Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku se s námi podělil uznávaný šéfkuchař Jan Punčochář.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M68a42r70t28i57n 12S88v18o18b60o83d45a 4215325436432

Jeste ze mam doma pritele, co umi varit opravdu luxusne a i po 10 letech prekvapi V

0/0
19.12.2016 2:06

P41a81v38e39l 24S60o96u19č25e57k 7814972157275

Na muj vkus malo lanyzu, krevet a kaviaru..

+5/0
17.12.2016 21:30
Foto

J96a26n18a 53K20o95z64á89k18o14v80á 66V85o64l62r47á37b70o67v39á 9503344905841

No, nevím. Asi jsou různé krajové varianty. Ale u nás kdybych naservírovala kubu takhle "rozblemcaného", tak to nikdo jíst nebude. Ale fotky jsou to pěkné!

+2/−1
17.12.2016 20:53

L75u18c45i60e 12L98i29c89h13n89o63v67s37k66á 6229469787508

Vino do kuby? Možná luxusní, ale za mě prasarna...

+7/−1
17.12.2016 20:50

P73a34v57e57l 74S42o55u77č29e21k 7394742767725

Proboha dejte tomu klukovi už toho mišelína, dyť je nešťastnej...

+1/0
17.12.2016 20:44

P35a33v77e12l 60S13o87u18č83e89k 7624942107945

Luxusní kuba?? To jako fakt? Jídlo těch nejchudších lidí ve spojení se slovem luxus???Proboha dejte mu už toho michelina, vždyť to je hrozný jak ten kluk trpí... Už fakt blázní..:(

+5/0
17.12.2016 20:26

C20h69r58i31s60t98a 60F65r36o28l43k13o15v34á 8790183601376

Ať se na mne pan šéfkuchař nezlobí, ale je to prznění staročeského kuby!

+4/−1
17.12.2016 19:44

J22a89n41a 13S88t19e85h74l62í64k49o67v93á 2789410590666

Luxus na talíři ;-D

0/0
17.12.2016 12:32

P58a61v17e24l 77K22h69a96i58l 2688579972638

Takové množství jídla na tak velkém talíři je opravdu luxus, cena bude jistě lidová. Rv

+1/−1
17.12.2016 12:22

J38a75n38a 35V81a19l63d16r79o48v44á 2840463942257

Nerozumím tomu principu: šéfkuchař by měl podle mě dbát na použití sezónních potravin. Do kuby se odjakživa dávaly sušené hříbky, protože ty čerstvé prostě nebyly. A z restaurací chodím nejraději do těch, které mění nabídku podle toho, co právě u nás roste.

+8/0
17.12.2016 10:39

L68a33d63i70s54l66a30v 55J52o22d44l77o70v16s40k50i 2380765987351

Pan kuchař asi nikdy českého kubu neviděl

+4/0
17.12.2016 10:11

M73a38r68t95i31n 95H60a78l22i71l39o41v26i53č 3383345143859

To je porce jak pro vrabce, nechápu kdo může za takový demoverze jídla utrácet prachy.

+7/−2
17.12.2016 7:40

M52i95r18o29s85l22a47v 41S91l98á49m96a 1161173465695

Vánoční kuba: na másle orestujeme čerstvé zimní hříbky ;-D...

+8/0
17.12.2016 7:31

M51i39l64a66n 48K58a15l51l43a 5792824130609

Nežijeme za komára pane. Dnes už opravdu seženete čerstvé hřiby, okurky, rajčata, různé druhy salátů, ovoce a opravdu už nebudete čekat frontu na zelené pomeranče z Kuby. Nazdar

0/−4
17.12.2016 7:49

M27i77r15o46s51l33a12v 27S53l52á56m58a 1891133605385

Nemaje nadbytek volného času nechodím zřejmě do těch správných obchodů – čerstvé hříbky jsem v prosinci vážně neviděl. Kde se dají zakoupit?

P.S. Pokud jste mi hodlal sdělit, že se skutečně kdesi dají v prosinci koupit čerstvé hříbky, tak jste informaci o okurkách, rajčatech, salátech, ovoci, komárech a frontě na zelené kubánské pomeranče mohl vynechat, pane :-/ ...

+5/0
17.12.2016 8:12

M24i65l32a93n 56K11a97l69l47a 5462934900669

Kdo hledá najde.....snažte se. Vy jste začal rýpat první.

0/0
17.12.2016 8:14

M85a15r38t43i79n 74V31a44š60i63n82a 2449526962861

Pokud to nemáte z ruky, tak ve Vídni na Naschmarktu mimo jiné čerstvé hříbky a lišky seženete.

+1/−1
17.12.2016 8:49

T18o17m58á55š 54D22v28o24ř60á19k 3145253796456

Jo, to je za bukem. ;-)

+1/0
17.12.2016 13:03

M97a15r39t21i59n 67V46a27š25i20n38a 2399926632111

No třeba pro mě jo ;-)

0/0
18.12.2016 1:09

Z48b58y14n14ě20k 61H39l87á48s45n53ý 3674907775339

A můžete nám prozradit odkuď jsou?

0/0
18.12.2016 6:46

K75a58t51e98ř61i58n53a 33V91a39š50á89k90o47v26á 5251282639225

tradicni jidlo se delalo z toho, co zrovna bylo po ruce,a ne z toho, co bude mozne diky globalizaci jednou zakoupit v supermarketu. Houby se tam davaly susene, rozhodne ne cerstve. Davno pred komarem

O vinu nemluvim, to je naprosta blbina....

Takze tohle teda fakt s tradicnim Kubou nema nic spolecnyho

+1/−1
18.12.2016 14:27

J21a60n 98K21u68r83e67k 3264897743164

Proč je na fotce ten špinavej talíř?

+2/−1
17.12.2016 6:20

B98e55d48ř90i44c78h 86S93m11e52t94a34n22a 9737698708484

To jidlo na fotce ma bejt kuba?

+2/0
17.12.2016 5:42

L49i31b30o34r 13S77k66ý72p75a46l81a 7258923422620

Vypadá to jak "kostka ve skluzu". Jsem zvědavý, kdy začnou servírovat malý předkrm na půlmetrový talíř, který pochopitelně na většině plochy "ušpiní" malým množstvím omáčky tak, aby se nedala sníst, ale musela zůstat rozpatlaná na tom obrovském talíři. Nevím, co to je za módu.

+17/−1
17.12.2016 1:30