Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L50e13n73k82a 84K46o53m55á86r63k43o67v44á 2958763101

Kvasnice jsou droždí nebo je to ještě něco jiného? A pokud to není droždí, tak kde se to dá běžně sehnat?

0/0
18.1.2017 11:43

J57o68z31e36f 43B56e31v47i45l58a65q40u63a 9175449371921

To akože má byť jedno, či dám 500g múky alebo len 300g múky do toho cesta na pivné rožky?8-o

0/0
16.1.2017 16:08

P96a84v51e79l 69B53í73n84a 1233435142903

Olivový olej do ciabatty, proč ne, ale proč jím proboha dochucovat žitný chléb a rohlíky? Do chleba nic a do rohlíků sádlo...

+4/0
15.1.2017 18:55

Š31t64e86f95a39n 83B84u72k50o85v84a72n 6201750499193

Kvásek? Zbytočnosť - stačia obyčajné kvasnice, dokonca aj sušené.

0/−5
14.1.2017 11:44

M58a12r22i62e 97P89o32k90o86r24n64á 9395144770

Je to chuťově dost podstatný rozdíl. S kvasnicemi dostanete akorát chlebovou buchtu na úrovni kauflandského drobiváku.

+10/0
14.1.2017 19:03

J68a35r17m61i73l91a 88P76í31c71h26o27v56á 5752897314673

Kvásek není zbytečnost, pokud používáte žitnou mouku, je nutný, protože žitná mouka je s použitím kvásku pro člověka stravitelnější.

+6/0
15.1.2017 13:19

P41a20v86e32l 20B22í14n17a 1103565912613

Odpusťe, ale to co píšete, je nesmysl. Pokud chce člověk zdravní prospěšný chléb, který vydrží dobrý víc jak týden, je zákvas naprostou nezbytností. Jestli Vám nevadí průmyslový polystyrén dochucený octem, tak prosím...

+3/0
15.1.2017 18:53

P24a58v64e87l 22H91e82k 8427536773911

Slintám jak čokl.

+3/0
14.1.2017 10:52

J43i12ř35í 31Š41t40ě58r21b14a 9643132517355

dovolím si přidat recept na vynikající pečivo, které jsem dříve pekl...bez kvásku, ale s kvasnicema........ 400-450g celozrnné žitné mouky, 200g bílé hladké mouky, 400-450 ml vody, 25-50ml oliv.oleje extra virgin, cca 12g kvasnic, 1-2 ČL soli, kmín + nějaké koření (mletý koriandr, fenykl, anýz..), PL třtinového cukru nebo medu, přidávám ještě slunečnicová semínka. tekutiny se davají první. Pekárna mi to zamíchá a vykyne, pak z toho udělam malé bulky (cca 18ks na 2 plechy) necham pár minut kynout, a pak cca pul hodky v elektrické troubě na 180-200st.

+1/0
14.1.2017 9:55

T95o76m21á42š 55D47v24o37ř10á64k 3395883836726

Díky, úplně se mi sbíhají sliny.

0/0
14.1.2017 10:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.