a i mym detem chutnalo. Rozhodne to nebylo horsi nez ve vetsine dnesnich restauraci z poradu Ano, sefe!:-)

3 4
možnosti