Diskuze

Upečte si s námi linecké, kakaové pracny, perníčky i marokánky

Tento víkend již začíná Advent, který znamená začátek předvánočních příprav. K českým Vánocům neodmyslitelně patří domácí cukroví v mnoha variacích. Poradíme vám, jak na těsto i samotné pečení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poznámka k Lineckému cukroví: mám prastarý recept mé babičky, který používám už roky. U lineckého platí násobky sedmičky: 3:2:1=21dkg mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru, 2 žloutky a 2 kávové lžičky citronové kůry.

1 0
možnosti

Tenhle recept jsme asi před 40 lety převzali od mojí maminky a pečeme podle něj pořád. Tak ať se podaří i letos.:-)

1 0
možnosti

Neumím si představit že bych neumývala formičky či vykrajovátka,přeci jen těsta obsahují tuk. Nemáte strach ze žluklého tuku? Nebo snad dá tolik práce před pečením formičky vymazat? Jako přijde mi to odporné! Cukroví dělám každý rok a ještě se mi nestalo že by medvědí tlapky nešly vyklopit.:-P:-P

5 0
možnosti

No, rok starý tuk od minulých vánoc se tam nenechává, to se samozřejmě umyje. Ale pak mezi jednotlivými várkami už ne. (Vymazávat dohromady stovky formiček by podle mě bylo hodně práce, ale hlavně je to opravdu úplně zbytečné.)

0 0
možnosti

Máslo a ne rostlinné tuky? Kdo by to byl řekl...

0 0
možnosti

Měsíc od té taškařice a začíná tu propaganda.

1 7
možnosti

Je mi líto jestli jsou Vánoční svátky u Vás doma taškařicí.

8 0
možnosti