Ona

Diskuze

Panika kolem palmového oleje aneb co o něm možná ještě nevíte

Někomu je úplně lhostejný, jiný je ochoten hladovět, než aby pozřel cokoliv, co je z něj vyrobeno. Proč je okolo palmového oleje taková panika? Obchodně i technologicky se vyplatí, ale ve skutečnosti na něj doplácí naše planeta i zdraví, píše páteční magazín Rodina DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kde je obsažen, tak výrobek nekupuji. A může to být výrobek, který se dokonce drze pyšní, že je vyroben podle tradiční receptury, např. výrobky od firmy OPAVIA kdysi věhlasné lázeňské oplatky, Fidorky, miňonky... vstupem firmy Mondeléz do Opavia se kvalita změnila tak, že to ignoruji. A podobně hořické trubičky, dokonce chráněné seznamem EU jako tradiční receptura, která používá také tento olej, takže ti výrobci těchto trubiček, kteří takto kazí tradici a kvalitu též ignoruji. Jen nechápu, jak je to možné a legální,

4 0
možnosti

Technicky vzato Mondeléz nikdy do Opavie nevstoupil ;) Nicméně i z článku vyplývá, že palmový olej zdraví nebezpečný není, to že pár jedinců nebude kupovat výrobky z něj produkci nijak zvlášť neovlivní, problém je globální, kácení pralesů může zemi dost vážně ohrozit a měl by se začít problém řešit lépe než jen zamítavým postojem k výrobkům z palmového oleje.

0 0
možnosti