Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L22e74n44k42a 60K17o30m37á82r12k31o56v23á 2768683241

Kvasnice jsou droždí nebo je to ještě něco jiného? A pokud to není droždí, tak kde se to dá běžně sehnat?

0/0
18.1.2017 11:43

J17o74z40e87f 88B15e67v86i32l90a60q63u88a 9535389411551

To akože má byť jedno, či dám 500g múky alebo len 300g múky do toho cesta na pivné rožky?8-o

0/0
16.1.2017 16:08

P57a88v81e23l 32B39í90n26a 1323585382163

Olivový olej do ciabatty, proč ne, ale proč jím proboha dochucovat žitný chléb a rohlíky? Do chleba nic a do rohlíků sádlo...

+4/0
15.1.2017 18:55

Š58t57e92f59a56n 28B80u96k40o95v80a85n 6551370919303

Kvásek? Zbytočnosť - stačia obyčajné kvasnice, dokonca aj sušené.

0/−5
14.1.2017 11:44

M97a45r31i48e 41P12o83k45o23r65n27á 9925264650

Je to chuťově dost podstatný rozdíl. S kvasnicemi dostanete akorát chlebovou buchtu na úrovni kauflandského drobiváku.

+10/0
14.1.2017 19:03

J58a24r50m63i72l62a 54P14í40c59h77o84v36á 5752917514263

Kvásek není zbytečnost, pokud používáte žitnou mouku, je nutný, protože žitná mouka je s použitím kvásku pro člověka stravitelnější.

+6/0
15.1.2017 13:19

P50a52v44e88l 40B38í40n69a 1373195602563

Odpusťe, ale to co píšete, je nesmysl. Pokud chce člověk zdravní prospěšný chléb, který vydrží dobrý víc jak týden, je zákvas naprostou nezbytností. Jestli Vám nevadí průmyslový polystyrén dochucený octem, tak prosím...

+3/0
15.1.2017 18:53

P71a82v67e40l 22H13e63k 8307966223511

Slintám jak čokl.

+3/0
14.1.2017 10:52

J66i34ř82í 76Š44t11ě51r15b59a 9853882357515

dovolím si přidat recept na vynikající pečivo, které jsem dříve pekl...bez kvásku, ale s kvasnicema........ 400-450g celozrnné žitné mouky, 200g bílé hladké mouky, 400-450 ml vody, 25-50ml oliv.oleje extra virgin, cca 12g kvasnic, 1-2 ČL soli, kmín + nějaké koření (mletý koriandr, fenykl, anýz..), PL třtinového cukru nebo medu, přidávám ještě slunečnicová semínka. tekutiny se davají první. Pekárna mi to zamíchá a vykyne, pak z toho udělam malé bulky (cca 18ks na 2 plechy) necham pár minut kynout, a pak cca pul hodky v elektrické troubě na 180-200st.

+1/0
14.1.2017 9:55
Foto

T10o24m15á78š 61D33v44o31ř84á76k 3315983316226

Díky, úplně se mi sbíhají sliny.

0/0
14.1.2017 10:01







mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.